Hír TV: A Momentum használt tévékkel készül valamire

Szerző: Katona Mariann
2018.08.01. 17:17

Máris tüntetést szerveztek a Hír TV-nél zajló események miatt estére, mégpedig a Momentum. A dolog szépséghibája csak az, hogy ez a párt habár igyekszik szívén viselni a szabad sajtó ügyét, eddig a csatornát nem tüntették fel azon médiumok között, amelyet ők függetlenként neveztek meg.

Hír TV: A Momentum használt tévékkel készül valamire

Reggel óta zajlik a Hír TV ismét kormánypártira hangolása, és az eddigi munkatársak sorozatos kirúgása, a pártok viszont eddig nem nagyon hallatták hangjukat. Eddig. A Momentum Mozgalom és ifjúsági szervezete ugyanis a Facebookon tüntetést szervez szerdán este fél kilencre a Szabadság térre, a Magyar Televízió korábbi székháza elé.

Az elmúlt időszakban a médiában végbement változásokból csak néhányat kiemelve azt írják, hogy a Népszabadság bezárása, az Origo elfoglalása, a TV2 és a Figyelő felvásárlása és lezüllesztése után a mai egy újabb fekete nap a rendszerváltás utáni magyar sajtószabadság történetében.

Érdekesség, hogy arra kérik a szimpatizánsaikat, hogy nem működő téviket vigyék el a Szabadság térre, ezzel is kifejezve elégedetlenségüket.

Szerettük volna megtudni Berg Dánieltől, a Momentum elnökségi tagjától, hogy mi is a céljuk a készülékekkel, de egyelőre nem akarta elárulni. Azt mondta, hogy van konkrét tervük, de az majd csak a demonstráción derül ki, hogy pontosan mi az.

A dolognak egyetlen apró szépséghibája van. A Momentum ugyanis a honlapján külön oldalt szentel annak, hogy a szabad média támogatására buzdítson. Több portált is felsorolnak ott számlaszámukkal együtt, ám a Hír TV-t hiába kerestük, nem találtuk ott. Berg Dániel ezt azzal magyarázta, hogy a televízió ugyan kormánykritikus hangvételű volt, de nem volt szabad sajtó, hiszen egy oligarcha állt mögötte. Ennek ellenére a tüntetést mégis a sajtószabadság érdekében szervezik.

A politikus abba nem kívánt belemenni, hogy vajon mennyi embert tudnak egy délután alatt mozgósítani, szerinte

nem is a szám a fontos, hanem a cselekvés.

FOTÓ: Momentum / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek