+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 25. kedd, 08:11
Ugyan a magyar nőt megerőszakoló afgán menekült esete nagyon felháborította a fideszes Boldog Istvánt, aki ezért még kémiai kasztráció bevezetésének szükségességét emlegette, a képviselő hétfőig még nem adott be erre vonatkozó indítványt. Az ellenzék közül pedig továbbra is csak az eredeti ötletgazda, a Jobbik támogatná ennek bevezetését.
„Elfogni, kasztrálni és kitiltani azonnal!”

 

Így háborodott fel a fideszes Boldog István, miután nyilvánosságra került, hogy egy Magyarországon élő afgán menekült megerőszakolt egy magyar nőt. A kormánypárti képviselő később arról is beszámolt a Hír TV-nek, hogy azt, hogy a visszaeső pedofilokat, illetve szexuális bűnözőket kémiai úton kasztrálják, felvetette a Fidesz frakciójának és bízik abban, hogy elképzeléséből törvényjavaslat lesz. Igaz, parlamenti oldala szerint ebben a ciklusban eddig még nem nyújtott be egyetlen indítványt sem, így a kémiai kasztráció kérdése sincs jelenleg napirenden a parlamentben.

 

Hogy mi a Fidesz-frakció, illetve a KDNP álláspontja a kémiai kasztrációról, azt hiába szerette volna megtudni az Azonnali, nem kaptunk válaszokat a kormánypártoktól kérdéseinkre. Ugyanakkor az ötlet nem először merül fel, hiszen a Jobbik korábban már több alkalommal is benyújtott ilyen javaslatot a 2010-14-es, majd a 2014-18-as ciklusban is. A párt továbbra is kiáll az eljárás mellett, mert

 

a Jobbik szerint a „kémiai kasztrálás” valójában egy olyan gyógyszeres hormonkezelés, amely valóban érdemi segítséget és megoldást jelenthet a pedofil- és nemi erőszakot elkövetők bűnismétlésének megelőzésében.

 

Hozzátették: Európa számos országában ez egy teljesen természetes, bevett gyakorlat. „Boldog Istvánnak tehát többször lett volna lehetősége ezt támogatni, de minden alkalommal leszavazta” – írták az Azonnalinak.

 

„A Fidesz javaslata olyan »gumicsont«, mint például a halálbüntetés visszaállítása, ami nemcsak nemzetközi egyezményeket, szerződéseket sért, de az ország belső jogrendszerébe sem illeszkedik” – ezt már az MSZP válaszolta az Azonnali kérdésére. Úgy vélték, ezekkel a javaslatokkal a rezsim akkor szokott élni, amikor számára kedvezőtlen, káros hír lát napvilágot. „Ilyenből most is van elég: kivándorlási válság, betegellátási válság, közoktatási válság, és a magyar demokrácia válsága, amint ezt a kétharmados EP-döntés is mutatja. Mi ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.”

 

A szocialistákhoz hasonlóan a Momentum sem támogatná az eljárást. „A kémiai kasztrálás nem megoldás a pedofília és a szexuális bűnözés problémájára, hiszen akár a gyerekpornó terjesztése, letöltése is ezek közé tartozik.” Ehelyett a párt úgy gondolja, hogy a prevencióra kell hangsúlyt helyezni, és a probléma súlyosságának hangsúlyozására és tudatosítására, mert sokszor a társadalom sem kellően elutasító ezekkel a bűncselekményekkel szemben. „Gondoljunk csak arra, amikor például kirívó öltözködéssel magyarázzák tetteiket az elkövetők." A másik liberális párt – a Liberálisok nevű – sem támogatja a javaslatot.

 

Korábban Lázár János – még Miniszterelnökséget vezető miniszterként – arról beszélt egy 2016-os kormányinfón: az EU területén nincs lehetőség bevezetni a pedofilok kémiai kasztrációját. A kérdés még egy tavalyi kormányinfón is téma volt, akkor

 

Lázár azt mondta, ő elképzelhetőnek tartaná ilyen büntetés alkalmazását személy szerint.

 

FOTÓ: Boldog István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány nem támogatja tovább a lakástakarékot, Kövér kiosztott pár piros lapot, és még három másik érdekesség máról.

Jézus: aki betartja, amit ígér! Ezzel a felirattal ragasztották le reggelre a müncheni kampányplakátokat.

Az ügy középpontjában természetesen nem Lorde fellépése, hanem Gáza van.

Boris Johnson előbb a kilépésért kampányolt, nyáron lemondott, de még mindig nagyon fontos neki Nagy-Britannia kiválása.

A hét kérdése

Sok olyan apró lépés van, amivel bárki hozzáteheti a magáét a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Te mit teszel az ügyért, ha teszel? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kedden kezdődik az Urániában. Lesz dráma, vígjáték, thriller,
de még dokumentumfilm is.

20 éves lett a mindig mozgásban levő ház. Október 16-án megünneplik.

A városrészt alapító Paulheim-családról, és az általuk építtetett épületek tucatjairól mesélnek.

Ha szereted a sorozatot, és unatkoznál szombat este,
akkor ott a helyed!

Vasárnap 2,5 kilométeres gyalogtúrát indítanak
a főapátság körül.

Ezt is szerettétek

Hogy áll a keletnémetek integrációja? Beengedik-e a nyugatnémetek a nappalijukba Kelet-Európát?

Az egyik legjobb kávé története Temesvártól Toszkánáig.

Mondjuk, hogy Romániában legalább tüntetnek a politikusok ellen. Interjú a volt román igazságügyi miniszterrel.

Az Európai Uniót elvileg arra
is tartjuk, hogy szabadon áramoljon a munkaerő. Elvileg.

Twitter megosztás Google+ megosztás