Hogyan fogja az ellenzék megdönteni a kormányt?

2018.09.18. 09:24

Hosszadalmas munkával, vagy Gyurcsánnyal tüntetve fogják megbuktatni a kormányt? És vajon a fideszesek gratuláltak-e már Orbán Viktornak az újabb kétharmadhoz? Az Azonnali az őszi parlamenti szezon első napján kérdezte a képviselőket.

Gyurcsány Ferenc keddtől az utcára vinné az ellenzéket, hogy így döntse meg az Orbán-kormányt. A bő egy évtizeddel ezelőtt még a parlamenti politizálás élharcosaként tündöklő exkormányfő felhívása kapcsán arról kérdeztük az ellenzéki képviselőket, hogy ők hogyan váltanák le Orbánt, és Gyurcsánnyal tartanak-e?

„Ha én erre tudnám a receptet, akkor ez még a mai napon megtörténne”

– válaszolta Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő az Azonnali azon kérdésére, hogy mi kellene a jelenlegi kormány mielőbbi leváltásához.

Hiller István az MSZP-ből úgy véli: nem azt kell mondani, hogy ők nem a Fidesz, hanem helyette azt, hogy akkor ők kicsodák. Az ex-LMP-s, most függetlenként politizáló Hadházy Ákos szerint pedig annyi biztos, hogy most már tettekre, és nem szavakra van szükség.

Az MSZP-ben ugyanakkor nem világos, hogy részt vesznek-e a Gyurcsány Ferenc által szervezett keddi tüntetésen: Bangóné Borbély Ildikó azt mondja, mivel a DK nem egyeztetett más ellenzéki pártokkal, ezért az általuk szervezett eseménynek tekintik a tüntetést, Hiller szerint még egyeztetni fog a részvételről az MSZP. A Jobbik legalább tudja: biztosan nem mennek tüntetni.

Az kormánypárti politikusoktól azt kérdeztük, hogy gratuláltak-e Orbán Viktornak újabb, ezúttal strasbourgi kétharmadához. Pócs János képviselőt sikerült mikrofonvégre kapnunk, aki azt mondja:

„Magyarország miniszterelnökének az a dolga, hogy megvédje az országot, és ezt Orbán Viktor példaértékűen megtette.”

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek