Mi mindent rejt Máramaros? Az Azonnali megmutatja

2018.08.13. 17:43

Idén százéves Románia: az évfordulón az Azonnali végigjárta az országot, pontosabban az Erdélyen kívüli részét. Megmutatjuk Romániának azt az arcát, amit kevésbé ismernek a magyarok. A második részben Máramarost szeljük keresztbe-kasul: lefordítottuk a vidám temető sírfeliratait, rátaláltunk egy korábban betiltott egyház templomára, majd nekivágtunk a ködbe burkolózott Priszlop-hágónak.

Fatemplomok, szénaboglyák, füstszag, végtelen dombok és hegyek – érthető, miért választja sokezer román a vallási ünnepek alkalmából Máramarost kikapcsolódása helyszínéül.

Mielőtt az Azonnali Románia Kárpátokon túli területeit bemutató sorozatában átkelnénk a ködös Priszlop-hágón az útra kapott Dacia Dusterrel, bemutatjuk Máramarost: a végtelenül nyugodt falvakat, a bennük megbújó apró templomokat, a barcánfalvi kolostort, a szaploncai vidám temetőt. És még sok mást. 

Ha esetleg lemaradtál az első részről, azt ide kattintva tudod visszanézni.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek