+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 25. kedd, 08:11
Ugyan a magyar nőt megerőszakoló afgán menekült esete nagyon felháborította a fideszes Boldog Istvánt, aki ezért még kémiai kasztráció bevezetésének szükségességét emlegette, a képviselő hétfőig még nem adott be erre vonatkozó indítványt. Az ellenzék közül pedig továbbra is csak az eredeti ötletgazda, a Jobbik támogatná ennek bevezetését.
„Elfogni, kasztrálni és kitiltani azonnal!”

 

Így háborodott fel a fideszes Boldog István, miután nyilvánosságra került, hogy egy Magyarországon élő afgán menekült megerőszakolt egy magyar nőt. A kormánypárti képviselő később arról is beszámolt a Hír TV-nek, hogy azt, hogy a visszaeső pedofilokat, illetve szexuális bűnözőket kémiai úton kasztrálják, felvetette a Fidesz frakciójának és bízik abban, hogy elképzeléséből törvényjavaslat lesz. Igaz, parlamenti oldala szerint ebben a ciklusban eddig még nem nyújtott be egyetlen indítványt sem, így a kémiai kasztráció kérdése sincs jelenleg napirenden a parlamentben.

 

Hogy mi a Fidesz-frakció, illetve a KDNP álláspontja a kémiai kasztrációról, azt hiába szerette volna megtudni az Azonnali, nem kaptunk válaszokat a kormánypártoktól kérdéseinkre. Ugyanakkor az ötlet nem először merül fel, hiszen a Jobbik korábban már több alkalommal is benyújtott ilyen javaslatot a 2010-14-es, majd a 2014-18-as ciklusban is. A párt továbbra is kiáll az eljárás mellett, mert

 

a Jobbik szerint a „kémiai kasztrálás” valójában egy olyan gyógyszeres hormonkezelés, amely valóban érdemi segítséget és megoldást jelenthet a pedofil- és nemi erőszakot elkövetők bűnismétlésének megelőzésében.

 

Hozzátették: Európa számos országában ez egy teljesen természetes, bevett gyakorlat. „Boldog Istvánnak tehát többször lett volna lehetősége ezt támogatni, de minden alkalommal leszavazta” – írták az Azonnalinak.

 

„A Fidesz javaslata olyan »gumicsont«, mint például a halálbüntetés visszaállítása, ami nemcsak nemzetközi egyezményeket, szerződéseket sért, de az ország belső jogrendszerébe sem illeszkedik” – ezt már az MSZP válaszolta az Azonnali kérdésére. Úgy vélték, ezekkel a javaslatokkal a rezsim akkor szokott élni, amikor számára kedvezőtlen, káros hír lát napvilágot. „Ilyenből most is van elég: kivándorlási válság, betegellátási válság, közoktatási válság, és a magyar demokrácia válsága, amint ezt a kétharmados EP-döntés is mutatja. Mi ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk.”

 

A szocialistákhoz hasonlóan a Momentum sem támogatná az eljárást. „A kémiai kasztrálás nem megoldás a pedofília és a szexuális bűnözés problémájára, hiszen akár a gyerekpornó terjesztése, letöltése is ezek közé tartozik.” Ehelyett a párt úgy gondolja, hogy a prevencióra kell hangsúlyt helyezni, és a probléma súlyosságának hangsúlyozására és tudatosítására, mert sokszor a társadalom sem kellően elutasító ezekkel a bűncselekményekkel szemben. „Gondoljunk csak arra, amikor például kirívó öltözködéssel magyarázzák tetteiket az elkövetők." A másik liberális párt – a Liberálisok nevű – sem támogatja a javaslatot.

 

Korábban Lázár János – még Miniszterelnökséget vezető miniszterként – arról beszélt egy 2016-os kormányinfón: az EU területén nincs lehetőség bevezetni a pedofilok kémiai kasztrációját. A kérdés még egy tavalyi kormányinfón is téma volt, akkor

 

Lázár azt mondta, ő elképzelhetőnek tartaná ilyen büntetés alkalmazását személy szerint.

 

FOTÓ: Boldog István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Magabiztosan nyerte meg az ellene indított bizalmatlansági szavazást Theresa May brit miniszterelnök, az ellene szervezkedő Jacob Rees-Mogg nem lehet boldog.

Lev Ponomjarov 77 éves emberi jogi aktivista emiatt nem tudott elmenni barátja temetésére.

Az automatákba bedobott palackok a tömegközlekedésre használható univerzális kártya egyenlegét gyarapítják.

A Momentum szerint jó, hogy Zaránd Péter kilépett tőlük, így ugyanis tisztázódott, ki mellett áll pártjuk egyik alapítója.

Miközben a szociáldemokrata ellenzék folyamatosan gyengül, a horvát balliberális pártok egyre jobban összeállnak.

A hét kérdése

Tüntetés, parlamenti obstrukció, füttykoncert, kivonulás: ez már mind megvolt, itt az ideje a csínytevésnek! De hogyan?

Azért ide elnéznénk

A budapesti Bem moziban látható az épp 30 éves klasszikus.

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás