A portásokat már elküldték a Hír TV-től, szerdán dől el, ki követi őket

2018.07.31. 21:20

Szerdán fél tizenegykor tartanak állománygyűlést a Hír TV dolgozóinak, amelyen az Azonnali információi szerint Nyerges Zsolt, a csatorna új tulajdonosa is ott lesz. Csintalan Sándor és Kálmán Olga lehetnek az átalakítás első áldozatai. Hogy ki lesz a tévé új vezetője, azt még nem tudni. Az Azonnali értesülései szerint az biztos, hogy Csermely Péter nem fog az új Hír TV-nek dolgozni.

A portásokat már elküldték a Hír TV-től, szerdán dől el, ki követi őket

Holnap eldőlhet a Hír TV-sek sorsa – értesült az Azonnali több forrásból is. A csatorna dolgozói számára szerdán fél tizenegyre hívtak össze állománygyűlést, vagyis most először juthatnak érdemi információhoz jövőjükkel kapcsolatban azóta, hogy Simicska Lajos több más érdekeltségével együtt eladta a csatornát Nyerges Zsoltnak.

Információink szerint maga Nyerges is ott lesz az állománygyűlésen, míg a csatorna portaszolgálatát már ma este lecserélték.

Úgy tudjuk, a tulajdonosváltás első áldozata a pár éve a Hír TV arcává tett Kálmán Olga lehet, őt akár napokon belül elküldhetik.

„Azzal, hogy megtörtént a tulajdonosváltás, nyilvánvalóan lehetett tudni, hogy ez egy másik televízió lesz” – mondta az Azonnali megkeresésére Csintalan Sándor, a Hír TV egyik műsorvezetője, akit sokan Simicska Lajos bizalmi emberének tartanak. Szerinte annyira kiszámítható, hogy mi fog történni, hogy a dramaturgiai részletek nem hozzák lázba.

Úgy véli, hogy a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye, „hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”. 

Csintalan szerint a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és ilyen ember például Kálmán Olga vagy – ahogy Csintalan fogalmazott – „szerénytelensége”. 

Kérdés, hogy a Hír TV irányítását melyik kormányközeli üzletember veszi át. A 2015-ös G-napkor az akkor még az Orbán-kormányhoz lojális Simicska-birodalomtól többen is távoztak, például Liszkay Gábor, Gajdics Ottó, Szikszai Péter és Csermely Péter. Az Azonnali információi szerint annyi biztos, hogy Csermely Péternek nem lesz köze az „új” Hír TV-hez.

NYITÓKÉP: Hír TV FB

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek