Schiffer kicsit máshogy emlékszik a Vonával való beszélgetésére

Szerző: Katona Mariann
2018.08.07. 15:20

Nem száz százalékban fedi a valóságot, hogy 2016-ban Vona Gáborral a Jobbik és az LMP együttműködéséről beszéltünk volna – mondja az Azonnalinak Schiffer András. Márpedig a Jobbik volt elnöke egy kedd délelőtti háttérbeszélgetésen erről beszélt.

Schiffer kicsit máshogy emlékszik a Vonával való beszélgetésére

A pártelnökből vlogerré avanzsáló Vona Gábor érdekes eseményt osztott meg újságírókkal a múltjából: arról beszélt, hogy 2016-ban megkereste Schiffer Andrást, amikor ő lemondott az LMP társelnöki posztjáról és visszavonult a politikától. Azt javasolta, hogy érdemben működjön együtt a Jobbik és az LMP, utólag pedig már bánja, hogy nem erőltette ezt jobban, sőt, hogy akkoriban ő maga sem hitt ebben nagyon.

„Nem fedi száz százalékban a valóságot, hogy az LMP és a Jobbik együttműködéséről beszéltünk volna” – ezt már Schiffer András mondta az Azonnalinak.

Az expolitikus elmondása szerint emlékszik a találkozóra, de négyszemközti beszélgetéseket nem szeretne kifecsegni. Csak annyit árult el, hogy mivel ő éppen akkor köszönt le a pártpolitikai posztjairól (az LMP társelnökség mellett az országgyűlési képviselői mandátumát is visszaadta), nem is volt életszerű, hogy közös építkezésről, akár közös választási indulásról beszélgettek volna.

Schiffer András felidézte, hogy ő egyébként már 2015-ben és 2016-ban is beszélt arról, hogy egy nem rasszista nemzeti radikális párt és egy radikális baloldali párt között szerte a világon van közös metszet. Elég csak a görög vagy az olasz kormánykoalícióra gondolni.

„Jelenleg viszont sem nemzeti radikális pártot, sem rendszerkritikus pártot nem látok”

– mondta, hozzátéve, hogy sem a Jobbiknak, sem pedig az LMP-nek nem lehet felfedezni a saját identitását. Szerinte az egymás közötti dílelgetés akkor is unalmas politikai pótcselekvés, ha azt nem az MSZP és a DK műveli. Beljebb lennénk mindannyian, ha legalább egy ellenzéki párt a saját identitását világosan megfogalmazná – tette hozzá.

Vona Gábor új szerepét, vagyis a vloggerré válását Schiffer András érdemben nem kívánta kommentálni, mint mondta, ilyenekkel ő nem foglalkozik.

Vona Gábor ennek kapcsán az Azonnalinak annyit mondott, hogy azon a bizonyos beszélgetésen ő az együttműködést javasolta, de Schiffer András nem értett vele egyet.

FOTÓ: Schiffer András / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek