A Westworld legújabb sztárját nem csak a Breaking Badből ismerhetjük

Szerző: Petróczi Rafael
2018.09.23. 19:56

Aaron Paul fogja alakítani a Westworld harmadik évadának egyik központi karakterét. A színészt a legtöbben a kultikus Breaking Bad című sorozatból ismerik, de a színész azóta sem henyélt.

A Westworld legújabb sztárját nem csak a Breaking Badből ismerhetjük

Kis túlzással állíthatjuk, bombaként robbant a hír, hogy Aaron Paul csatlakozik a Westworld csapatához, és a feltehetően 2020-ban – a Trónok harca befejező évadát kikerülve – érkező harmadik évad egyik meghatározó karaktere lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Michael Crichton 1973-as sci-fije nyomán készített sorozatban milyen karaktert fog alakítani a színész.

Az viszont biztos, hogy Aaron Paulra a legtöbben a Breaking Bad – a Magyarországon Totál szívásként ismert – sorozatból emlékeznek, ahol a drogkészítésre fejét adó kémiatanár mellé szegődő Jesse Pinkman karakterét formálja meg. Aaron Paul a sorozatban nyújtott alakításáért három Emmy-díjat is kapott

Azonban talán kevesen tudják, hogy a színész azóta sem ül kényelmesen a babérjain, sőt. Hadd ajánljak két produkciót is, amiben – ennyi személyes elfogultság talán megengedhető – zseniális Aaron Paul-alakítást láthatunk. 

Az egyik a The Path című sorozat, ami egy kezdetben marginális vallási csoport, a meyeristák életét mutatja be. A mozgalom kísérteties hasonlóságokat mutat a szcientológusok belső működési rendjével – emlékezzünk csak vissza a szcientológusok magyarországi botrányára, amikor kiderült, hogy dokumentálják tagjaik legszemélyesebb, legintimebb adatait is.

Ennek a mozgalomnak az igazságaiban, hittételeiben kezd el kételkedni az Aaron Paul által megformált Eddie Lane, akit a meyerista családján túl az is a vallási közösséghez köt, hogy korábbi élete egy nehéz pillanatában a meyerizmus nyújtott neki életmentő segítséget. Aki igazán elgondolkodtató, kemény kérdéseket a nézőnek szegező drámára vágyik, annak a The Path nem fog csalódást okozni.

Aaron Paul az amerikai nu metal banda, a méltán ikonikus Korn Thoughtless című dalához készült klipjében is feltűnik. Az énekes Jonathan Davis hangjához, a komor hangulatot árasztó szövegvilághoz kitűnően illeszkedik az Aaron Paul által megformált iskolai lúzer karaktere, aki arról fantáziál, hogy egyszer visszavág bántalmazóinak. 

NYITÓKÉP: Screenrant

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek