+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 19. szerda, 20:59
Ha végre egyszer megépül a vasútállomás, minél közelebb kéne lennie a terminálhoz, most ez került veszélybe a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint.

Jelentősen megdrágul, vagy akár lehetetlenné is válik a jövőbeli repülőtéri vasútvonal állomásának ideális, terminálhoz közeli elhelyezése, miután hatszintes parkolóház épül a területen  – figyelmeztet a Közlekedő Tömeg Egyesület a Facebook-oldalán. A parkoló építését a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. jelentette be nemrég. 

 

Mint a Közlekedő Tömeg írta, az elmúlt évtizedekben számos koncepció készült a repülőtér vasúti kiszolgálására, eddig viszont a legelőnyösebbnek a Budapest–Cegléd vasútvonalon Pestszentlőrinc és Monor állomások közötti új nyomvonal kiépítése mutatkozik. Ezzel ugyanis nemcsak Budapest, hanem

 

például Győr, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged vagy Kecskemét is elérhetővé válna átszállás nélkül.

 

Ezt a vasúti kapcsolatot a becslésük szerint akár napi 20-25 ezer utas, azaz egy kisváros lakossága használná a repülőtér megközelítéséhez. Ám úgy vélik, a siker szempontjából elengedhetetlen, hogy az állomás a repülőtéren belül a terminálépülethez a lehető legközelebbi területen helyezkedjen el. Éppen ez hiúsul meg, ha a jelenleg felszíni parkolóként használt területet beépítik.

 

 

A Közlekedő Tömeg Egyesület meggyőződése, hogy a repülőtér tulajdonosaként a magyar kormánynak – a magánkézben lévő vagyonkezelői jogok adta lehetőségek határáig – mindent meg kell tennie azért, hogy a leendő vasútvonal az ideális ponton érje el a repülőteret.

 

Az Azonnali megkereste az ügyben a Budapest Airportot és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, amint tőlük többet tudunk, jelentkezünk újra a témában.

 

FOTÓK: MTI, Közlekedési Tömeg Egyesület 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dacian Cioloș lenne az első román, aki EP-csoportot vezet.

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők és politikusok. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás