+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2018. július 26. csütörtök, 12:23
Egy görög vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket a baloldali miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt.

Legalábbis Kalavryta ortodox metropolitája, Amvrosziosz egy blogbejegyzésben világosan megnevezte, ki és mi felel a napok óta pusztító, eddig több mint hetven halálos áldozattal járó tüzekért. A vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt. 

 

A püspök a blogbejegyzésében külön kiemelte, hogy a baloldali kormányfő vadházasságban él, ugyanis nem vette el feleségül a barátnőjét – újabb jogos ok egy isteni büntetésre.

 

Görögországban az ortodox egyház továbbra is államegyház, többek között az állam fizeti a pópákat. Noha az országot 2015 óta irányító baloldali-jobboldali koalíció nem nyúlt hozzá az ortodox egyház előjogaihoz, a baloldali kormánypártnak, a Szirizának – marxista múltja miatt – hagyományosan rosszabb az egyházzal a kapcsolata.

 

Mindazonáltal Amvrosziosz véleménye nem tükrözi az egész egyházét. Athén metropolitája, Ieronymus elhatárolódott püspöktársától, mondván: Isten nem áll senkin se bosszút, ő ugyanis maga a szeretet. Az athéni metropolita szerint nem bűnösöket kell most keresni, hanem az áldozatokért imádkozni. 

 

FOTÓ: mondocondrew / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2020-ra tervezett játékokat a járvány miatt egy évvel elhalasztották – szakértők szerint 2021-ben sem biztos, hogy jó ötlet megszervezni,
de a japán miniszterelnök ragaszkodik hozzá.

Az ügyvédként dolgozó Alexandra Wilsont ketten is ki akarták küldeni ugyanazon a napon a tárgyalóteremből.

Az alkotmánybíróság elnöke külön leszögezte: a szájmaszk kötelező viselete nem sérti senki szabadságát, az alkotmány nem ad jogot a megtagadására.

Idén már alapszakos képzéseket is elindított az egyetem. Bécsben, nem Budapesten.

Romániában a megyei és helyi önkormányzatokban lévő női képviselők aránya eddig is eléggé alacsony volt, egy civil szervezet adatai szerint ez az arány a mostani választások után sem fog sokat javulni.

Átlagosan 4-5 bőröndnyi koszos ruhát visz magával a Fehér Házba, hogy miközben ő az amerikai elnökkel tárgyal, kimossák neki.

A hét kérdése

Orbán Viktor bejelentette, a Magyar Közlöny megírta: hétfőtől minden szórakozóhely és kocsma legkésőbb este 11 óráig lehet nyitva. Mit hoz majd magával a 23 órás zárás?

Azért ide elnéznénk

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29.

Mit tanulhat, exportálhat Budapest Bécsből? Erről beszél Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa az IDEA szervezésében. Október 1.

Ezt is szerettétek

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás