Steve Bannon novembertől áttelepül Európába

2018.09.24. 09:59

Az EP-választásokra készülődvén pedig „kampány-főhadiszállásokat” is telepítene.

Steve Bannon novembertől áttelepül Európába

„Kampány-főhadiszállásokat” hozna létre Európa-szerte Steve Bannon, hogy segítse a jobboldal győzelmét a jövő évi, európai parlamenti választásokon, írja az AFP. Erről maga Donald Trump egykori tanácsadója beszélt az olasz szélsőjobboldali párt, az Olaszország Fivérei kongresszusán szombaton.

Bannon arra is felszólította az embereket, hogy csatlakozzanak a tradicionális pártok ellen folytatott, anti-EU-s kampányához.

Ő maga a novemberi amerikai választásokat követően tervezi azt, hogy Európába tegye át székhelyét és itt töltse ideje 80 százalékát a 2019 tavaszi EP-választásokra készülve.

Steve Bannon már nyáron bejelentette európai ambícióit, arról beszélt, hogy „The Movement” (A Mozgalom) néven alapítványt hozna létre, amely gyakorlatilag Soros György szervezetei ellenében munkálkodnának. Az elmúlt hónapokban pedig olyan migrációellenes politikát folytató politikusokkal találkozott, mint Orbán Viktor vagy az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini.

Hogy miért Orbán Viktor lehet Steve Bannon új Donald Trumpja és hogy mit szólt a magyar jobboldal az amerikai stratéga európai alapítványához, arról itt és itt olvashattok.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek