+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 8. szerda, 12:54
Most megidézheted pár percre az Északi-tenger frissítő szellőit egy holland művész munkáin keresztül.

A legfrisebb előrejelzések szerint a hőség a következő napokban sem fog csillapodni. A várva várt felüdülésre még várnia kell mindazoknak, akik nem olyan szerencsések, hogy épp most nyaralnak. Testünk fizikai igénybevételét ugyan nem enyhíti, de Theo Jansen alkotásainak látványa lehetővé teszi, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk a monitorok előtt.

 

 

A 70 éves holland művész javarészt műanyagból és fából készített futurisztikus művei a szél energiáját használják fel mozgásuk során. A kinetikus szobrászat remekeinek számító strandszörnyek a

 

különleges kialakításuknak köszönhetően olyan könnyen tudnak haladni a süppedős fövenyen, hogy az a NASA fejlesztőinek érdeklődését is felkeltette.

 

Ha téged is annyira elbűvölte a látvány, hogy élőben is szeretnéd látni a „szörnyeket”, van egy rossz hírünk: idén már biztosan nem lesz erre lehetőség, hiszen elővételben minden jegy elkelt a Hága közelében tartandó bemutatókra. Búslakodásra azonban semmi ok, egy webshopon keresztül meg lehet rendelni a strandszörnyek kicsinyített másait. Összerakni persze nekünk kell majd!

 

FOTÓ: Instagram/ speranza_ultima

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egy dolog, hogy a magyar kormány éppen kicsinálja a tudományt, de ki gondolta volna, hogy a filozófiát már ki is csinálták tavaly, rádásul nem is a Fidesz, hanem egy filozófus?

Hogyan áll most az előválasztás szervezése, egyáltalán lesz-e? Megkerestük az érintett feleket, és azt is megtudtuk, volt-e üvöltözés a kutyapárttal az előválasztás miatt.

Az ellenzéki jelöltek indulását annak ellenére is akadályozzák, hogy azok elég aláírást gyűjtöttek össze. Nem csoda, hogy a helyiek kiakadtak.

A hesseni szélsőjobb szerint a német politika és média „pogromot hirdetett a jobboldal ellen”, el is mentek vagy százan a tüntetésükre. A szélsőjobb-elleni válaszdemonstrációra meg vagy százszor annyian.

Egyes kutatások szerint 2060-ra megfeleződhet a német katolikus és protestáns egyházak tagsága.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás