+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2018. augusztus 12. vasárnap, 21:28
Időközi választáshoz képest magas részévétel mellett zajlott a vasárnapi pásztói időközi önkormányzati választás. Az Azonnali a szavazókörök mintegy felének részeredményei alapján úgy tudja: szorosan bár, de végül a Fidesz jelöltje lehet a befutó. Ezt az azóta kiderült hivatalos eredmények is megerősíteni látszanak, bár egyelőre a valasztas.hu-n szereplő adatok még csak a 77,78 százalékos feldolgozottságot mutatják. Farkas Attila a Pásztóhoz tartozó két faluban nyomta le Dömsödi Gábort.

Bár három és fél évig együtt tudott dolgozni Dömsödi Gábor független polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület Pásztón, az viszont sokat rontott a kapcsolatukon, hogy Dömsödi országos témákban is elkezdett megnyilatkozni, illetve LMP-s színekben elindult az országgyűlési választáson.

 

Miután a parlamenti választáson nagyon kikapott a Fidesz jelöltjétől, a helyi kormánypárti képviselők többször felszólították, hogy mondjon le a polgármesterségről. Dömsödi ezt nem volt hajlandó megtenni, ezért a fideszes többségű képviselő-testület április 26-án feloszlatta magát, jöhetett az időközi választás, amit most vasárnap, augusztus 12-én rendeztek meg

 

A polgármesterségre hárman pályáztak: Dömsödi Gábor regnáló polgármester, Farkas Attila, a Fidesz jelöltje, aki egyébként februárig Dömsödi alpolgármestere volt, illetve Plecskó Péter, aki tagja volt a feloszlott testületnek. A nyolc önkormányzati képviselői helyre harminckilencen aspiráltak.

 

Az Azonnali értesülései szerint időközi választáshoz képest viszonylag magas, 50 százalék körüli volt a részvétel.

 

A voksolás végén pedig feltehetőleg Farkas Attila, a Fidesz jelöltje örülhet, mivel akkora különbséggel nyert a városhoz tartozó két faluban, Hasznoson és Mátrakeresztesen, hogy Dömsödi azt már Pásztón nem tudja behozni,

 

pedig információink szerint ott több szavazókörben is a jelenlegi polgármester győzött – viszont jóval szerényebb különbséggel.

 

FRISSÍTÉS (21:46)

 

Időközben a valasztas.hu-n is megjelent a hivatalos eredmény, 77,78 százalékos feldolgozottságnál valóban a fideszes Farkas Attila vezet a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlja felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő Dömsödi Gábort. A harmadik jelölt, Plecskó Péter 85 voksot kapott az eddigi adatok alapján.

 

FRISSÍTÉS (22:14)

 

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Facebookra kitett posztja szerint a végleges, bár még nem hivatalos eredmények szerint Farkas Attila 1888 szavazattal nyerte a polgármester-választást, míg Dömsödi Gábor 1782 voksot kapott.

 

Skuczi Nándor

Farkas Attila Pásztó polgármestere! A nem hivatalos eredmény szerint: Farkas Attila - 1888 szavazat Dömsödi Gábor - 1782 szavazat Köszönjük az aktivistáknak a segítséget, a pásztóiaknak a támogatást!

 

Így zajlott a választás előtti időszak Pásztón:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az ÖVP EP-listavezetője inkább bécsi tévéstúdiókban népszerűsíti magát.

Mi vár Orbánékra? Kizárás? Felfüggesztés? Kilépnek ők maguk? Elnapolják az egészet?

Alexander Dobrindt annyit azonban elismert, a CEU Budapesten tartása ügyében még nem született pozitív döntés a magyar kormány részéről.

Az „Európa Csapat” teljes névsorát csak holnap hozzák nyilvánosságra, de az már biztos, hogy Cseh Katalin is köztük van.

A britek EU-ból való kilépése kapcsán jelentkező zűrzavar a demokrácia halálát jelzi az Egyesült Királyságban, véli az amerikai elnök legidősebb fia.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Leginkább a még hezitáló német, spanyol és lengyel pártokon fog múlni a Fidesz sorsa az Európai Néppártban, de a kormánypártnak is vannak erős szövetségesei.

Alexisz Ciprasznak elég volt az első vörös vonalat átlépnie, hogy Berlin alig fél év alatt padlóra küldje. Ciprasz ugyanis, ellentétben Orbánnal, egy tényleges vörös vonalt érintett: a német bankok érdekeit.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Az AB az igazságügyi miniszter kérésére olvasott az igazságügyi miniszter korábbi gondolataiban! Sci-finek hangzik? Elmagyarázzuk!

Twitter megosztás Google+ megosztás