+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2018. július 26. csütörtök, 12:23
Egy görög vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket a baloldali miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt.

Legalábbis Kalavryta ortodox metropolitája, Amvrosziosz egy blogbejegyzésben világosan megnevezte, ki és mi felel a napok óta pusztító, eddig több mint hetven halálos áldozattal járó tüzekért. A vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt. 

 

A püspök a blogbejegyzésében külön kiemelte, hogy a baloldali kormányfő vadházasságban él, ugyanis nem vette el feleségül a barátnőjét – újabb jogos ok egy isteni büntetésre.

 

Görögországban az ortodox egyház továbbra is államegyház, többek között az állam fizeti a pópákat. Noha az országot 2015 óta irányító baloldali-jobboldali koalíció nem nyúlt hozzá az ortodox egyház előjogaihoz, a baloldali kormánypártnak, a Szirizának – marxista múltja miatt – hagyományosan rosszabb az egyházzal a kapcsolata.

 

Mindazonáltal Amvrosziosz véleménye nem tükrözi az egész egyházét. Athén metropolitája, Ieronymus elhatárolódott püspöktársától, mondván: Isten nem áll senkin se bosszút, ő ugyanis maga a szeretet. Az athéni metropolita szerint nem bűnösöket kell most keresni, hanem az áldozatokért imádkozni. 

 

FOTÓ: mondocondrew / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Türkmenisztán elnöke megunta, hogy a közvetlen beosztottjai bevallottan korrumpálódtak, ezért mostantól ő maga sem kegyelmezhet meg senkinek, akikhez elér a botrány.

Miért van műanyagból a volt főpolgármester karácsonyfája? Tarlós István az Azonnali karácsonyi körkérdésében!

A pártelnök azért lemondásával megvárja, amíg a katasztrofális választási eredménnyel záró Labour rendezi sorait.

Mit jelent, ha valaki küld neked egy tüzet? És ha barackot? Ha padlizsánt? Mit jelent a szív? És az, ha egy majom befogja a szemét? 16 kérdés, hajrá!

Csütörtök van, választanak a britek, eldőlhet a szigetország sorsa. Egy gendersemleges pingvin tegnap megjósolta, hogy Corbyn nyer, de mit mondasz te?

Életében először tesz újévi fogadalmat Ferencváros független polgármestere. Hogy mégis mi lesz az, azt az Azonnalinak árulta el.

A hét kérdése

Végre kilépnek a britek? Vagy folytatódik a komédia? Esetleg az egész brexit csak egy kitűnő médiahekk volt arra, hogy végre figyeljen a britekre valaki? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás