+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 8. szerda, 12:54
Most megidézheted pár percre az Északi-tenger frissítő szellőit egy holland művész munkáin keresztül.

A legfrisebb előrejelzések szerint a hőség a következő napokban sem fog csillapodni. A várva várt felüdülésre még várnia kell mindazoknak, akik nem olyan szerencsések, hogy épp most nyaralnak. Testünk fizikai igénybevételét ugyan nem enyhíti, de Theo Jansen alkotásainak látványa lehetővé teszi, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk a monitorok előtt.

 

 

A 70 éves holland művész javarészt műanyagból és fából készített futurisztikus művei a szél energiáját használják fel mozgásuk során. A kinetikus szobrászat remekeinek számító strandszörnyek a

 

különleges kialakításuknak köszönhetően olyan könnyen tudnak haladni a süppedős fövenyen, hogy az a NASA fejlesztőinek érdeklődését is felkeltette.

 

Ha téged is annyira elbűvölte a látvány, hogy élőben is szeretnéd látni a „szörnyeket”, van egy rossz hírünk: idén már biztosan nem lesz erre lehetőség, hiszen elővételben minden jegy elkelt a Hága közelében tartandó bemutatókra. Búslakodásra azonban semmi ok, egy webshopon keresztül meg lehet rendelni a strandszörnyek kicsinyített másait. Összerakni persze nekünk kell majd!

 

FOTÓ: Instagram/ speranza_ultima

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Közös nyilatkozatot írtak a határon túli vezetőkkel: közösen lépnek fel a magyarságért. A vajdasági és a kárpátaljai magyarok már szavazhatnak az idei EP-választáson.

Képviselőik a lelkiismeretük szerint szavaznak Kövesiről, mert szerintük ez nem politikai kérdés, mondta Kelemen Hunor az Azonnalinak.

Az elit tagjai Oroszországban is előszeretettel törnek babérokra sportvezetőként, gazdasági vagy épp politikai karrierjük mellett.

A tiroli tragédia ügyében hozott bírósági döntés veszélybe sodorhatja a túrázáson alapuló nyári turizmust az Alpokban.

Egy zimbabwei újságíró azért kicsit sajnálja, hogy nem lövik le vagy lesz öngyilkos a magyar származású milliárdos.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás