A PSD-t szívató rendszámtáblás férfinak adott igazat a román rendőrség

2018.08.03. 14:11

Működésben a román jogállam: az ország rendőrsége beismerte, hogy feleslegesen szívatta a Kapd be, PSD rendszámos audist.

A PSD-t szívató rendszámtáblás férfinak adott igazat a román rendőrség

Beismerte a román rendőrség, hogy tévesen értelmezte a rendszámtáblák használatára vonatkozó nemzetközi egyezményt, és belső vizsgálatot kezdeményez amiatt, hogy a bukaresti közlekedési rendőrség elkobozta a MUIEPSD feliratú rendszámtáblát egy Svédországból hazaérkező román állampolgártól, Răzvan Ştefănescutól, írja a kolozsvári Főtér hírportál.

Nagy győzelem ez a román kormánypárttal elégedetlen román diaszpórának, amelynek tagjai egy ideje sportot űznek abból, hogy rendszámtáblán tudassák véleményüket a nevében szocdem, de leginkább nacionalista PSD-ről.

Az időközben már egy domboldalra is felszántott Muie PSD üzenet egyébként annyit jelent: kapd be, PSD.

A román közlekedésrendészet tehát javasolni fogja az eljárás megszüntetését a Svédországban készíttetett, személyre szabott MUIEPSD-rendszámtáblával ellátott gépkocsit vezető férfi ügyében. A rendőrség azt közölte az Agerpres román nemzeti hírügynökséggel, hogy a nemzetközi rendőrségi együttműködés értelmében a román rendőrség át fogja adni a svéd hatóságoknak a személyre szabott, trágár kifejezést tartalmazó rendszámtáblákat, amelyeket július 31-én tartott vissza, ugyanis ezeket bevonta a kibocsátójuk. Ugyanakkor a bukaresti rendőrség közlekedésrendészeti osztálya javasolni fogja az ügyben illetékes ügyészségnek az eljárás megszünetését, teszi hozzá a közlemény.

Ioan Buda román országos rendőrfőparancsnok szerdán azt mondta, hogy Răzvan Ştefănescu a rendszámtáblákat tekintve legálisan lépett Románia területére, a szükséges dokumentumok felmutatásával. Az más kérdés, hogy az a rendszámtábla erkölcstelen és vulgáris volt (konkrétan a Kapd be, PSD felirat volt rajta), mondta Buda. Hozzátette ugyanakkor: a svéd hatóságok közölték a román rendőrséggel, hogy a személyre szabott rendszámtáblák csak Svédország területén érvényesek.

A román diaszpóra egy része időközben tüntetést is szervez a Liviu Dragnea vezette PSD ellen: augusztus 10-ére egymilliós tömeget várnak Bukarestbe. Răzvan Ştefănescu példáját azóta egy Belgiumban dolgozó román követte, aki 1 Le a PSD-vel (1 JOS PSD) feliratú rendszámtáblával fog elutazni a bukaresti demonstrációra.

A PSD szívatásában Klaus Johannis jár egyébként az élen: pénteken

a román államelnök fogta magát, és nemes egyszerűséggel az Alkotmánybírósághoz fordult, mert a PSD-s román miniszterelnök, Viorica Dăncilă nem szólt neki, hogy szabadsága alatt kit jelölt ki miniszterelnök-helyettesnek.

FOTÓ: Observatorul Prahovean

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek