+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2018. szeptember 28. péntek, 16:58
Átgondoltuk, kitaláltuk, mérlegeltünk. Elmondjuk, mik azok a listák, amikről érdemes beszélni.

Az utóbbi pár hónapban megint divat lett az úgynevezett listázás. A listázáson való felháborodásnak történelmi okai vannak, de ha a hétköznapi élet oldaláról közelítünk, akkor

 

listázni óriási buli!

 

Nem véletlenül van annyi, de annyi híres lista, ami valamiért hatással lett a világra.

 

Az Azonnali állandóan rotyogó ötletbográcsában, kitörni váró ötletvulkánjában, illetve virágzó ötletveteményesében most végre megszületett a Tökéletes Lista, amivel útjára is indítjuk a majd sokszor visszatérő Azonnali-listákat! Hölgyeim és uraim, íme a tíz legjobb lista listája!

 

1. A Tízparancsolat

 

Valószínűleg minden idők legfontosabb listája minden idők legnépszerűbb könyvéből (mínusz Paulo Coelho művei). Az egy dolog, hogy az európai kultúrkör nagy része erre a listára épül, de Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint a magyar egészségügy problémáit is megoldja.

 

2. Benjamin Franklin 13-as listája

 

Az 1700-as években élt amerikai filozófus, politikus, diplomata, író, feltaláló természettudós, sakkozó és nyomdász 13 olyan erényt írt le, amire szükség van a teljes élethez: mértékletesség, csönd, rend, határozottság, takarékosság, szorgalom, őszinteség, igazság, mérséklet, tisztaság, nyugalom, makulátlanság, alázat. Csupa fasza dolog!

 

3. A Rolling Stone magazin 500-as lemezlistája

 

Soha senki nem szedte össze annyira pontosan, mik azok a lemezek, amiknek az ismeretével teljes képet kaphatunk a popzene egészéről, mint a Rolling Stone. Bár elsőre baromi soknak tűnik az az 500, napi egyetlen szereplő letudásával kevesebb, mint két év alatt megvan. Aki ismeri a popzenét, ismeri a világot is!

 

 

4. Schindler listája

 

Steven Spielberg 1993-as csúcsalkotása nem véletlenül kötelező program mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel, mennyire gonosz tud lenni az ember. 

 

5. Patrik tennivalói

 

Spongya Bob jóbarátja, Patrik több örökérvényű gondolatot is megfogalmazott már a történelem során. Egyszer például azért lett szomorú, mert nem látja a homlokát, máskor pedig írt egy olyan teendőlistát, amire minden felnőtt ember vágyik.

 

 

6. A Kubatov-lista

 

Kubatov Gábor pártigazgató, klubelnök és problémamegoldó legendás listája 2010-ben robbant akkorát, hogy a Fidesz-kétharmad adta a másikat. A potenciális szavazók adatbázisa olyan király lista, hogy választásokat is simán lehet vele nyerni.

 

7. LISTA

 

Európa elsőszámú irodákat és raktárakat berendező cége! Polcok, fiókok, térelválasztók, egyszerűen minden van a svájci cégóriásnál!

 

8. Mező László csellista

 

Kossuth-díjas gordonkaművész, a Bartók vonósnégyes tagja.

 

 

9. A Közös Ellenzéki Lista

 

Évek óta halljuk, hogy ez lehetne a csodafegyver Orbán Viktorék ellen. Beszélnek róla, egyezkednek, és bár még soha senkit nem látta és talán senki nem érti, biztos nagyon jó kis lista.

 

10. A Figyelő végleges listája

 

A fideszesített hetilap talán történelmet írt azzal, hogy előbb pár impresszumból és dolgozói listából összeállította Soros György magyar ügynökeinek listáját, aztán végleg hülyét csinálva magából még fel is lehetett iratkozni az internetes verzióra. Azóta is elérhető azok listája, akik naponta fiatal csecsemőket gyilkoló és keresztény nőket erőszakoló férfiak millióit akarják látni Magyarországon.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A kemény hatósági fellépés ellenére sem csitul a drogháború Közép-Amerikában.

Az USA hivatalosan is kezdeményezni fogja a kínai óriáscég december elején letartóztatott magas rangú vezetőjének kiadatását.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás