+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2018. szeptember 4. kedd, 21:02
A kormányon levő szélsőjobb megsértődött, mert a miniszterelnök kirúgott három, egyébként a saját pártjából való minisztert, és erről nem tárgyalt velük.

A bolgár kormánykoalíciót súlyosan megrázta három miniszter lemondatása, miután Bojko Boriszov miniszterelnök a kormánykoalíciós partnerek, azaz a szélsőjobb pártokat tömörítő Egyesült Hazafiak pártszövetség megkérdezése nélkül menesztette őket, és emiatt Valerij Szimejonov, az EH vezetője súlyosan kritizálni kezdte őt – írja a Novinite hírügynökség,

 

A koalíció történetében nem ez az első alkalom, hogy Szimejonov elégedetlen a partnerpárttal, de ezúttal ultimátumot adott Boriszovnak, hogy megváltoztassa a koalíció működési módját, és elkezdjen átláthatóbb döntéseket hozni.
 

Augusztus 31-én a miniszterelnök kérte Valentin Radev belügyminiszter, Ivaylo Moskovszkij közlekedési miniszter és Nikolaj Nankov regionális fejlesztésekért felelős miniszter lemondását, amit ők el is fogadtak, miután egy 17 áldozatot követő buszbaleset történt, ami a miniszterelnök szerint elkerülhető lett volna, amennyiben jól végzik el az útszakasz kivitelezését az illetékesek.

 

Bár mindhárom menesztett miniszter a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt tagjai voltak, az Egyesült Hazafiak vezetője szerette volna, ha őket is bevonják az ilyen kaliberű döntésekbe.

 

Szimejonov szeptember 2-án adott ki közleményt, amelyben nehezményezte Boriszov döntését, és a kormánykoalíció felbontásával fenyegetett, aztán egy napra rá kiadott egy másikat, amiben ultimátumot adott a koalíciós partnerének.

 

Bár most az Egyesült Hazafiak vezetője a koalíció felbontását lebegteti, megtörténhet,

 

hogy előbb az ő koalíciójuk bomlik fel, és ez ugyanúgy kormányválságot idéz majd elő. 

 

A választásokon 9,2 százalékot megszerző pártszövetségben ugyanis gyakran szembemegy egymással a Bolgár Nemzeti Mozgalom és az Ataka, maga Szimejonov is többször nyilatkozta, hogy nem hiszi, hogy a szövetség kihúzza a ciklus végéig. 

 

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Erdős Norbert és Tőkés László is megszavazta az orosz és kínai dezinformáció elleni bizottsági határozatot, az ex-LMP-s Meszerics el se ment szavazni.

Bosznia-Hercegovina évente több százezer eurót keres azzal, hogy pénzt kér az állampolgárságról való lemondásért a nyugatra vándorlóktól. Nem keveset.

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi: a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a törvény alkalmazását.

Az Amazon állítja: az általuk fejlesztett robot biztonsággal képes navigálni az utcán.

Nagyobb kockázata lehet az aszpirin szedése miatt kialakuló belső vérzésnek, mint amekkora eséllyel megelőzi a szív-
infarktust vagy a stroke-ot.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás