+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. szeptember 23. vasárnap, 19:56
Aaron Paul fogja alakítani a Westworld harmadik évadának egyik központi karakterét. A színészt a legtöbben a kultikus Breaking Bad című sorozatból ismerik, de a színész azóta sem henyélt.

Kis túlzással állíthatjuk, bombaként robbant a hír, hogy Aaron Paul csatlakozik a Westworld csapatához, és a feltehetően 2020-ban – a Trónok harca befejező évadát kikerülve – érkező harmadik évad egyik meghatározó karaktere lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Michael Crichton 1973-as sci-fije nyomán készített sorozatban milyen karaktert fog alakítani a színész.

 

Az viszont biztos, hogy Aaron Paulra a legtöbben a Breaking Bad – a Magyarországon Totál szívásként ismert – sorozatból emlékeznek, ahol a drogkészítésre fejét adó kémiatanár mellé szegődő Jesse Pinkman karakterét formálja meg. Aaron Paul a sorozatban nyújtott alakításáért három Emmy-díjat is kapott

 

Azonban talán kevesen tudják, hogy a színész azóta sem ül kényelmesen a babérjain, sőt. Hadd ajánljak két produkciót is, amiben – ennyi személyes elfogultság talán megengedhető – zseniális Aaron Paul-alakítást láthatunk. 

 

Az egyik a The Path című sorozat, ami egy kezdetben marginális vallási csoport, a meyeristák életét mutatja be. A mozgalom kísérteties hasonlóságokat mutat a szcientológusok belső működési rendjével – emlékezzünk csak vissza a szcientológusok magyarországi botrányára, amikor kiderült, hogy dokumentálják tagjaik legszemélyesebb, legintimebb adatait is.

 

Ennek a mozgalomnak az igazságaiban, hittételeiben kezd el kételkedni az Aaron Paul által megformált Eddie Lane, akit a meyerista családján túl az is a vallási közösséghez köt, hogy korábbi élete egy nehéz pillanatában a meyerizmus nyújtott neki életmentő segítséget. Aki igazán elgondolkodtató, kemény kérdéseket a nézőnek szegező drámára vágyik, annak a The Path nem fog csalódást okozni.

 

 

Aaron Paul az amerikai nu metal banda, a méltán ikonikus Korn Thoughtless című dalához készült klipjében is feltűnik. Az énekes Jonathan Davis hangjához, a komor hangulatot árasztó szövegvilághoz kitűnően illeszkedik az Aaron Paul által megformált iskolai lúzer karaktere, aki arról fantáziál, hogy egyszer visszavág bántalmazóinak. 

 

 

NYITÓKÉP: Screenrant

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány nem támogatja tovább a lakástakarékot, Kövér kiosztott pár piros lapot, és még három másik érdekesség máról.

Jézus: aki betartja, amit ígér! Ezzel a felirattal ragasztották le reggelre a müncheni kampányplakátokat.

Az ügy középpontjában természetesen nem Lorde fellépése, hanem Gáza van.

Boris Johnson előbb a kilépésért kampányolt, nyáron lemondott, de még mindig nagyon fontos neki Nagy-Britannia kiválása.

A hét kérdése

Sok olyan apró lépés van, amivel bárki hozzáteheti a magáét a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Te mit teszel az ügyért, ha teszel? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kedden kezdődik az Urániában. Lesz dráma, vígjáték, thriller,
de még dokumentumfilm is.

20 éves lett a mindig mozgásban levő ház. Október 16-án megünneplik.

A városrészt alapító Paulheim-családról, és az általuk építtetett épületek tucatjairól mesélnek.

Ha szereted a sorozatot, és unatkoznál szombat este,
akkor ott a helyed!

Vasárnap 2,5 kilométeres gyalogtúrát indítanak
a főapátság körül.

Ezt is szerettétek

Hogy áll a keletnémetek integrációja? Beengedik-e a nyugatnémetek a nappalijukba Kelet-Európát?

Az egyik legjobb kávé története Temesvártól Toszkánáig.

Mondjuk, hogy Romániában legalább tüntetnek a politikusok ellen. Interjú a volt román igazságügyi miniszterrel.

Az Európai Uniót elvileg arra
is tartjuk, hogy szabadon áramoljon a munkaerő. Elvileg.

Twitter megosztás Google+ megosztás