+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2018. augusztus 12. vasárnap, 21:28
Időközi választáshoz képest magas részévétel mellett zajlott a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választás. Az Azonnali a szavazókörök mintegy felének részeredményei alapján úgy tudja: szorosan bár, de végül a Fidesz jelöltje lehet a befutó. Ezt az azóta kiderült hivatalos eredmények is megerősíteni látszanak, bár egyelőre a valasztas.hu-n szereplő adatok még csak a 77,78 százalékos feldolgozottságot mutatják. Farkas Attila a Pásztóhoz tartozó két faluban nyomta le Dömsödi Gábort.

Bár három és fél évig együtt tudott dolgozni Dömsödi Gábor független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón, az viszont sokat rontott a kapcsolatukon, hogy Dömsödi országos témákban is elkezdett megnyilatkozni, illetve LMP-s színekben elindult az országgyűlési választáson.

 

Miután a parlamenti választáson nagyon kikapott a Fidesz jelöltjétől, a helyi kormánypárti képviselők többször felszólították, hogy mondjon le a polgármesterségről. Dömsödi ezt nem volt hajlandó megtenni, ezért a fideszes többségű képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát, jöhetett az időközi választás, amit most vasárnap, augusztus 12-én rendeztek meg

 

A polgármesterségre hárman pályáztak: Dömsödi Gábor regnáló polgármester, Farkas Attila, a Fidesz jelöltje, aki egyébként februárig Dömsödi alpolgármestere volt, illetve Plecskó Péter, aki tagja volt a feloszlott testületnek. A nyolc önkormányzati képviselői helyre harminckilencen aspiráltak.

 

Az Azonnali értesülései szerint időközi választáshoz képest viszonylag magas, 50 százalék körüli volt a részvétel.

 

A voksolás végén pedig feltehetőleg Farkas Attila, a Fidesz jelöltje örülhet, mivel akkora különbséggel nyert a városhoz tartozó két faluban, Hasznoson és Mátrakeresztesen, hogy Dömsödi azt már Pásztón nem tudja behozni,

 

pedig információink szerint ott több szavazókörben is a jelenlegi polgármester győzött – viszont jóval szerényebb különbséggel.

 

FRISSÍTÉS (21:46)

 

Időközben a valasztas.hu-n is megjelent a hivatalos eredmény, 77,78 százalékos feldolgozottságnál valóban a fideszes Farkas Attila vezet a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlja felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő Dömsödi Gábort. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 85 voksot kapott az eddigi adatok alapján.

 

FRISSÍTÉS (22:14)

 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Facebookra kitett posztja szerint a végleges, bár még nem hivatalos eredmények szerint Farkas Attila 1888 szavazattal nyerte a polgármester-választást, míg Dömsödi Gábor 1782 voksot kapott.

 

Skuczi Nándor

Farkas Attila Pásztó polgármestere! A nem hivatalos eredmény szerint: Farkas Attila - 1888 szavazat Dömsödi Gábor - 1782 szavazat Köszönjük az aktivistáknak a segítséget, a pásztóiaknak a támogatást!

 

Így zajlott a választás előtti időszak Pásztón:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Most, hogy a Kvartal 95 alapítója maga lett Ukrajna elnöke, a stúdiónak találnia kell valakit, aki parodizálja majd. Ki tudja, akár még te is lehetsz az!

Tovább növelte előnyét a brit Konzervatívok vezetéséért vívott harcban a londoni expolgármester, a vitába új színt vivő Rory Stewart kiesett.

A bécsi szocdemek így tanítanák meg a kutyatartás alapjait. Szerinted kéne hasonló intézkedés itthonra is? Szavazz!

Bár már régóta ígérgetik ennek a három országnak, hogy beléphetnek a schengeni zónába, az Európai Bizottság illetékes biztosa most azt mondta: tényleg hamarosan Schengen-tagok lehetnek.

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő mátrai szénerőművet azért záratná be a szervezet, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb széndioxid-kibocsátást lehessen megspórolni.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Buda mellett, és még mindig van rá jegy! Június 19-22.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás