Ha nincs még mit hallgatnod ma este, akkor most már van

2018.09.21. 18:16

Simon Iddol nemrég az FM4 számára zenélt a bécsi Pratersaunában. Hallgasd meg az Azonnalin!

Ha nincs még mit hallgatnod ma este, akkor most már van

Az FM4 az osztrák közszolgálati ORF ifjúsági rádiója, ami az elmúlt két évtizedben nem csupán az osztrák alternatív zenei élet fontos központja lett, hanem politikai újságíróinak köszönhetően egyfajta ellennyilvánossággá alakult. Nem csoda, hogy év elején már felröppent a hír, hogy a jobboldali osztrák kormány FPÖ-s, jobbpopulista része a rádió beszántásán gondolkodik. Ezellen akkor nem csak Ausztriában, de Magyarországon is tiltakoztak: az LMP és a Momentum is kiállt a nyugati megyékben meghatározó rádió mellett.

Az FM4-et Nyugat-Magyarországon ugyanis szinte bárhol gond nélkül lehet fogni, és az internetnek köszönhetően számos budapesti háztartásban sem szól rajta kívül sok más. Ennek oka van. Az egyik

a válogatott, jó zene: a környező országok dj-i és zenekarai körében presztízsértékű, ha egy dalt az FM4-en mutatnak be. A másik a többnyelvűsége:

a rádió műsorvezetői általában németül és angolul beszélnek, sokszor felváltva, a híreket pedig gyakran franciául mondják be. Reklám észrevehetetlenül kevés hangzik el, zenei kínálata pedig még annál is jobb, mint amilyen az MR2-Petőfi rádióé volt fénykorában. Hogy mennyire az, mutatja, hogy Simon Iddol budapesti DJ is rendszeresen megfordul náluk.

Legutóbb augusztus végén vett fel egy szettet a bécsi Pratersauna nevű helyen a rádiónak, ezt hamarosan le is adják majd.

Az Azonnalin addig is meghallgathatod!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek