+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 12:11
„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni” – mondja Gulyás Balázs filmes szakember, a Kötöttfogás egyik szereplője.

Nem fogadná el Vágó Gábor Hír TV-s gázsiját a Kötöttfogás – mondta Gulyás Balázs filmes szakember, a műsor egyik szereplője az Azonnalinak pénteken. A Kötöttfogás jelenlegi szereplői a Hír TV-n maguk is szerepeltek a Szabadfogás című műsorban, ám miután augusztusban visszaszerezte a csatornát a kormányközeli érdekkör, ennek vége szakadt, a csatorna hetekre fel is függesztette annak sugárzását. Így a Szabadfogás korábbi gárdája a Magyar Hang Facebook-oldalán volt kénytelen folytatni a műsort Kötöttfogás néven. 

 

A Hír TV viszont újraindította a héten a Szabadfogást, ám immár új szereplőkkel. Így a műsorvezető Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője lett, az új szereplők közt pedig felbukkant az LMP-s Vágó Gábor is. A politikus az Azonnalinak chatinterjúban ígérte, ha kap majd pénzt a szereplésért, azt a Kötöttfogás stábjának adja. Erre viszont Gulyásék nem tartanak igényt.

 

„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni.”

 

Hozzátette: nyilván ők nem akarnak senkit sem a távolmaradásra kényszeríteni, de részt sem kívánnak venni a csatorna műsoraiban, még áttételesen sem. Ennek okai közt szerepel az, „ahogy átvették a televíziót, amire használják, és amilyen pénzből készítik a műsorokat”. A kérdésre, hogy a Kötöttfogás csapatából hívtak-e szereplőket az új Szabadfogásba, Gulyás elmondta, őt és Lukácsi Katalint is hívták, de nem vállalták el.

 

Az érvre, hogy ha bemennek, legalább megjelenik az ellenoldali vélemény, úgy reagált: tart tőle, hogy miután a műsor megvágását nem ők felügyelik, ezért ha valaki olyan véleményt fogalmazna meg, amit „a NER gyomra nem vesz be, azt akármikor kivághatják”. Szerinte az első adás is azt igazolta, mert akik ott voltak, akik ellenzékiként, teljesen más arcukat mutatták, mint eddig és „ez nyilván a műsorszerkesztésnek és a vágásnak köszönhető”. Így teljesen a fideszes narratíva jött ki az adásból és az, hogy az ellenzékiek is ezt nyomják.

 

És hogy mi kéne ahhoz, hogy Gulyásék bemenjenek a Hír TV-be?

 

„Mondjuk az, hogy független legyen a műsorszerkesztés, de ez eléggé sci-finek tűnik most.”

 

FOTÓ: Magyar Hang / Youtube-csatorna

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az IT-szektor emigrációval fenyeget, ha tovább folytatódik az erőszak, de már az orvosok is beálltak tüntetni. Mutatjuk, mi történt éjjel Belaruszban.

Kristálytiszta érvelés: dolgozni nem dolgoznak, így van idejük lázadozni, korzózni az utcán.

Így tiltakoznak a rendőri brutalitás ellen, no meg azért, mert több ezer embert tartóztattak le a rendőrök: arról, hogy velük mi történik, napok óta alig tudni valamit.

Hiába állt össze a Strache-lista, Strache indulása még mindig kétséges, mivel az FPÖ bejelentette: még a választások előtt óvást nyújt be az egész Team Strache ellen.

Egyszer már biztosan, ezt maga a belarusz belügyminisztérium közölte. Egyre több kép és videó is előkerül az őrizetbe vett tüntetőkkel szembeni rendőri brutalitásról.

Harmadik nap is folytatódtak a tüntetések Belaruszban. A tüntetők ezúttal jóval decentralizáltabbak voltak, este hattól pedig lekapcsolták a teljes belarusz internetet.

Az Azonnali mindig közép-európai lapként tekintett magára, az eszme azonban nem csak Budapesten van jelen. Indul a nagy trianoni szomszédvita!

A hét kérdése

Nem csak a Balatonnál magasabbak a szokottnál az árak, a horvát sajtó a dalmáciai árakon háborog. Szavazz: te fizetnél 1000 forintot érte?

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás