+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 17. péntek, 15:44
Mindent megtesznek azért, hogy a politikát távol tartsák a stadionjaiktól – állítják a magyar élvonalbeli focicsapatok. Vagyis míg Németországban egy-egy futballcsapat nem örül annak, ha értékrendjükkel ütköző politikai pártok támogatói drukkolnak nekik, Magyarországon ez nem téma.

Nem foglalkoznak a párthovatartozással a magyar NB1 focicsapatai – derül ki az Azonnali körkérdéséből. A téma apropója, hogy a másodosztályban játszó német Darmstadt csapata nemrég jelezte a jobboldali populista AFD támogatóinak: nem akarják, hogy a lelátóikon ilyen nézeteket valló emberek drukkoljanak nekik.

 

Ugyan az összes jelenlegi NB 1-es csapathoz eljuttatuk kérdéseinket, mindössze négyen válaszoltak. A legszűkszavúbb válasz az Újpest FC-től érkezett, akik jelezték, nem szívesen foglalnak állást politikai jellegű kérdésekben.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a politikát távol tartsuk a mi stadionunktól – ezt már a Budapest Honvéd FC írta. A kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha pártkitűzőkkel érkeznének drukkereik, azt válaszolták: a csapat érzéseitől függetlenül nehéz lenne egy normális nagyságú pártjelvény után kutatni minden belépőnél, ezért nem is foglalkoznak ezzel. 

 

„Mi a saját meggyőződésünk és a FIFA, az UEFA és az MLSZ rendelkezése szerint minden törvényes eszközt használunk arra, hogy megakadályozzuk a rasszista, antiszemita, hungarista, romafób és más bűnös magyar- és emberiségellenes eszmék stadionbeli terjesztését”.

 

Hasonló az álláspontja a Diősgyőr csapatának. „A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan szép számmal akadnak szurkolóink között jobboldali és baloldali pártok szimpatizánsai is, viszont amikor eljön a mérkőzés napja, a lelátón mindenki egyformán DVTK-szurkoló”.

 

Leszögezték:  a FIFA, az UEFA és az MLSZ politikai akciókra vonatkozó szabályait minden magyar klubnak, így nekik is be kell tartani. Ezek alapján pedig tilos a politikai üzenetek propagálása a sportlétesítményeken belül, vagy azok közvetlen közelében a mérkőzés előtt, alatt és után is.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata is távol tartja magát a politikától. „Mi sportklub vagyunk, nem politizálunk, semmilyen politikai tevékenységet nem végzünk és nem különböztetjük meg szurkolóinkat pártszimpátia, hovatartozás alapján” – írták.

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

Hírszolgáltatás

Előkerült a Kuciak-gyilkosság lehetséges szemtanúja, aki azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy kicsoda a meggyilkolt szlovák tényfeltáró újságíró.

A Gyilkos-tónál nagy pelyhekben esik, a Transzfogarason pedig már 10 centiméteres hóréteget kellett eltakarítani.

Két percre megállt az élet
a stadionban, amikor a
hétéves Malea Emma
belekezdett a himnuszba.

A fideszes Boldog István szorgalmazta a kémiai kasztráció bevezetését,
mégsem adott be erre
vonatkozó indítványt.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség előrejelzései szerint az éghajlatváltozás súlyosan fogja érinteni a mi régiónkat.

A hét kérdése

Maroš Šefčovič szlovák EU-biztos az európai szocialisták csúcsjelöltje akar lenni. De mi lenne, ha 2019-től egy szlovák vezetné az EU-t? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Krasznahorkai László új könyvét mutatják be szeptember 25-én.

Hörgés, halál és hasonló király dolgok a Dürerben amerikai, olasz és magyar részvétellel.

A folk metálé lesz a főszerep szeptember 28-án a Barba Negrában: az orosz Arkona és a magyar Dalriada lép színpadra.

Az ellenzékiség három arca, illetve a zene és a politikai vezetés kapcsolata is szóba fog kerülni szeptember 28-án.

Hivatalos előzményregényt kapott Bram Stoker Drakulája! Bemutató szeptember 29-én.

Ezt is szerettétek

Deutsch Tamás az Azonnalinak mindent megmagyaráz!

Eddig fel sem tűnt, de most már mindenhol ezt fogod látni!

Esély a helyzet tisztázására? Nagy katyvasz? Ideológiailag motivált vádak? EP-képviselők a Sargentini-jelentésről.

Mi lenne, ha megtámadnának minket nyugatról? Az Azonnali játékelméleti kalandozása.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás