Itt az új székelyföldi divat: tányérból isszák a sört!

2018.07.05. 12:44

Igazán tiltottra sikerült az Igazi Csíki fantáziájának ízre zseniális, fogyaszthatóságra tányért igénylő új terméke. Az áfonya még fogyasztója számára is tiltott gyümölcs. Székelyföld bemutatja: Igazi Csíki Tálbólivós Ser!

Itt az új székelyföldi divat: tányérból isszák a sört!

Az Azonnali nyáron szünetelő, Fej vagy írás című történelmi vlogjának egyik főszereplője, Főcze János hívta fel a figyelmünket

a legújabb székelyföldi trendre, a tányérból való sörivásra. Egy, csak egy sört tisztelnek meg az új rítussal: az Igazi Csíki áfonyás termékét.

„A sörkülönlegesség sikere ugyan garantált lenne, ha nem csináltak volna félre valamit a csíkszentsimoni gyárban. Emiatt, ha az ember megnyitja, gyakorlatilag az egész sör habként végzi az asztalon vagy a földön. Kár érte, mert az áfonya íze tényleg megy a sörhöz. De az is tény, hogy a sör pohárból vagy üvegből mindig finomabb, mint tányérból vagy valamilyen kéznél lévő levesesedényből” – jelenti a Gyimesekből Főcze János. Mint mondja, azután próbált szerencsét, miután felháborodott faluja neki panaszolta el a problémát.

A cikk alján lévő videón látható bontási mód az egyetlen olyan, amellyel a palack tartalmához egyáltalán hozzájuthat a fogyasztó. Ha leszedik a kupakot, oda a sör – az egész kifut, meséli Főcze. Ha viszont csak résnyire nyitják meg, kell vagy fél óra, amíg kiszivárog a palack tartalma az alá helyezett tányérba. Mikor lapunk a gyimesiektől fotót kért arról, ahogy tányérból isszák a sört, azt mondták: „Már késő, elfogyasztottuk.”

Aztán végül csak kaptunk. 

De mi az oka a termékhibának? Rosszul beállított széndioxid-töltési szint? Gyimesben nem tudnak rendesen sört bontani? Vagy direkt ilyenre tervezték, és az Azonnali áldozatául esett a ravasz gerillareklámmnak?

Az Azonnali megkereste a Csíki Sörgyárat is az ügyben.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek