„Jövőre megnyerjük, basszák meg!” Szorosan, de lemaradt a Momentum Kőbányán

Szerző: Bukovics Martin
2018.09.30. 20:22

Csak nyolcvankét szavazattal verte meg a fideszes jelölt az összellenzéki támogatással induló momentumost a kőbányai önkormányzati időközin, ami a választásra jogosultaknak mindössze az ötödét mozgatta meg.

„Jövőre megnyerjük, basszák meg!” Szorosan, de lemaradt a Momentum Kőbányán

Nagyjából 20 százalékos részvétel mellett 53 százalékot kapott a fideszes Szilágyi-Sándor András, 44 százalékot pedig a momentumos Kovács Róbert a kőbányai időközi önkormányzati képviselő-választáson. Az érdekesség az, hogy ez az első olyan választás Magyarország történetében, amikor a Momentum jelöltje mögé sorolt be az ellenzék.

A hivatalos végeredmény szerint mindössze 82 szavazat különbség volt a Momentum és a Fidesz jelöltje között. Kovács Róbert, a Momentum kőbányai jelöletje pártja terézvárosi eredményváróján az összegyűlt aktivistáknak azt mondta: 

legközelebb is indul. Rá kell menni a passzív szavazókra, adta ki a jelszót: „Jövőre megnyerjük, basszák meg!”

Donáth Anna, a párt elnökségi tagja arról beszélt: egy ennyire fideszes körzetben hosszú évek óta nem szerepelt ennyire jól ellenzéki jelölt. A 20 százalékos részvételt úgy kommentálta: több kell. Donáth szerint lehet, hogy a másik oldalnak Kubatov-listája van, de ők nem listából dolgoztak, hanem végigjárták a körzetet, és legalább kétszer-háromszor beszéltek mindenkivel.

„A legközelebbi választáson nem háromszor, hanem tizenkétszer megyünk el minden egyes lakásba!”

Szerinte Kovács Róbert megmutatta: ha van hiteles jelöltje a Momentumnak, amögé képes beállni a többi párt is. A Momentum elnökségi tagja egyúttal gratulált a Rákospalotán a részeredmények szerint győztes, civilben induló, a DK, az MSZP és a Párbeszéd által is támogatott Németh Angélának, hozzátéve: sikerült megtartani a kerületet.

Az eredményváróról az Azonnali hamarosan videóval jelentkezik!

FOTÓ: Momentum Mozgalom / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek