+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2018. augusztus 12. vasárnap, 21:28
Időközi választáshoz képest magas részévétel mellett zajlott a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választás. Az Azonnali a szavazókörök mintegy felének részeredményei alapján úgy tudja: szorosan bár, de végül a Fidesz jelöltje lehet a befutó. Ezt az azóta kiderült hivatalos eredmények is megerősíteni látszanak, bár egyelőre a valasztas.hu-n szereplő adatok még csak a 77,78 százalékos feldolgozottságot mutatják. Farkas Attila a Pásztóhoz tartozó két faluban nyomta le Dömsödi Gábort.

Bár három és fél évig együtt tudott dolgozni Dömsödi Gábor független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón, az viszont sokat rontott a kapcsolatukon, hogy Dömsödi országos témákban is elkezdett megnyilatkozni, illetve LMP-s színekben elindult az országgyűlési választáson.

 

Miután a parlamenti választáson nagyon kikapott a Fidesz jelöltjétől, a helyi kormánypárti képviselők többször felszólították, hogy mondjon le a polgármesterségről. Dömsödi ezt nem volt hajlandó megtenni, ezért a fideszes többségű képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát, jöhetett az időközi választás, amit most vasárnap, augusztus 12-én rendeztek meg

 

A polgármesterségre hárman pályáztak: Dömsödi Gábor regnáló polgármester, Farkas Attila, a Fidesz jelöltje, aki egyébként februárig Dömsödi alpolgármestere volt, illetve Plecskó Péter, aki tagja volt a feloszlott testületnek. A nyolc önkormányzati képviselői helyre harminckilencen aspiráltak.

 

Az Azonnali értesülései szerint időközi választáshoz képest viszonylag magas, 50 százalék körüli volt a részvétel.

 

A voksolás végén pedig feltehetőleg Farkas Attila, a Fidesz jelöltje örülhet, mivel akkora különbséggel nyert a városhoz tartozó két faluban, Hasznoson és Mátrakeresztesen, hogy Dömsödi azt már Pásztón nem tudja behozni,

 

pedig információink szerint ott több szavazókörben is a jelenlegi polgármester győzött – viszont jóval szerényebb különbséggel.

 

FRISSÍTÉS (21:46)

 

Időközben a valasztas.hu-n is megjelent a hivatalos eredmény, 77,78 százalékos feldolgozottságnál valóban a fideszes Farkas Attila vezet a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlja felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő Dömsödi Gábort. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 85 voksot kapott az eddigi adatok alapján.

 

FRISSÍTÉS (22:14)

 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Facebookra kitett posztja szerint a végleges, bár még nem hivatalos eredmények szerint Farkas Attila 1888 szavazattal nyerte a polgármester-választást, míg Dömsödi Gábor 1782 voksot kapott.

 

Skuczi Nándor

Farkas Attila Pásztó polgármestere! A nem hivatalos eredmény szerint: Farkas Attila - 1888 szavazat Dömsödi Gábor - 1782 szavazat Köszönjük az aktivistáknak a segítséget, a pásztóiaknak a támogatást!

 

Így zajlott a választás előtti időszak Pásztón:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem először inspirálja a Fidesz a német széljobb pártot.

Rovarok ezreit fogják elengedni az afrikai Burkina Fasóban.

Nem csak Szávay István gondolja úgy, hogy jelentős részben a Jobbikon múlt a kétharmad. És szerinted? Szavazz!

A volt Óbudai Gázgyár veszélyes hulladéka már a Budapest számára létfontosságú ivóvízbázisokat is veszélyezteti.

Azért rendőröket is igénybe vett a légitársaság a művelethez, miközben ők adtak el több jegyet a kelleténél. Sztori a gépről!

A hét kérdése

A Fidesz nagyon gyorsan lezavarta a kérdést, de mi a ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk a hét kérdésében.

Azért ide elnéznénk

A death metál banda október 23-án érkezik Magyarországra. Vendég: Hypocrisy, The Spirit.

A válasz igen, és október 24-én be is mutatnak egy ilyen személyt. Budapesten!

Egy október 25-i rendezvény, amin nem mond beszédet Juncker Marxról :(((

Magyarországon tényleg egymillió alkoholbeteg él?
Ezt is megtudhatod október
25-én a Nyitott Műhelyben.

LMP-s, momentumos és jobbikos ifipolitikus beszéli ki az ambícióit. Október 31-én.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali Münchenben merült alá a CSU szavazóinak, főleg: törzsgárdájának lelkivilágába. Videóriport a sörcsarnokból!

A bonyolult okfejtések helyett csak egy kis nyál kell hozzá.

De mégis mit nem sikerült eltanulni a magyar miniszterelnöktől? Az Azonnali Varsóban járt utána mindennek!

Twitter megosztás Google+ megosztás