+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2018. augusztus 12. vasárnap, 21:28
Időközi választáshoz képest magas részévétel mellett zajlott a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választás. Az Azonnali a szavazókörök mintegy felének részeredményei alapján úgy tudja: szorosan bár, de végül a Fidesz jelöltje lehet a befutó. Ezt az azóta kiderült hivatalos eredmények is megerősíteni látszanak, bár egyelőre a valasztas.hu-n szereplő adatok még csak a 77,78 százalékos feldolgozottságot mutatják. Farkas Attila a Pásztóhoz tartozó két faluban nyomta le Dömsödi Gábort.

Bár három és fél évig együtt tudott dolgozni Dömsödi Gábor független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón, az viszont sokat rontott a kapcsolatukon, hogy Dömsödi országos témákban is elkezdett megnyilatkozni, illetve LMP-s színekben elindult az országgyűlési választáson.

 

Miután a parlamenti választáson nagyon kikapott a Fidesz jelöltjétől, a helyi kormánypárti képviselők többször felszólították, hogy mondjon le a polgármesterségről. Dömsödi ezt nem volt hajlandó megtenni, ezért a fideszes többségű képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát, jöhetett az időközi választás, amit most vasárnap, augusztus 12-én rendeztek meg

 

A polgármesterségre hárman pályáztak: Dömsödi Gábor regnáló polgármester, Farkas Attila, a Fidesz jelöltje, aki egyébként februárig Dömsödi alpolgármestere volt, illetve Plecskó Péter, aki tagja volt a feloszlott testületnek. A nyolc önkormányzati képviselői helyre harminckilencen aspiráltak.

 

Az Azonnali értesülései szerint időközi választáshoz képest viszonylag magas, 50 százalék körüli volt a részvétel.

 

A voksolás végén pedig feltehetőleg Farkas Attila, a Fidesz jelöltje örülhet, mivel akkora különbséggel nyert a városhoz tartozó két faluban, Hasznoson és Mátrakeresztesen, hogy Dömsödi azt már Pásztón nem tudja behozni,

 

pedig információink szerint ott több szavazókörben is a jelenlegi polgármester győzött – viszont jóval szerényebb különbséggel.

 

FRISSÍTÉS (21:46)

 

Időközben a valasztas.hu-n is megjelent a hivatalos eredmény, 77,78 százalékos feldolgozottságnál valóban a fideszes Farkas Attila vezet a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlja felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő Dömsödi Gábort. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 85 voksot kapott az eddigi adatok alapján.

 

FRISSÍTÉS (22:14)

 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Facebookra kitett posztja szerint a végleges, bár még nem hivatalos eredmények szerint Farkas Attila 1888 szavazattal nyerte a polgármester-választást, míg Dömsödi Gábor 1782 voksot kapott.

 

Skuczi Nándor

Farkas Attila Pásztó polgármestere! A nem hivatalos eredmény szerint: Farkas Attila - 1888 szavazat Dömsödi Gábor - 1782 szavazat Köszönjük az aktivistáknak a segítséget, a pásztóiaknak a támogatást!

 

Így zajlott a választás előtti időszak Pásztón:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pedig az ortodox egyházfő pár hete még arról beszélt, az okostelefonok szolgaságba döntik felhasználóikat, és elhozhatják az Antikrisztust.

Nem látod át, hogy pontosan mi is lesz most szombaton? Tüntetés, sztrájk, vagy útlezárás? Netán mindegyik? Elmondjuk, jelen állás szerint hogyan alakul a hétvége!

Csak a képviselők egyharmada szavazott bizalmat Svédország eddigi leggyengébb kormányának, de a radikális jobboldalt sikerült kiszorítani.

Hiába kérték ki ausztriai állampolgárok a róluk szóló személyes adatokat az óriáscégektől, nem kaptak meg minden lényegi információt – állítja egy adatvédelemmel foglalkozó szervezet.

Ha a Twitter androidos alkalmazását használod, és megváltoztattad a fiókodhoz tartozó e-mail-címet 2014 novembere és 2019 januárja között, van egy rossz hírünk.

A hét kérdése

A rabszolgatörvény nyomán sztrájkban gondolkoznak a szakszervezetek. Neked mi lenne az utolsó csepp a pohárban? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án Karácsony Gergely és Horváth Csaba csapnak össze az ellenzéki főpolgármesteri előválasztás keretein belül!

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Ezt is szerettétek

Szerinte nyolc és fél éve úgy kéne viselkednie az ellenzéknek a parlamentben, ahogyan azt a rabszolgatörvénynél tette.

Mi az, ami miatt megdicsérné Lázár Jánost, és mi az, ami miatt csak őrá tud gondolni?

Kell-e tőle félni, és eléggé félünk-e tőle már most?

Elmagyarázzuk, ki hogyan ferdíti el a túlóratörvényt, és mi is
az igazság valójában!

Twitter megosztás Google+ megosztás