Hogyan főzzünk jó kávét otthon?

Ma van a kávé világnapja, így hát feltűrtük az ingujjakat, daráltunk némi kávét és kipróbáltunk pár kávéfőzőt. Jobb-e a kotyogós, mint a french press? És milyen a lábosban főtt örmény kávé?

Presszó feketén, latte, cappuccino, török kávé: ahány ember, ahány nép, annyi kávéivási szokás. Arról nemrégiben értekeztünk, hogy egy tanulmány szerint a globalizációra nyitottabbak többször isznak tejeskávét, majd politikusainkat is megkérdeztük kávévivási szokásaikról.

Szombaton van a kávé világnapja, erre az alkalomra pedig még gyakorlatiasabb tanácsokkal készültünk.

A fenti videóban azt mutatjuk meg nektek, hogy a különféle kotyogós főzőkkel és a french press-szel milyen kávét lehet készíteni, Bakodi Péter kollégánk pedig még lábosban főt örmény kávét is hozott a tesztelésre.

És hogy melyik kávé lett a legfinomabb? Megmondjuk azt is!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek