+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2018. szeptember 28. péntek, 16:58
Átgondoltuk, kitaláltuk, mérlegeltünk. Elmondjuk, mik azok a listák, amikről érdemes beszélni.

Az utóbbi pár hónapban megint divat lett az úgynevezett listázás. A listázáson való felháborodásnak történelmi okai vannak, de ha a hétköznapi élet oldaláról közelítünk, akkor

 

listázni óriási buli!

 

Nem véletlenül van annyi, de annyi híres lista, ami valamiért hatással lett a világra.

 

Az Azonnali állandóan rotyogó ötletbográcsában, kitörni váró ötletvulkánjában, illetve virágzó ötletveteményesében most végre megszületett a Tökéletes Lista, amivel útjára is indítjuk a majd sokszor visszatérő Azonnali-listákat! Hölgyeim és uraim, íme a tíz legjobb lista listája!

 

1. A Tízparancsolat

 

Valószínűleg minden idők legfontosabb listája minden idők legnépszerűbb könyvéből (mínusz Paulo Coelho művei). Az egy dolog, hogy az európai kultúrkör nagy része erre a listára épül, de Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint a magyar egészségügy problémáit is megoldja.

 

2. Benjamin Franklin 13-as listája

 

Az 1700-as években élt amerikai filozófus, politikus, diplomata, író, feltaláló természettudós, sakkozó és nyomdász 13 olyan erényt írt le, amire szükség van a teljes élethez: mértékletesség, csönd, rend, határozottság, takarékosság, szorgalom, őszinteség, igazság, mérséklet, tisztaság, nyugalom, makulátlanság, alázat. Csupa fasza dolog!

 

3. A Rolling Stone magazin 500-as lemezlistája

 

Soha senki nem szedte össze annyira pontosan, mik azok a lemezek, amiknek az ismeretével teljes képet kaphatunk a popzene egészéről, mint a Rolling Stone. Bár elsőre baromi soknak tűnik az az 500, napi egyetlen szereplő letudásával kevesebb, mint két év alatt megvan. Aki ismeri a popzenét, ismeri a világot is!

 

 

4. Schindler listája

 

Steven Spielberg 1993-as csúcsalkotása nem véletlenül kötelező program mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel, mennyire gonosz tud lenni az ember. 

 

5. Patrik tennivalói

 

Spongya Bob jóbarátja, Patrik több örökérvényű gondolatot is megfogalmazott már a történelem során. Egyszer például azért lett szomorú, mert nem látja a homlokát, máskor pedig írt egy olyan teendőlistát, amire minden felnőtt ember vágyik.

 

 

6. A Kubatov-lista

 

Kubatov Gábor pártigazgató, klubelnök és problémamegoldó legendás listája 2010-ben robbant akkorát, hogy a Fidesz-kétharmad adta a másikat. A potenciális szavazók adatbázisa olyan király lista, hogy választásokat is simán lehet vele nyerni.

 

7. LISTA

 

Európa elsőszámú irodákat és raktárakat berendező cége! Polcok, fiókok, térelválasztók, egyszerűen minden van a svájci cégóriásnál!

 

8. Mező László csellista

 

Kossuth-díjas gordonkaművész, a Bartók vonósnégyes tagja.

 

 

9. A Közös Ellenzéki Lista

 

Évek óta halljuk, hogy ez lehetne a csodafegyver Orbán Viktorék ellen. Beszélnek róla, egyezkednek, és bár még soha senkit nem látta és talán senki nem érti, biztos nagyon jó kis lista.

 

10. A Figyelő végleges listája

 

A fideszesített hetilap talán történelmet írt azzal, hogy előbb pár impresszumból és dolgozói listából összeállította Soros György magyar ügynökeinek listáját, aztán végleg hülyét csinálva magából még fel is lehetett iratkozni az internetes verzióra. Azóta is elérhető azok listája, akik naponta fiatal csecsemőket gyilkoló és keresztény nőket erőszakoló férfiak millióit akarják látni Magyarországon.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

William Barr, az Egyesült Államok igazságügy-minisztere nem először tesz vitás kijelentéseket. Ezúttal a kijárási tilalmat bevezető kormányzókat minősítette, szerinte az intézkedéseikkel megsértették a polgári szabadságjogokat.

Mármint a személyszállítás terén. Az áruszállítást alig érinti a járvány okozta csökkenés.

Ennyire őszintén, mint a miniszter a Die Pressének, rég nem beszélt senki arról, mikor maradhat a Fidesz az Európai Néppártban: ha azt a német CDU, a bajor CSU és az osztrák ÖVP úgy akarja.

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás