+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 20. csütörtök, 13:13
A fideszes Szőke Zoltán bizalomvesztésre hivatkozik, mondja a jegyző az Azonnalinak.

Bár még csak pár napja nyerte meg a tiszavasvári választást a Fidesz-KDNP-s Szőke Zoltán, máris jelezte, hogy nem tart igényt a választáson ellene indult jegyző, Badics Ildikó munkájára – értesült az Azonnali. Lapunknak a hírt Badics Ildikó is megerősítette. Elmondta,

 

Szőke Zoltán arra hivatkozott, hogy bizalomvesztés miatt nem kíván vele együtt dolgozni a továbbiakban, miután Badics függetlenként hirdette magát a választáson, de valójában szerinte nem volt az.

 

Badics a polgármester-választáson függetlenként indult, de a város korábbi jobbikos polgármestere, Fülöp Erik többször nyíltan kifejezte a támogatását iránta.

 

A jegyző az Azonnalinak azt is elmondta: Szőke jogilag még nem is polgármester, vagyis őt hivatalosan csak a beiktatását követően bocsáthatja el. Badics tehát továbbra is bemegy dolgozni a munkahelyére, hiszen még nem kapott semmilyen írásbeli felmentést, ami alapján nem dolgozhatna. Ha a polgármester beiktatása után is úgy gondolja, hogy egyoldalúan – vagyis közös megegyezés nélkül – elküldi, akkor pedig meglesz a lehetősége, hogy bírósághoz forduljon.

 

„Nem gondolom, hogy tettem volna olyasmit, amivel előre elvágtam volna magam attól, hogy a jövőben is végezzem a jegyzői munkámat” – mondta Badics Ildikó. 

 

Az Azonnali kereste Szőke Zoltán polgármestert is, hogy megtudjuk, ő is így emlékszik-e a történtekre, valóban elküldte-e Badicsot, vagy még számít a munkájára, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőle választ.

 

A korábban jobbikos fellegvárként számon tartott Tiszavasváriban azt követően írtak ki időközi polgármester-választást, hogy a korábbi polgármester, Fülöp Erik országgyűlési képviselő lett a Jobbik színeiben. A tíz éve a város jegyzőjeként dolgozó Badics Ildikó ugyan függetlenként indult, de tény, hogy a Jobbik nem indított saját jelöltet a településen és a jegyző maga is azt nyilatkozta a Jobbik-közeli Alfahírnek korábban: többek közt a Fülöp Erik által vezetett önkormányzat által elért eredményeket szeretné megtartani.

 

FOTÓ: Badics Ildikó / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A nemrég megválasztott, progresszív szlovák elnök beszédében minden polgár szolgálatát ígérte, és hitet tett az etnikai és nemzeti kisebbségek védelme mellett is.

Nehogy lemaradj bármiről is! Olvasd cikkeinket jóval előbb, mint mások! Mutatjuk, hogyan!

A paktumot még mindenki tagadja, de lehet benne ráció: a liberálisok megkapják az EP vezetését, cserébe a Néppárté lehet a Bizottság.

Akinek legközelebbi szövetségese Putyin keresztgyerekének apja.
Emiatt sokan fel is
mondtak az oroszpárti kézre került csatornánál.

Az Égei-tengerbe leengedett Airbus A330 ezzel a legnagyobb valaha elsüllyesztett repülő.

A hét kérdése

Ha már Kálmán Olga is feltűnt, itt az ideje, hogy átszakadjon az a gát, és minimum tíz név összejöjjön az ellenzék potenciális jelöltjeinek listájára!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás