Gulyás: Szeretném olyan jól csinálni, mint Lázár János!

2018.08.21. 07:59

Miért vállalta el mégis a Miniszterelnökség vezetését, ha nem akart miniszter lenni? Jobban csinálja-e a feladatot, mint elődje, Lázár János? Lépne-e miniszteri pályafutása után egyházi, vagy EP-képviselői pályára? Gulyás Gergelyt kérdeztük a Kolozsvári Magyar Napokon.

Gulyás Gergely augusztus 20-án a Kolozsvári Magyar Napokon tartott előadást a nemzet sorskérdéseiről. Ezután kérdeztük például arról, hogy miért vállalta el mégis a miniszteri posztot, mit szól az általa kidolgozott alkotmány átfogó módosításához, vagy épp a romániai rendőri erőszakhoz. 

Gulyás nem akart miniszter lenni, de ha már Orbán felkérte a Miniszterelnökség élére, elvállalta a „megtisztelő feladatot”. Hogy jobban fogja-e vezetni a Miniszterelnökséget, mint Lázár János, arra csak annyit mondott:

„szeretném olyan jól csinálni, mint Lázár János csinálta.”

Az Alaptörvény kidolgozásában nagy szerepet vállaló Gulyás Gergely nem érzi személyes kudarcának, hogy Orbán Viktor bejelentette: átfogó alkotmányrevzióra készülnek. Gulyás szerint nem minősít egy alkotmányt az, hogy hányszor módosítják, de egy emberi alkotás nem is lehet soha tökéletes.

A jövőbeli lehetséges karrierjével kapcsolatban az Azonnali felvetette Gulyásnak, hogy akarna-e később EP-képviselő lenni, előbb határozott nemmel válaszolt, majd talányosan annyit mondott:

ha ő egyszer EP-képviselői posztra aspirálna, az azt fogja jelezni, hogy már nincsenek illúziói a magyar politikáról, de ez a pont még nem jött el.
Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek