+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 19. szerda, 20:59
Ha végre egyszer megépül a vasútállomás, minél közelebb kéne lennie a terminálhoz, most ez került veszélybe a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint.

Jelentősen megdrágul, vagy akár lehetetlenné is válik a jövőbeli repülőtéri vasútvonal állomásának ideális, terminálhoz közeli elhelyezése, miután hatszintes parkolóház épül a területen  – figyelmeztet a Közlekedő Tömeg Egyesület a Facebook-oldalán. A parkoló építését a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. jelentette be nemrég. 

 

Mint a Közlekedő Tömeg írta, az elmúlt évtizedekben számos koncepció készült a repülőtér vasúti kiszolgálására, eddig viszont a legelőnyösebbnek a Budapest–Cegléd vasútvonalon Pestszentlőrinc és Monor állomások közötti új nyomvonal kiépítése mutatkozik. Ezzel ugyanis nemcsak Budapest, hanem

 

például Győr, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged vagy Kecskemét is elérhetővé válna átszállás nélkül.

 

Ezt a vasúti kapcsolatot a becslésük szerint akár napi 20-25 ezer utas, azaz egy kisváros lakossága használná a repülőtér megközelítéséhez. Ám úgy vélik, a siker szempontjából elengedhetetlen, hogy az állomás a repülőtéren belül a terminálépülethez a lehető legközelebbi területen helyezkedjen el. Éppen ez hiúsul meg, ha a jelenleg felszíni parkolóként használt területet beépítik.

 

 

A Közlekedő Tömeg Egyesület meggyőződése, hogy a repülőtér tulajdonosaként a magyar kormánynak – a magánkézben lévő vagyonkezelői jogok adta lehetőségek határáig – mindent meg kell tennie azért, hogy a leendő vasútvonal az ideális ponton érje el a repülőteret.

 

Az Azonnali megkereste az ügyben a Budapest Airportot és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, amint tőlük többet tudunk, jelentkezünk újra a témában.

 

FOTÓK: MTI, Közlekedési Tömeg Egyesület 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kína első nagy sci-fi filmje hamar az ország egyik legnézettebb filmje lett: hamarosan itthon is láthatjuk.

A kormány változik, csak az elnök személye biztos pont: Nurszultan Nazarbajev már 1991 óta Kazahsztán elnöke, ezalatt kilenc kabinetet „fogyasztott el”.

A magát fehér nacionalistaként meghatározó férfi „a világon szinte mindenkit” lemészárolt volna, példaképe pedig a norvég tömeggyilkos Anders Breivik.

Szavaztak az államok uniós nagykövetei, és Kövesi helyett egy franciára a bíznák az uniós korrupció üldözését. Még semmi nem dőlt el végleg.

A kormánymédia egész héten helyesen írni nem tudó ellenzéki politikuson pörgött. De elírásaik nem csak nekik vannak.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás