Szorosan bár, de lenyomta a Fidesz Dömsödi Gábort a pásztói időközin

Szerző: Kiss Brigi
2018.08.12. 21:28

Időközi választáshoz képest magas részévétel mellett zajlott a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választás. Az Azonnali a szavazókörök mintegy felének részeredményei alapján úgy tudja: szorosan bár, de végül a Fidesz jelöltje lehet a befutó. Ezt az azóta kiderült hivatalos eredmények is megerősíteni látszanak, bár egyelőre a valasztas.hu-n szereplő adatok még csak a 77,78 százalékos feldolgozottságot mutatják. Farkas Attila a Pásztóhoz tartozó két faluban nyomta le Dömsödi Gábort.

Szorosan bár, de lenyomta a Fidesz Dömsödi Gábort a pásztói időközin

Bár három és fél évig együtt tudott dolgozni Dömsödi Gábor független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón, az viszont sokat rontott a kapcsolatukon, hogy Dömsödi országos témákban is elkezdett megnyilatkozni, illetve LMP-s színekben elindult az országgyűlési választáson.

Miután a parlamenti választáson nagyon kikapott a Fidesz jelöltjétől, a helyi kormánypárti képviselők többször felszólították, hogy mondjon le a polgármesterségről. Dömsödi ezt nem volt hajlandó megtenni, ezért a fideszes többségű képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát, jöhetett az időközi választás, amit most vasárnap, augusztus 12-én rendeztek meg

A polgármesterségre hárman pályáztak: Dömsödi Gábor regnáló polgármester, Farkas Attila, a Fidesz jelöltje, aki egyébként februárig Dömsödi alpolgármestere volt, illetve Plecskó Péter, aki tagja volt a feloszlott testületnek. A nyolc önkormányzati képviselői helyre harminckilencen aspiráltak.

Az Azonnali értesülései szerint időközi választáshoz képest viszonylag magas, 50 százalék körüli volt a részvétel.

A voksolás végén pedig feltehetőleg Farkas Attila, a Fidesz jelöltje örülhet, mivel akkora különbséggel nyert a városhoz tartozó két faluban, Hasznoson és Mátrakeresztesen, hogy Dömsödi azt már Pásztón nem tudja behozni,

pedig információink szerint ott több szavazókörben is a jelenlegi polgármester győzött – viszont jóval szerényebb különbséggel.

FRISSÍTÉS (21:46)

Időközben a valasztas.hu-n is megjelent a hivatalos eredmény, 77,78 százalékos feldolgozottságnál valóban a fideszes Farkas Attila vezet a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlja felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő Dömsödi Gábort. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 85 voksot kapott az eddigi adatok alapján.

FRISSÍTÉS (22:14)

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Facebookra kitett posztja szerint a végleges, bár még nem hivatalos eredmények szerint Farkas Attila 1888 szavazattal nyerte a polgármester-választást, míg Dömsödi Gábor 1782 voksot kapott.

Skuczi Nándor

Farkas Attila Pásztó polgármestere! A nem hivatalos eredmény szerint: Farkas Attila - 1888 szavazat Dömsödi Gábor - 1782 szavazat Köszönjük az aktivistáknak a segítséget, a pásztóiaknak a támogatást!

Így zajlott a választás előtti időszak Pásztón:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek