+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 17. péntek, 15:44
Mindent megtesznek azért, hogy a politikát távol tartsák a stadionjaiktól – állítják a magyar élvonalbeli focicsapatok. Vagyis míg Németországban egy-egy futballcsapat nem örül annak, ha értékrendjükkel ütköző politikai pártok támogatói drukkolnak nekik, Magyarországon ez nem téma.

Nem foglalkoznak a párthovatartozással a magyar NB1 focicsapatai – derül ki az Azonnali körkérdéséből. A téma apropója, hogy a másodosztályban játszó német Darmstadt csapata nemrég jelezte a jobboldali populista AFD támogatóinak: nem akarják, hogy a lelátóikon ilyen nézeteket valló emberek drukkoljanak nekik.

 

Ugyan az összes jelenlegi NB 1-es csapathoz eljuttatuk kérdéseinket, mindössze négyen válaszoltak. A legszűkszavúbb válasz az Újpest FC-től érkezett, akik jelezték, nem szívesen foglalnak állást politikai jellegű kérdésekben.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a politikát távol tartsuk a mi stadionunktól – ezt már a Budapest Honvéd FC írta. A kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha pártkitűzőkkel érkeznének drukkereik, azt válaszolták: a csapat érzéseitől függetlenül nehéz lenne egy normális nagyságú pártjelvény után kutatni minden belépőnél, ezért nem is foglalkoznak ezzel. 

 

„Mi a saját meggyőződésünk és a FIFA, az UEFA és az MLSZ rendelkezése szerint minden törvényes eszközt használunk arra, hogy megakadályozzuk a rasszista, antiszemita, hungarista, romafób és más bűnös magyar- és emberiségellenes eszmék stadionbeli terjesztését”.

 

Hasonló az álláspontja a Diősgyőr csapatának. „A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan szép számmal akadnak szurkolóink között jobboldali és baloldali pártok szimpatizánsai is, viszont amikor eljön a mérkőzés napja, a lelátón mindenki egyformán DVTK-szurkoló”.

 

Leszögezték:  a FIFA, az UEFA és az MLSZ politikai akciókra vonatkozó szabályait minden magyar klubnak, így nekik is be kell tartani. Ezek alapján pedig tilos a politikai üzenetek propagálása a sportlétesítményeken belül, vagy azok közvetlen közelében a mérkőzés előtt, alatt és után is.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata is távol tartja magát a politikától. „Mi sportklub vagyunk, nem politizálunk, semmilyen politikai tevékenységet nem végzünk és nem különböztetjük meg szurkolóinkat pártszimpátia, hovatartozás alapján” – írták.

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Ukrajna új elnöke egy sorozat főszerepéből került az államfői székbe, a kampányban drogtesztet csináltatott magán, és 60 000 ember előtt vitázott a kijevi olimpiai stadionban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke szerint sose lesz olyan, hogy Európai Egyesült Államok.

Az európai kultúrtörténetből vett festmények átértelmezésével igazolja a berlini AfD-szervezet a muszlimellenes retorikáját.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás