+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2018. szeptember 23. vasárnap, 19:56
Aaron Paul fogja alakítani a Westworld harmadik évadának egyik központi karakterét. A színészt a legtöbben a kultikus Breaking Bad című sorozatból ismerik, de a színész azóta sem henyélt.

Kis túlzással állíthatjuk, bombaként robbant a hír, hogy Aaron Paul csatlakozik a Westworld csapatához, és a feltehetően 2020-ban – a Trónok harca befejező évadát kikerülve – érkező harmadik évad egyik meghatározó karaktere lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Michael Crichton 1973-as sci-fije nyomán készített sorozatban milyen karaktert fog alakítani a színész.

 

Az viszont biztos, hogy Aaron Paulra a legtöbben a Breaking Bad – a Magyarországon Totál szívásként ismert – sorozatból emlékeznek, ahol a drogkészítésre fejét adó kémiatanár mellé szegődő Jesse Pinkman karakterét formálja meg. Aaron Paul a sorozatban nyújtott alakításáért három Emmy-díjat is kapott

 

Azonban talán kevesen tudják, hogy a színész azóta sem ül kényelmesen a babérjain, sőt. Hadd ajánljak két produkciót is, amiben – ennyi személyes elfogultság talán megengedhető – zseniális Aaron Paul-alakítást láthatunk. 

 

Az egyik a The Path című sorozat, ami egy kezdetben marginális vallási csoport, a meyeristák életét mutatja be. A mozgalom kísérteties hasonlóságokat mutat a szcientológusok belső működési rendjével – emlékezzünk csak vissza a szcientológusok magyarországi botrányára, amikor kiderült, hogy dokumentálják tagjaik legszemélyesebb, legintimebb adatait is.

 

Ennek a mozgalomnak az igazságaiban, hittételeiben kezd el kételkedni az Aaron Paul által megformált Eddie Lane, akit a meyerista családján túl az is a vallási közösséghez köt, hogy korábbi élete egy nehéz pillanatában a meyerizmus nyújtott neki életmentő segítséget. Aki igazán elgondolkodtató, kemény kérdéseket a nézőnek szegező drámára vágyik, annak a The Path nem fog csalódást okozni.

 

 

Aaron Paul az amerikai nu metal banda, a méltán ikonikus Korn Thoughtless című dalához készült klipjében is feltűnik. Az énekes Jonathan Davis hangjához, a komor hangulatot árasztó szövegvilághoz kitűnően illeszkedik az Aaron Paul által megformált iskolai lúzer karaktere, aki arról fantáziál, hogy egyszer visszavág bántalmazóinak. 

 

 

NYITÓKÉP: Screenrant

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dacian Cioloș lenne az első román, aki EP-csoportot vezet.

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők és politikusok. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás