+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 12:11
„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni” – mondja Gulyás Balázs filmes szakember, a Kötöttfogás egyik szereplője.

Nem fogadná el Vágó Gábor Hír TV-s gázsiját a Kötöttfogás – mondta Gulyás Balázs filmes szakember, a műsor egyik szereplője az Azonnalinak pénteken. A Kötöttfogás jelenlegi szereplői a Hír TV-n maguk is szerepeltek a Szabadfogás című műsorban, ám miután augusztusban visszaszerezte a csatornát a kormányközeli érdekkör, ennek vége szakadt, a csatorna hetekre fel is függesztette annak sugárzását. Így a Szabadfogás korábbi gárdája a Magyar Hang Facebook-oldalán volt kénytelen folytatni a műsort Kötöttfogás néven. 

 

A Hír TV viszont újraindította a héten a Szabadfogást, ám immár új szereplőkkel. Így a műsorvezető Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője lett, az új szereplők közt pedig felbukkant az LMP-s Vágó Gábor is. A politikus az Azonnalinak chatinterjúban ígérte, ha kap majd pénzt a szereplésért, azt a Kötöttfogás stábjának adja. Erre viszont Gulyásék nem tartanak igényt.

 

„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni.”

 

Hozzátette: nyilván ők nem akarnak senkit sem a távolmaradásra kényszeríteni, de részt sem kívánnak venni a csatorna műsoraiban, még áttételesen sem. Ennek okai közt szerepel az, „ahogy átvették a televíziót, amire használják, és amilyen pénzből készítik a műsorokat”. A kérdésre, hogy a Kötöttfogás csapatából hívtak-e szereplőket az új Szabadfogásba, Gulyás elmondta, őt és Lukácsi Katalint is hívták, de nem vállalták el.

 

Az érvre, hogy ha bemennek, legalább megjelenik az ellenoldali vélemény, úgy reagált: tart tőle, hogy miután a műsor megvágását nem ők felügyelik, ezért ha valaki olyan véleményt fogalmazna meg, amit „a NER gyomra nem vesz be, azt akármikor kivághatják”. Szerinte az első adás is azt igazolta, mert akik ott voltak, akik ellenzékiként, teljesen más arcukat mutatták, mint eddig és „ez nyilván a műsorszerkesztésnek és a vágásnak köszönhető”. Így teljesen a fideszes narratíva jött ki az adásból és az, hogy az ellenzékiek is ezt nyomják.

 

És hogy mi kéne ahhoz, hogy Gulyásék bemenjenek a Hír TV-be?

 

„Mondjuk az, hogy független legyen a műsorszerkesztés, de ez eléggé sci-finek tűnik most.”

 

FOTÓ: Magyar Hang / Youtube-csatorna

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás