Előkerült egy ember, aki szemtanúja lehetett a Kuciak-gyilkosságnak

Szerző: Petróczi Rafael
2018.09.25. 14:56

Előkerült a Kuciak-gyilkosság lehetséges szemtanúja, aki azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Kuciak, sem arról, hogy hol lakik, és nincs köze a gyilkossági ügyhöz.

Előkerült egy ember, aki szemtanúja lehetett a Kuciak-gyilkosságnak

Vasárnap számolt be az Azonnali arról, hogy a Tisztességes Szlovákiáért csoport újra utcára hívja az embereket. Állításuk szerint Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök kormánya nem tett semmi érdemlegeset Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében, ahogy azért sem, hogy az emberek visszanyerhessék hitüket a politikában.

Mindeközben viszont adódott fejlemény a gyilkosság ügyében is. Egyrészről az illetékes ügyész elmondta: a gyilkosságot megrendelésre követte el egyetlen személy, és az indíték Ján Kuciak újságírói munkája volt. Ezzel az ügyész megerősítette, amit korábban csak sejteni lehetett:

a Kuciak-gyilkosság nem hétköznapi gyilkosság volt.

Másrészről egy nagymácsédi férfi volt kollégájára ismert azon a fantomképen, amit a szlovák rendőrség adott ki a gyilkosság egy lehetséges szemtanújáról. Az illető szerint – akit majd négy órán át hallgatott ki a rendőrség – a képen egy Miroslav Č. nevű ember látható, akivel még nyáron dolgoztak együtt egy építkezésen. 

Miroslav Č. azóta előkerült, sőt mi több, a Nový Čas szlovák lapnak meg is szólalt. Miroslav elismerte, ő látható a rendőrségi fantomképen, de nem érti, mit keres ott.  

„Nekem semmi közöm az egészhez” – mondta a lehetséges szemtanú, hozzátéve, a gyilkosság előtt nem tudta, kicsoda Kuciak, ahogy azt sem, hogy az újságíró merre lakott. Miroslav állítása szerint a gyilkosság idején dolgozott.

Miroslav elmondta, hogy amikor tudomására jutott, hogy a rendőrség keresi, felhívta őket, és megadta nekik a telefonszámát. Állítása szerint a hatóságok azóta nem keresték. A kihallgatást megnehezítheti, hogy a lehetséges szemtanú jelenleg Csehországban tartózkodik. Miroslav emiatt azon gondolkodik, hogy elmegy az Ostraván lévő rendőrőrsre, mivel szerinte a cseh rendőrök együtt fognak működni a szlovák kollégáikkal.

NYITÓKÉP: Bakó Bea / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek