+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 17. péntek, 15:44
Mindent megtesznek azért, hogy a politikát távol tartsák a stadionjaiktól – állítják a magyar élvonalbeli focicsapatok. Vagyis míg Németországban egy-egy futballcsapat nem örül annak, ha értékrendjükkel ütköző politikai pártok támogatói drukkolnak nekik, Magyarországon ez nem téma.

Nem foglalkoznak a párthovatartozással a magyar NB1 focicsapatai – derül ki az Azonnali körkérdéséből. A téma apropója, hogy a másodosztályban játszó német Darmstadt csapata nemrég jelezte a jobboldali populista AFD támogatóinak: nem akarják, hogy a lelátóikon ilyen nézeteket valló emberek drukkoljanak nekik.

 

Ugyan az összes jelenlegi NB 1-es csapathoz eljuttatuk kérdéseinket, mindössze négyen válaszoltak. A legszűkszavúbb válasz az Újpest FC-től érkezett, akik jelezték, nem szívesen foglalnak állást politikai jellegű kérdésekben.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a politikát távol tartsuk a mi stadionunktól – ezt már a Budapest Honvéd FC írta. A kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha pártkitűzőkkel érkeznének drukkereik, azt válaszolták: a csapat érzéseitől függetlenül nehéz lenne egy normális nagyságú pártjelvény után kutatni minden belépőnél, ezért nem is foglalkoznak ezzel. 

 

„Mi a saját meggyőződésünk és a FIFA, az UEFA és az MLSZ rendelkezése szerint minden törvényes eszközt használunk arra, hogy megakadályozzuk a rasszista, antiszemita, hungarista, romafób és más bűnös magyar- és emberiségellenes eszmék stadionbeli terjesztését”.

 

Hasonló az álláspontja a Diősgyőr csapatának. „A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan szép számmal akadnak szurkolóink között jobboldali és baloldali pártok szimpatizánsai is, viszont amikor eljön a mérkőzés napja, a lelátón mindenki egyformán DVTK-szurkoló”.

 

Leszögezték:  a FIFA, az UEFA és az MLSZ politikai akciókra vonatkozó szabályait minden magyar klubnak, így nekik is be kell tartani. Ezek alapján pedig tilos a politikai üzenetek propagálása a sportlétesítményeken belül, vagy azok közvetlen közelében a mérkőzés előtt, alatt és után is.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata is távol tartja magát a politikától. „Mi sportklub vagyunk, nem politizálunk, semmilyen politikai tevékenységet nem végzünk és nem különböztetjük meg szurkolóinkat pártszimpátia, hovatartozás alapján” – írták.

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Robert Habeck gondoskodik arról, hogy a német nagykoalíció már csak nevében legyen nagy.

Most már minden dátumot magunk mögött hagytunk, ami gátolt volna abban, hogy friss újborokat igyunk. Már piacon a 2018-as évjárat termése!

Sőt, a széntüzeléses erőműveket is. Sőt, 2050-re átállnak teljesen megújuló energiára.

Megmutatjuk a hét videóját, amit valahol Romániában vett fel egy térfigyelő kamera.

Van rá valamennyi esély, hogy két sikertelen nekifutás és két hónap szünet után ismét lesz kormánya Svédországnak.

A hét kérdése

Gruevszki egy hatszázezer eurós Mercedes miatt volt kénytelen egy kétéves börtönbüntetés elől Magyarországra menekülni. Mit kérjünk a menedékjogért cserébe? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Nyolc új filmmel és egy Arany Medvével érkezik november 15. és 19. között a Román Filmhét!

Temesváron, november 16-18. között a vicces nevű Rovinhud fesztiválon! Az Azonnali ott lesz.

Ez már BP: kóstold végig a juniboros borászok friss, 2018-as borait november 21-én!

Vázlat egy új politikához, Írók boltja, november 27-e.

DrMáriás kiállítását Orbán, Soros, Putyin és Trump ihlette. Meg még sokan. Megnyitó november 27-én az A38-on.

Ezt is szerettétek

Te hogy rövidítenéd Toroczkai László szélsőjobbos mozgalmának nevét?

Majdnem teljesen kész a december elsejei centenáriumra épülő katedrális a bukaresti parlament mögött.

Visszaszerezték a demokraták az amerikai törvényhozás alsóházát, a képviselőházat

Twitter megosztás Google+ megosztás