Emlékeztek még a migráns Pókemberre, aki megmentett egy kisfiút a lezuhanástól? Na, ez a hír a fiú apjáról szól

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.09.25. 20:04

A Maliból származó menekült hőstette után állampolgárságot és munkát kapott a francia államtól. Az apa azonban meglakolhat, amiért egyedül hagyta a gyereket, és inkább Pokemon Go-t játszott.

Emlékeztek még a migráns Pókemberre, aki megmentett egy kisfiút a lezuhanástól? Na, ez a hír a fiú apjáról szól

Biztos emlékeztek arra a történetre, hogy Párizsban egy Maliból származó menekült felmászott az erkélyekre, hogy megmentsen egy kisgyereket a zuhanástól. A történetnek ugye többszörös happy end lett vége, egyrészt a gyerek megmenekült, másrészt a hős Mamoudou Gassama – akit a sajtó Pókembernek keresztelt el – francia állampolgárságot kapott, és munkát is a tűzoltóságnál.

Egyetlen szereplőnek van némi oka panaszra, mégpedig az apának, aki kedden állt bíróság elé kiskorú veszélyeztetése miatt, mert magára hagyta a gyereket, míg leugrott az élelmiszerüzletbe.

Az RFI szerint a vádat képviselő párizsi ügyész, Francois Mollins például azt is állítja, hogy az apa még azért is késlekedett,

mert a boltból kilépve Pokemon Go-t kezdett játszani.

Romain Ruis, a férfi ügyvédje azt mondja, az ügyész nem járt el helyesen, mert a történetből részelemeket ragadott ki, másrészt azt mondja, az apa beismeri, hogy nagyon nagy hülyeséget csinált, amikor fél és egy óra közötti időtartamra magára hagyta a négyéves kisfiút.

Amennyiben bűnösnek találják, az apa akár két év börtönbüntetést is kaphat a francia törvények alapján, valamint harmincezer euró bírság kifizetésére is kötelezhetik.

Ez azonban nem túl valószínű szcenárió, valószínűleg vagy felfüggesztett börtönbüntetést fog kapni, vagy megússza egy figyelmeztetéssel a vétek elismerése miatt.

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek