A Dürer Kertet nem, a Spílert viszont bojkottálná a Momentum

Szerző: Hutter Marianna
2018.07.24. 19:54

A pénztárcánkkal is nyomást kell gyakorolni a „Nemzeti Ellehetetlenítés Rendszerének” a leváltásához – erről beszélt a momentumos Berg Dániel az Azonnalinak. A politikus kedden jelentette be, listát fognak összeállítani a kormányközeli érdekeltségű szórakozóhelyekről, hogy azokat lehessen bojkottálni. Azt is megtudtuk: míg a Dürer Kert nem fog szerepelni a listán, a Spíler igen.

A Dürer Kertet nem, a Spílert viszont bojkottálná a Momentum

Nem a kultikus budapesti szórakozóhelyeket, azok üzemeltetőit, vagy látogatóit szeretnénk megbélyegezni, hanem a NER-lovagok érdekeltségeit bojkottálnánk – írta a Momentum az Azonnali kérdésére kedden.

A párt politikusa, Berg Dániel reggel a Hír TV-ben járt, ahol a kérdés kapcsán kifejtett véleményét könnyen úgy lehetett értelmezni, hogy a bojkott a Dürer Kertet is érintené. Utóbbi viszont azért lenne furcsa, mert ugyan a szórakozóhely által bérelt ingatlan a kormányközeli üzletember, Garancsi István érdekeltségébe került nemrég, de annak üzemeltetése nem.

A Momentum az Azonnalinak hangsúlyozta: tisztában vannak a különbséggel a tulajdonos és üzemeltető között, így a NER-közeli helyszínekről hamarosan publikálandó listájukon nem lesz rajta a Dürer Kert, sem pedig a Corvin vagy az Auróra.

Berg Dániel szerint ugyanakkor a listán szerepelnek majd például „Orbán Ráhel kegyeltjének”, Zsidai Roynak az érdekeltségei, például a Spíler nevű pub. A szórakozóhelyek mellett a kormány közeli éttermeket, boltokat is össze fogják gyűjteni, de Vajna Tímea fánkozóját sem felejtik majd el megemlíteni.

„Ezek a helyek nem piaci alapon élnek meg, hanem azzal szereznek hasznot, hogy iszonyatosan alacsony bérleti díjat fizetnek és soha az életben nem ellenőrzi őket a NAV” – mondta Berg Dániel.

Vagyis szerinte a „Nemzeti Ellehetetlenítés Rendszerének” leváltásához „a pénztárcánkkal is nyomást kell gyakorolni”. A tervek szerint a lista első körben a budapesti helyszínekre koncentrál, így felmerül a kérdés, mennyire érinti ez a téma például a vidéki szavazókat. A politikus szerint lehet, hogy ez pont nem annyira, de a Momentum programja sokat foglalkozik vidékfejlesztési kérdésekkel.

A problémával pedig országszerte találkozhatnak a fiatalok, „amerre jártunk, mindenhol arról panaszkodtak a kampányban, hogy nincs semmi normális kulturális élet, csak egy NER-es kocsma van, ami ráadásul elég silány”.

A témával kapcsolatban kerestük a Dürer Kertet is, akik a konkrét ügy kommentálása helyett a néhány nappal ezelőtt kiadott közleményüket ajánlották figyelmünkbe. Ebben az állt, miután a Dürer Kertnek semmi befolyása nincs arra, hogy ki vásárolja meg a klubot is magába foglaló ingatlant, így csupán annyit tudnak mondani, hogy a jelenleg érvényes bérleti szerződésük értelmében kívánnak működni mindaddig, amíg azt a terület tulajdonosa lehetővé teszi – bárki is legyen az.

FRISSÍTÉS: A Momentum politikusának állításaira a Zsidai Csoport is reagált.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek