+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 12:11
„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni” – mondja Gulyás Balázs filmes szakember, a Kötöttfogás egyik szereplője.

Nem fogadná el Vágó Gábor Hír TV-s gázsiját a Kötöttfogás – mondta Gulyás Balázs filmes szakember, a műsor egyik szereplője az Azonnalinak pénteken. A Kötöttfogás jelenlegi szereplői a Hír TV-n maguk is szerepeltek a Szabadfogás című műsorban, ám miután augusztusban visszaszerezte a csatornát a kormányközeli érdekkör, ennek vége szakadt, a csatorna hetekre fel is függesztette annak sugárzását. Így a Szabadfogás korábbi gárdája a Magyar Hang Facebook-oldalán volt kénytelen folytatni a műsort Kötöttfogás néven. 

 

A Hír TV viszont újraindította a héten a Szabadfogást, ám immár új szereplőkkel. Így a műsorvezető Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője lett, az új szereplők közt pedig felbukkant az LMP-s Vágó Gábor is. A politikus az Azonnalinak chatinterjúban ígérte, ha kap majd pénzt a szereplésért, azt a Kötöttfogás stábjának adja. Erre viszont Gulyásék nem tartanak igényt.

 

„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni.”

 

Hozzátette: nyilván ők nem akarnak senkit sem a távolmaradásra kényszeríteni, de részt sem kívánnak venni a csatorna műsoraiban, még áttételesen sem. Ennek okai közt szerepel az, „ahogy átvették a televíziót, amire használják, és amilyen pénzből készítik a műsorokat”. A kérdésre, hogy a Kötöttfogás csapatából hívtak-e szereplőket az új Szabadfogásba, Gulyás elmondta, őt és Lukácsi Katalint is hívták, de nem vállalták el.

 

Az érvre, hogy ha bemennek, legalább megjelenik az ellenoldali vélemény, úgy reagált: tart tőle, hogy miután a műsor megvágását nem ők felügyelik, ezért ha valaki olyan véleményt fogalmazna meg, amit „a NER gyomra nem vesz be, azt akármikor kivághatják”. Szerinte az első adás is azt igazolta, mert akik ott voltak, akik ellenzékiként, teljesen más arcukat mutatták, mint eddig és „ez nyilván a műsorszerkesztésnek és a vágásnak köszönhető”. Így teljesen a fideszes narratíva jött ki az adásból és az, hogy az ellenzékiek is ezt nyomják.

 

És hogy mi kéne ahhoz, hogy Gulyásék bemenjenek a Hír TV-be?

 

„Mondjuk az, hogy független legyen a műsorszerkesztés, de ez eléggé sci-finek tűnik most.”

 

FOTÓ: Magyar Hang / Youtube-csatorna

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

És mit kéne csinálniuk Orbánéknak, hogy teljes joggal visszavegyék őket? Videó!

​A román miniszterelnök ennél egyértelműbben nem is távolodhatott volna el névrokonától, tapsot kapott ezért az EPP zágrábi kongresszusán.

Egy új tanulmány szerint az elektromágneses mezőknek kitett méhek lassabban tanulnak és agresszívebbek is saját fajtársaikkal szemben.

A színész tökéletesíteni akarta a hörgését egy csatajelenethez, így aztán nem restellte egy profi metálénekes segítségét kérni.

Persze ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen ebbe a cseh kormánynak is bele kéne mennie a dologba. A belügyminiszter pedig nem tűnik túl nyitottnak.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás