Kizáratná EP-frakciójából a PSD-t egy román politikus

2018.09.10. 20:10

A helyzetet azt teszi pikánssá, hogy maga Cătălin Ivan is a PSD színeiben politizált, ám összeveszett pártjával.

Kizáratná EP-frakciójából a PSD-t egy román politikus

A román kormánypárt kizárását kérte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének európai parlamenti frakciójából Cătălin Ivan – írta hétfőn a bukaresti Agerpres magyar kiadása.

A román európai parlamenti képviselő az augusztus 10-i bukaresti tüntetés szétverése miatt fordult az S&D tagjaihoz. A helyzetet azt teszi pikánssá, hogy maga Ivan is a PSD színeiben politizált, ám összeveszett pártjával, azóta pedig már a magyarkártyát is előhúzta, csak hogy a felszínen maradjon.

Cătălin Ivan kollégáinak küldött levelében a több mint százezer román állampolgár által aláírt, a PSD-nek az S&D-frakcióból való kizárását kérő petíciókkal indokolta kérését. Jelezte azt is:

kilép a szociáldemokrata EP-képviselők csoportjából, amennyiben október 1-jéig nem hoznak döntést az ügyben.

„Eltelt egy hónap a tüntetés óta, és semmiféle reakció nem volt rá, ami elfogadhatatlan. Úgy vélem, hogy a hallgatás egyenértékű a Liviu Dragnea-féle rezsim támogatásával, ez esetben pedig nekem már nincs helyem ebben a politikai frakcióban – írta közösségi oldalán Cătălin Ivan.

Arra korábban már az Azonnali is kíváncsi volt, hogy az S&D politikusai szerint nem kellene-e kizárni a PSD-t a frakcióból, ám a képviselők válasz helyett mélyen hallgattak.

FOTÓ: Cătălin Ivan/ Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek