+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kiss Brigi
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:57
Reggel még nem volt biztos a győzelmében, de úgy gondolta, hogy ha nyer, a mostaninál nagyobb különbséggel fog. Ennek ellenére elégedett az eredménnyel – mondta el az Azonnalinak a fideszes Farkas Attila, Pásztó új polgármestere.

Ha hihetünk az egyelőre még nem hivatalos végeredménynek, akkor Farkas Attila, a Fidesz jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Pásztón. Farkas 1888 voksot kapott, míg a regnáló polgármester, a függetlenként induló Dömsödi Gábor 1782-t.

 

A két pásztói polgármesterjelölt között tehát mindössze 106 szavazat döntött.

 

Megkérdeztük Farkas Attilát, hogy számított-e ilyen szoros eredményre, vagy szorosabb lett-e, mint előzetesen várta volna. A fideszes politikus az Azonnalinak elmondta: valóban szorosabb lett, mint várta. Farkas reggel nem volt teljesen biztos abban, hogy megnyeri a választást, viszont ha már nyer, akkor úgy számolt, hogy picivel jobb eredményt ér el. „De tökéletes így is, én elégedett vagyok ezzel” – tette hozzá. 

 

Miért nem volt biztos a győzelmében? – kérdeztünk vissza, mire a fideszes politikus kifejtette: nem szabad elbizakodottnak lenni. Szerinte kicsit nagyképűnek tűnt volna, ha reggel úgy gondolja, hogy tutira megnyeri a választást. Mindenesetre ha volt is benne bizonytalanság, mégis sikert várt, legalábbis az Azonnali vasárnap délelőtti kérdésére ezt válaszolta

 

A fideszes politikus elmondta: Dömsödi Gábor még nem gratulált neki, de nem lepődne meg azon, ha ez később sem történne meg, mivel elmondása szerint Dömsödi tavasszal sem gratulált a megválasztott fideszes országgyűlési képviselőnek.

 

Farkas Attila leszögezte azt is, hogy 2019-ben, azaz a jövő évi önkormányzati választáson újra indul majd a pásztói polgármesteri székért.

 

Próbáltuk telefonon hívni Dömsödi Gábort is, de egyelőre nem sikerült elérnünk.

 

A többi, Pásztóval kapcsolatos anyagunkat itt olvashatjátok.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Ukrajna új elnöke egy sorozat főszerepéből került az államfői székbe, a kampányban drogtesztet csináltatott magán, és 60 000 ember előtt vitázott a kijevi olimpiai stadionban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

Az Európai Bizottság leköszönő elnöke szerint sose lesz olyan, hogy Európai Egyesült Államok.

Az európai kultúrtörténetből vett festmények átértelmezésével igazolja a berlini AfD-szervezet a muszlimellenes retorikáját.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás