+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
2018. szeptember 3. hétfő, 10:15
Macron mellett azonban továbbra is kiáll a német-francia kettős állampolgárságú zöldpárti politikus.

Pont került a sajtóban az elmúlt napokban nagy vitát kavaró ügy végére: Emmanuel Macron és Daniel Cohn-Bendit közös döntése alapján nem az egykori zöldpárti EP-képviselő lesz Franciaország következő környezetvédelmi minisztere, számolt be a Die Presse.

 

Cohn-Benditet a francia államfő bizalmasai tették fel az alig egy hete lemondott Nicolas Hulot lehetséges utódjairól készülő listára. Cohn-Bendit már a kezdetektől tartózkodóan nyilatkozott a francia sajtónak az esetleges kinevezésével kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy nem tartja magát alkalmasnak a miniszteri posztra.

 

Azt ugyanakkor igyekezett leszögezni, hogy támogatja Macron politikáját.

 

Daniel Cohn-Bendit német-francia kettős állampolgárságú politikus az 1968-as diákmozgalomban való részvételével kezdte politikai karrierjét. Komoly botrányt kavartak a 70-es évek végén megjelent írásai, melyek miatt a pedofília támogatásával vádolják. 

 

1994-től húsz éven keresztül volt EP-képviselő zöldpárti színekben. Az európai zöldek frakcióját tíz éven át vezette. Ebben a minőségében számos alkalommal illette komoly kritikával a magyar kormányt a jogállamiság leépítésével kapcsolatban, ami miatt a Fidesz-közeli média gyakori célpontjává vált.

 

FOTÓ: Flickr / Heinrich-Böll-Stiftung

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

Salvini előrehozott választást akart, de az Öt Csillag most azon ügyködik, hogy a baloldallal összefogva alakítson kormányt.

Magyarország a V4-ek közül a legszemetesebb, de még így is jobban állunk, mint az átlag.

Az Azonnali úgy tudja: a Márki-Zay Péter mozgalmát erősítő Lukácsi Katalin még csak egyéni választókerületben sem fog indulni Szolnokon.

Egy új felmérés szerint az Egyesült Királyságban élő kelet-európai származású diákok többsége bizonytalanságot érez a brexit miatt.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás