+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. július 5. csütörtök, 12:44
Igazán tiltottra sikerült az Igazi Csíki fantáziájának ízre zseniális, fogyaszthatóságra tányért igénylő új terméke. Az áfonya még fogyasztója számára is tiltott gyümölcs. Székelyföld bemutatja: Igazi Csíki Tálbólivós Ser!

Az Azonnali nyáron szünetelő, Fej vagy írás című történelmi vlogjának egyik főszereplője, Főcze János hívta fel a figyelmünket

 

a legújabb székelyföldi trendre, a tányérból való sörivásra. Egy, csak egy sört tisztelnek meg az új rítussal: az Igazi Csíki áfonyás termékét.

 

„A sörkülönlegesség sikere ugyan garantált lenne, ha nem csináltak volna félre valamit a csíkszentsimoni gyárban. Emiatt, ha az ember megnyitja, gyakorlatilag az egész sör habként végzi az asztalon vagy a földön. Kár érte, mert az áfonya íze tényleg megy a sörhöz. De az is tény, hogy a sör pohárból vagy üvegből mindig finomabb, mint tányérból vagy valamilyen kéznél lévő levesesedényből” – jelenti a Gyimesekből Főcze János. Mint mondja, azután próbált szerencsét, miután felháborodott faluja neki panaszolta el a problémát.

 

A cikk alján lévő videón látható bontási mód az egyetlen olyan, amellyel a palack tartalmához egyáltalán hozzájuthat a fogyasztó. Ha leszedik a kupakot, oda a sör – az egész kifut, meséli Főcze. Ha viszont csak résnyire nyitják meg, kell vagy fél óra, amíg kiszivárog a palack tartalma az alá helyezett tányérba. Mikor lapunk a gyimesiektől fotót kért arról, ahogy tányérból isszák a sört, azt mondták: „Már késő, elfogyasztottuk.”

 

Aztán végül csak kaptunk. 

 

De mi az oka a termékhibának? Rosszul beállított széndioxid-töltési szint? Gyimesben nem tudnak rendesen sört bontani? Vagy direkt ilyenre tervezték, és az Azonnali áldozatául esett a ravasz gerillareklámmnak?

 

Az Azonnali megkereste a Csíki Sörgyárat is az ügyben.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás