+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. szeptember 23. vasárnap, 19:56
Aaron Paul fogja alakítani a Westworld harmadik évadának egyik központi karakterét. A színészt a legtöbben a kultikus Breaking Bad című sorozatból ismerik, de a színész azóta sem henyélt.

Kis túlzással állíthatjuk, bombaként robbant a hír, hogy Aaron Paul csatlakozik a Westworld csapatához, és a feltehetően 2020-ban – a Trónok harca befejező évadát kikerülve – érkező harmadik évad egyik meghatározó karaktere lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Michael Crichton 1973-as sci-fije nyomán készített sorozatban milyen karaktert fog alakítani a színész.

 

Az viszont biztos, hogy Aaron Paulra a legtöbben a Breaking Bad – a Magyarországon Totál szívásként ismert – sorozatból emlékeznek, ahol a drogkészítésre fejét adó kémiatanár mellé szegődő Jesse Pinkman karakterét formálja meg. Aaron Paul a sorozatban nyújtott alakításáért három Emmy-díjat is kapott

 

Azonban talán kevesen tudják, hogy a színész azóta sem ül kényelmesen a babérjain, sőt. Hadd ajánljak két produkciót is, amiben – ennyi személyes elfogultság talán megengedhető – zseniális Aaron Paul-alakítást láthatunk. 

 

Az egyik a The Path című sorozat, ami egy kezdetben marginális vallási csoport, a meyeristák életét mutatja be. A mozgalom kísérteties hasonlóságokat mutat a szcientológusok belső működési rendjével – emlékezzünk csak vissza a szcientológusok magyarországi botrányára, amikor kiderült, hogy dokumentálják tagjaik legszemélyesebb, legintimebb adatait is.

 

Ennek a mozgalomnak az igazságaiban, hittételeiben kezd el kételkedni az Aaron Paul által megformált Eddie Lane, akit a meyerista családján túl az is a vallási közösséghez köt, hogy korábbi élete egy nehéz pillanatában a meyerizmus nyújtott neki életmentő segítséget. Aki igazán elgondolkodtató, kemény kérdéseket a nézőnek szegező drámára vágyik, annak a The Path nem fog csalódást okozni.

 

 

Aaron Paul az amerikai nu metal banda, a méltán ikonikus Korn Thoughtless című dalához készült klipjében is feltűnik. Az énekes Jonathan Davis hangjához, a komor hangulatot árasztó szövegvilághoz kitűnően illeszkedik az Aaron Paul által megformált iskolai lúzer karaktere, aki arról fantáziál, hogy egyszer visszavág bántalmazóinak. 

 

 

NYITÓKÉP: Screenrant

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Magabiztosan nyerte meg az ellene indított bizalmatlansági szavazást Theresa May brit miniszterelnök, az ellene szervezkedő Jacob Rees-Mogg nem lehet boldog.

Lev Ponomjarov 77 éves emberi jogi aktivista emiatt nem tudott elmenni barátja temetésére.

Az automatákba bedobott palackok a tömegközlekedésre használható univerzális kártya egyenlegét gyarapítják.

A Momentum szerint jó, hogy Zaránd Péter kilépett tőlük, így ugyanis tisztázódott, ki mellett áll pártjuk egyik alapítója.

Miközben a szociáldemokrata ellenzék folyamatosan gyengül, a horvát balliberális pártok egyre jobban összeállnak.

A hét kérdése

Tüntetés, parlamenti obstrukció, füttykoncert, kivonulás: ez már mind megvolt, itt az ideje a csínytevésnek! De hogyan?

Azért ide elnéznénk

A budapesti Bem moziban látható az épp 30 éves klasszikus.

Sorrentino két korábbi klasszikusa mellett premier előtt megnézheted a Berlusconi-filmet is. Dec.14-16.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

A híres osztrák zeneszerző Holdbéli világ című vígoperáját hallhatják a nézők december 20-án a Festetics Palotában.

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás