Megmagyarázza a migránsos posztot az Azonnalinak Tápiógyörgye polgármestere

Szerző: Hutter Marianna
2018.09.07. 17:05

A falu polgármestere szerint nem a náluk lévő arabok jelentik a legfontosabb hírt, sokkal inkább az, hogy a tápiógyörgyeiek a közútkezelő helyett vágják, kaszálják az állami utak mentén a füvet, és szedik a szemetet.

Megmagyarázza a migránsos posztot az Azonnalinak Tápiógyörgye polgármestere

„Meg akartuk előzni, hogy félreértés legyen” – erről beszélt Tápiógyörgye független polgármestere, Varró István az Azonnalinak azzal kapcsolatban, hogy kiírták közösségi oldalukra: panziójukban a szaúdi-arábiai királyi testőrség tagjai fognak megszállni két hónapig.

A vendégek a rendőrség magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek, „az itt lakók tehát nem »migránsok«, ők Magyarországtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén” – hangsúlyozták a posztban.

„Ismerve az elmúlt évek magyarországi eseményeit és azt a fajta negatív kampányt, amely ezekkel az emberekkel szemben folyt, úgy gondoltam, elég sok helyen sikerült átmosni a lakosság agyát. Mi ebből nem akartunk problémát a településen” – magyarázta Varró István a bejegyzés születésének körülményeit.

A polgármester szerint a migráció kérdése egyébként egyáltalán nem határozza meg a falu hétköznapjait. Így az esettel kapcsolatban

éppen azok az emberek kezdtek félelmet kelteni, „habot verni”, akik sértődöttséggel vannak az önkormányzat irányába, tehát szerinte ez nem a település általános álláspontja.

Az Azonnali kérdésére, hogy a menekültválság idején Tápiógyörgyén lehetett-e migránsokat látni, a polgármester nevetve válaszolta, hogy nem, csak a tévében. „Maximum azok a településen élő rendőrök láthattak ilyeneket, akiket levezényeltek a határra. Ők találkozhattak borzalmasabb dolgokkal is, szörnyű emberi sorsokkal, de olyan nem volt, hogy Tápiógyörgyén keresztül vonultak volna végig a migránsok.”

Tápiógyörgyére egyébként már korábban is érkeztek külföldi vendégek. Például volt, hogy jöttek svájci testvérvárosukból „turbános gyerekek” pár éve, de akkor ez még senkinek nem volt hír, és soha semmi gond sem volt velük.

A mostani vendégekkel egyébként napközben nem is igazán találkozhatnak majd a tápiógyörgyeiek, hiszen reggeli után rögtön mennek majd kiképzésre, majd vacsoráig vissza sem jönnek. A polgármester a hirtelen jött országos figyelem kapcsán elmondta, nagyon szereti, ha Tápiógyörgyéről beszélnek, de valahogy mindig elsikkadnak a jó hírek.

„Arról nem írtak eleget, mikor mi nyertük meg a magyarországi falumegújítási versenyt, és az sem érdekel senkit, hogy a közútkezelő helyett vágjuk, kaszáljuk az állami utakat és szedjük a szemetet.

Pedig jó lenne, ha erről is írnának, mert sok siker történik ebben a faluban.”

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek