+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 20. csütörtök, 13:13
A fideszes Szőke Zoltán bizalomvesztésre hivatkozik, mondja a jegyző az Azonnalinak.

Bár még csak pár napja nyerte meg a tiszavasvári választást a Fidesz-KDNP-s Szőke Zoltán, máris jelezte, hogy nem tart igényt a választáson ellene indult jegyző, Badics Ildikó munkájára – értesült az Azonnali. Lapunknak a hírt Badics Ildikó is megerősítette. Elmondta,

 

Szőke Zoltán arra hivatkozott, hogy bizalomvesztés miatt nem kíván vele együtt dolgozni a továbbiakban, miután Badics függetlenként hirdette magát a választáson, de valójában szerinte nem volt az.

 

Badics a polgármester-választáson függetlenként indult, de a város korábbi jobbikos polgármestere, Fülöp Erik többször nyíltan kifejezte a támogatását iránta.

 

A jegyző az Azonnalinak azt is elmondta: Szőke jogilag még nem is polgármester, vagyis őt hivatalosan csak a beiktatását követően bocsáthatja el. Badics tehát továbbra is bemegy dolgozni a munkahelyére, hiszen még nem kapott semmilyen írásbeli felmentést, ami alapján nem dolgozhatna. Ha a polgármester beiktatása után is úgy gondolja, hogy egyoldalúan – vagyis közös megegyezés nélkül – elküldi, akkor pedig meglesz a lehetősége, hogy bírósághoz forduljon.

 

„Nem gondolom, hogy tettem volna olyasmit, amivel előre elvágtam volna magam attól, hogy a jövőben is végezzem a jegyzői munkámat” – mondta Badics Ildikó. 

 

Az Azonnali kereste Szőke Zoltán polgármestert is, hogy megtudjuk, ő is így emlékszik-e a történtekre, valóban elküldte-e Badicsot, vagy még számít a munkájára, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőle választ.

 

A korábban jobbikos fellegvárként számon tartott Tiszavasváriban azt követően írtak ki időközi polgármester-választást, hogy a korábbi polgármester, Fülöp Erik országgyűlési képviselő lett a Jobbik színeiben. A tíz éve a város jegyzőjeként dolgozó Badics Ildikó ugyan függetlenként indult, de tény, hogy a Jobbik nem indított saját jelöltet a településen és a jegyző maga is azt nyilatkozta a Jobbik-közeli Alfahírnek korábban: többek közt a Fülöp Erik által vezetett önkormányzat által elért eredményeket szeretné megtartani.

 

FOTÓ: Badics Ildikó / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kína első nagy sci-fi filmje hamar az ország egyik legnézettebb filmje lett: hamarosan itthon is láthatjuk.

A kormány változik, csak az elnök személye biztos pont: Nurszultan Nazarbajev már 1991 óta Kazahsztán elnöke, ezalatt kilenc kabinetet „fogyasztott el”.

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Szavaztak az államok uniós nagykövetei, és Kövesi helyett egy franciára a bíznák az uniós korrupció üldözését. Még semmi nem dőlt el végleg.

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás