+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 19. szerda, 20:59
Ha végre egyszer megépül a vasútállomás, minél közelebb kéne lennie a terminálhoz, most ez került veszélybe a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint.

Jelentősen megdrágul, vagy akár lehetetlenné is válik a jövőbeli repülőtéri vasútvonal állomásának ideális, terminálhoz közeli elhelyezése, miután hatszintes parkolóház épül a területen  – figyelmeztet a Közlekedő Tömeg Egyesület a Facebook-oldalán. A parkoló építését a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. jelentette be nemrég. 

 

Mint a Közlekedő Tömeg írta, az elmúlt évtizedekben számos koncepció készült a repülőtér vasúti kiszolgálására, eddig viszont a legelőnyösebbnek a Budapest–Cegléd vasútvonalon Pestszentlőrinc és Monor állomások közötti új nyomvonal kiépítése mutatkozik. Ezzel ugyanis nemcsak Budapest, hanem

 

például Győr, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged vagy Kecskemét is elérhetővé válna átszállás nélkül.

 

Ezt a vasúti kapcsolatot a becslésük szerint akár napi 20-25 ezer utas, azaz egy kisváros lakossága használná a repülőtér megközelítéséhez. Ám úgy vélik, a siker szempontjából elengedhetetlen, hogy az állomás a repülőtéren belül a terminálépülethez a lehető legközelebbi területen helyezkedjen el. Éppen ez hiúsul meg, ha a jelenleg felszíni parkolóként használt területet beépítik.

 

 

A Közlekedő Tömeg Egyesület meggyőződése, hogy a repülőtér tulajdonosaként a magyar kormánynak – a magánkézben lévő vagyonkezelői jogok adta lehetőségek határáig – mindent meg kell tennie azért, hogy a leendő vasútvonal az ideális ponton érje el a repülőteret.

 

Az Azonnali megkereste az ügyben a Budapest Airportot és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, amint tőlük többet tudunk, jelentkezünk újra a témában.

 

FOTÓK: MTI, Közlekedési Tömeg Egyesület 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Zoran Zaev egy beszélgetésrészlet alapján úgy tűnik, többre tartja magát, mint nyolcmillió euró, ráadásul a saját pártját is ő finanszírozza.

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás