+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. szeptember 23. vasárnap, 19:56
Aaron Paul fogja alakítani a Westworld harmadik évadának egyik központi karakterét. A színészt a legtöbben a kultikus Breaking Bad című sorozatból ismerik, de a színész azóta sem henyélt.

Kis túlzással állíthatjuk, bombaként robbant a hír, hogy Aaron Paul csatlakozik a Westworld csapatához, és a feltehetően 2020-ban – a Trónok harca befejező évadát kikerülve – érkező harmadik évad egyik meghatározó karaktere lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Michael Crichton 1973-as sci-fije nyomán készített sorozatban milyen karaktert fog alakítani a színész.

 

Az viszont biztos, hogy Aaron Paulra a legtöbben a Breaking Bad – a Magyarországon Totál szívásként ismert – sorozatból emlékeznek, ahol a drogkészítésre fejét adó kémiatanár mellé szegődő Jesse Pinkman karakterét formálja meg. Aaron Paul a sorozatban nyújtott alakításáért három Emmy-díjat is kapott

 

Azonban talán kevesen tudják, hogy a színész azóta sem ül kényelmesen a babérjain, sőt. Hadd ajánljak két produkciót is, amiben – ennyi személyes elfogultság talán megengedhető – zseniális Aaron Paul-alakítást láthatunk. 

 

Az egyik a The Path című sorozat, ami egy kezdetben marginális vallási csoport, a meyeristák életét mutatja be. A mozgalom kísérteties hasonlóságokat mutat a szcientológusok belső működési rendjével – emlékezzünk csak vissza a szcientológusok magyarországi botrányára, amikor kiderült, hogy dokumentálják tagjaik legszemélyesebb, legintimebb adatait is.

 

Ennek a mozgalomnak az igazságaiban, hittételeiben kezd el kételkedni az Aaron Paul által megformált Eddie Lane, akit a meyerista családján túl az is a vallási közösséghez köt, hogy korábbi élete egy nehéz pillanatában a meyerizmus nyújtott neki életmentő segítséget. Aki igazán elgondolkodtató, kemény kérdéseket a nézőnek szegező drámára vágyik, annak a The Path nem fog csalódást okozni.

 

 

Aaron Paul az amerikai nu metal banda, a méltán ikonikus Korn Thoughtless című dalához készült klipjében is feltűnik. Az énekes Jonathan Davis hangjához, a komor hangulatot árasztó szövegvilághoz kitűnően illeszkedik az Aaron Paul által megformált iskolai lúzer karaktere, aki arról fantáziál, hogy egyszer visszavág bántalmazóinak. 

 

 

NYITÓKÉP: Screenrant

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kína első nagy sci-fi filmje hamar az ország egyik legnézettebb filmje lett: hamarosan itthon is láthatjuk.

A kormány változik, csak az elnök személye biztos pont: Nurszultan Nazarbajev már 1991 óta Kazahsztán elnöke, ezalatt kilenc kabinetet „fogyasztott el”.

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Szavaztak az államok uniós nagykövetei, és Kövesi helyett egy franciára a bíznák az uniós korrupció üldözését. Még semmi nem dőlt el végleg.

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás