Meddig tart ki Gyurcsány forradalma?

2018.09.19. 08:32

Néhány száz tüntetőt sikerült csak a DK-nak kedden mobilizálnia az elvileg kormánydöntésre hivatott demonstráción. Az Azonnali ezért arra volt kíváncsiak, miért voltak ilyen kevesen, és lesznek-e még vajon tömegtüntetésnyien a héten?

Előrehozott választásokat, új, tisztességesebb választási rendszer kiírását, és a kormány távozását kérte az a több száz ember, aki a Denokratikus Koalíció felhívására megjelent az Alkotmány utcában kedd délután.

Akik pedig kibírták Molnár Csaba EP-képviselő beszédét – amely bár hosszú volt, de lendületes, és a Fidesz korrupciós ügyeire, Orbán Európában betöltött egyre csökkenő szerepére volt kiélezve –, azoknak szembesülniük kellett azzal hogy Gyurcsány Ferenc erre még rápakol, és tényleg,

negyven percen keresztül ostorozta a rezsimet,

beszédében minden volt, attól kezdve, hogy rendszerváltáskor nem kellett küzdeni a demokráciáért, odáig el, hogy az emberek szervezzék meg magukat meg az ellenállást, a tanárok pedig mutassanak példát a fiatalságnak. De volt kultúrharc, diktatúradefiniálás, és sok minden más is.

Az emberek viszont kevesen voltak, Gyurcsány ki is jelentette, hogy ő ugyan kimegy másnap, és azután való nap is, de ha kifulladna a töntetéssorozat, sem kell megijedni, mert újrakezdődhet bármikor.

Az Azonnali ezért aziránt érdeklődött, miért vannak ilyen kevesen a tüntetésen? A megkérdezettek az általános érdektelenséget okolták, vagy azt, hogy 

most sincs ellenzéki összefogás, és nem hívta a többi párt is utcára az embereket.

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, sikerül-e a hét további részében több embert mozgósítani.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek