+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2018. szeptember 28. péntek, 16:58
Átgondoltuk, kitaláltuk, mérlegeltünk. Elmondjuk, mik azok a listák, amikről érdemes beszélni.

Az utóbbi pár hónapban megint divat lett az úgynevezett listázás. A listázáson való felháborodásnak történelmi okai vannak, de ha a hétköznapi élet oldaláról közelítünk, akkor

 

listázni óriási buli!

 

Nem véletlenül van annyi, de annyi híres lista, ami valamiért hatással lett a világra.

 

Az Azonnali állandóan rotyogó ötletbográcsában, kitörni váró ötletvulkánjában, illetve virágzó ötletveteményesében most végre megszületett a Tökéletes Lista, amivel útjára is indítjuk a majd sokszor visszatérő Azonnali-listákat! Hölgyeim és uraim, íme a tíz legjobb lista listája!

 

1. A Tízparancsolat

 

Valószínűleg minden idők legfontosabb listája minden idők legnépszerűbb könyvéből (mínusz Paulo Coelho művei). Az egy dolog, hogy az európai kultúrkör nagy része erre a listára épül, de Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint a magyar egészségügy problémáit is megoldja.

 

2. Benjamin Franklin 13-as listája

 

Az 1700-as években élt amerikai filozófus, politikus, diplomata, író, feltaláló természettudós, sakkozó és nyomdász 13 olyan erényt írt le, amire szükség van a teljes élethez: mértékletesség, csönd, rend, határozottság, takarékosság, szorgalom, őszinteség, igazság, mérséklet, tisztaság, nyugalom, makulátlanság, alázat. Csupa fasza dolog!

 

3. A Rolling Stone magazin 500-as lemezlistája

 

Soha senki nem szedte össze annyira pontosan, mik azok a lemezek, amiknek az ismeretével teljes képet kaphatunk a popzene egészéről, mint a Rolling Stone. Bár elsőre baromi soknak tűnik az az 500, napi egyetlen szereplő letudásával kevesebb, mint két év alatt megvan. Aki ismeri a popzenét, ismeri a világot is!

 

 

4. Schindler listája

 

Steven Spielberg 1993-as csúcsalkotása nem véletlenül kötelező program mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel, mennyire gonosz tud lenni az ember. 

 

5. Patrik tennivalói

 

Spongya Bob jóbarátja, Patrik több örökérvényű gondolatot is megfogalmazott már a történelem során. Egyszer például azért lett szomorú, mert nem látja a homlokát, máskor pedig írt egy olyan teendőlistát, amire minden felnőtt ember vágyik.

 

 

6. A Kubatov-lista

 

Kubatov Gábor pártigazgató, klubelnök és problémamegoldó legendás listája 2010-ben robbant akkorát, hogy a Fidesz-kétharmad adta a másikat. A potenciális szavazók adatbázisa olyan király lista, hogy választásokat is simán lehet vele nyerni.

 

7. LISTA

 

Európa elsőszámú irodákat és raktárakat berendező cége! Polcok, fiókok, térelválasztók, egyszerűen minden van a svájci cégóriásnál!

 

8. Mező László csellista

 

Kossuth-díjas gordonkaművész, a Bartók vonósnégyes tagja.

 

 

9. A Közös Ellenzéki Lista

 

Évek óta halljuk, hogy ez lehetne a csodafegyver Orbán Viktorék ellen. Beszélnek róla, egyezkednek, és bár még soha senkit nem látta és talán senki nem érti, biztos nagyon jó kis lista.

 

10. A Figyelő végleges listája

 

A fideszesített hetilap talán történelmet írt azzal, hogy előbb pár impresszumból és dolgozói listából összeállította Soros György magyar ügynökeinek listáját, aztán végleg hülyét csinálva magából még fel is lehetett iratkozni az internetes verzióra. Azóta is elérhető azok listája, akik naponta fiatal csecsemőket gyilkoló és keresztény nőket erőszakoló férfiak millióit akarják látni Magyarországon.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért nem történik semmi a Magyarországi ellenes hetes cikkel? A román elnökség részéről ígérik: áprilisban tárgyalni fognak az ügyről.

Húsz év megfigyelését elemezve tudósok arra jutottak: ugyan ritkábban alakulnak ki a nyugodt tengervízen hirtelen megjelenő óriáshullámok, de évről évre egyre nagyobb lesz a méretük.

Már be is jelentették az abortuszjogok pártolói: beperelik Mississippit,
hogy blokkolják a törvényt.

Edvard Munch híres képén valójában nem is az alak sikolt, sokkal inkább csak ő maga hall sikoltást – állítja a Brit Múzeum.

Hát mi mással foglalkozna az eheti Azonnali-lista, mint az esti Szlovákia-Magyarország szuperrangadóval? Ezúttal taktikai tanácsokkal látjuk el Rossi szövetségi kapitányt.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás