+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. augusztus 16. csütörtök, 17:48
A viccpárt már megszokta, hogy nincs pénze. Amit az államtól kapnak, azt is szétosztják majd.

Már megszokta a Kétfarkú Kutya Párt, hogy nincs pénze, ezért az állami támogatásként kapott milliókat is szét fogják osztani – nyilatkozta Kovács Gergő pártelnök az Azonnali kérdésére. A napokban volt hír, hogy a Magyar Közlönyben megjelent: ki kell fizetni a párt által létrehozott Savköpő Menyét Alapítványnak az őket illető támogatást. 

 

Kovács Gergő elmondta, a jövőben évi 66 millió forintot fognak kapni, ennek kétharmada a pártalapítványnak megy, egyharmada a pártnak. Az idei évben ugyanakkor még csak ennek az összegnek a felére jogosultak. Ezt viszont egyelőre nem tudják elkölteni, mivel még több millió forintnyi kampánytámogatást kell visszafizetniük amiatt, hogy némely körzetben jelöltjeik nem érték el a két százalékot a választáson.

 

Ám jövőre – akárcsak az idei választás kampányuk során –  már lehet projektekre pályázni a pártnál.

 

Kovács Gergő beismerte: „bénák”, hogy nem lopják el a pénzt és tudja azt is, hogy így sose fognak bejutni a parlamentbe.

 

Az Azonnali a párt szeptemberi kolozsvári látogatásáról is kérdezte a pártelnököt. Kovács Gergő szerint a határon túli városban nem lesz szükség arra, hogy ingyen sört osszanak, mert ahova mennek, ott lesz egy sörfőzde. Tehát abban bíznak, hogy inkább ők fognak ingyen sörhöz jutni. Terveik szerint ősszel a Vajdaságba is ellátogatnak, de utána már az olyan a kisebb magyar közösségeket látogatják végig, mint amilyenek a Karib-tenger szigetein is találhatóak.

 

FOTÓ: Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

Az amerikai újság szerint a Fehér Házban többen is kézzel-lábbal tiltakoztak az Orbán-Trump találkozó ellen, és épp az történt, amitől féltek.

A tavalyi Győrkőcfesztivál meghívója illusztrálja, miért hozhat majd érdekes helyzeteket, ha Borkai Zsolt marad Győr polgármestere.

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

Orosz kémek kibertámadásokat hajtottak végre cseh célpontok és a környező országok ellen, lekapcsolták őket.

Művésznevén Rico Racks öt évig nem rappelhet a drogozásról.

Jean Nouvel, a komplexum tervezéséért felelős építésztől több, mint ötvenmilliárd forintot követel a Filharmónia menedzsmentje.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás