+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 17. péntek, 15:44
Mindent megtesznek azért, hogy a politikát távol tartsák a stadionjaiktól – állítják a magyar élvonalbeli focicsapatok. Vagyis míg Németországban egy-egy futballcsapat nem örül annak, ha értékrendjükkel ütköző politikai pártok támogatói drukkolnak nekik, Magyarországon ez nem téma.

Nem foglalkoznak a párthovatartozással a magyar NB1 focicsapatai – derül ki az Azonnali körkérdéséből. A téma apropója, hogy a másodosztályban játszó német Darmstadt csapata nemrég jelezte a jobboldali populista AFD támogatóinak: nem akarják, hogy a lelátóikon ilyen nézeteket valló emberek drukkoljanak nekik.

 

Ugyan az összes jelenlegi NB 1-es csapathoz eljuttatuk kérdéseinket, mindössze négyen válaszoltak. A legszűkszavúbb válasz az Újpest FC-től érkezett, akik jelezték, nem szívesen foglalnak állást politikai jellegű kérdésekben.

 

Mindent megteszünk azért, hogy a politikát távol tartsuk a mi stadionunktól – ezt már a Budapest Honvéd FC írta. A kérdésre, hogy zavarná-e őket, ha pártkitűzőkkel érkeznének drukkereik, azt válaszolták: a csapat érzéseitől függetlenül nehéz lenne egy normális nagyságú pártjelvény után kutatni minden belépőnél, ezért nem is foglalkoznak ezzel. 

 

„Mi a saját meggyőződésünk és a FIFA, az UEFA és az MLSZ rendelkezése szerint minden törvényes eszközt használunk arra, hogy megakadályozzuk a rasszista, antiszemita, hungarista, romafób és más bűnös magyar- és emberiségellenes eszmék stadionbeli terjesztését”.

 

Hasonló az álláspontja a Diősgyőr csapatának. „A nagy számok törvénye alapján egészen biztosan szép számmal akadnak szurkolóink között jobboldali és baloldali pártok szimpatizánsai is, viszont amikor eljön a mérkőzés napja, a lelátón mindenki egyformán DVTK-szurkoló”.

 

Leszögezték:  a FIFA, az UEFA és az MLSZ politikai akciókra vonatkozó szabályait minden magyar klubnak, így nekik is be kell tartani. Ezek alapján pedig tilos a politikai üzenetek propagálása a sportlétesítményeken belül, vagy azok közvetlen közelében a mérkőzés előtt, alatt és után is.

 

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata is távol tartja magát a politikától. „Mi sportklub vagyunk, nem politizálunk, semmilyen politikai tevékenységet nem végzünk és nem különböztetjük meg szurkolóinkat pártszimpátia, hovatartozás alapján” – írták.

 

FOTÓ: Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Amerikában a legnagyobb arányban a szépkorúak között nő a kannabisz népszerűsége.

Öregednek a Stradivari által készített hegedűk, meg akarják menteni a hangjukat az utókor számára. Ehhez azonban csendre van szükség.

Nem hitte, hogy az egész világ felkapja a fejét arra, hogy 1 euróért házat lehet venni nála.

Tele volt a francia média a rabszolgatörvény elleni magyar tüntetésekkel szombaton.

A brit cégek többéves munkája veszhet oda, sokan kezdhetik a nulláról az építkezést.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás