2018 nyara elhozta a DK-Jobbik-Liberálisok összefogást

Szerző: Katona Mariann
2018.07.09. 16:44

Ritkán látott együttműködés alakult ki a parlamentben: a Gyurcsány Ferenc vezette DK, a Jobbik és a Liberálisok képviselője együtt jegyez egy törvényjavaslatot. Az ápolási díj összegén emelnének.

2018 nyara elhozta a DK-Jobbik-Liberálisok összefogást

Nem gyakran fordul elő, hogy egy papíron van az aláírása a Jobbik, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Liberálisok egy-egy képviselőjének, most mégis ez történt.

A három párt ugyanis közösen nyújtotta be a munka törvénykönyvét módosító javaslatukat, hogy emelkedhessen a tartósan gondozásra szoruló hozzátartozójukat otthon ápolók díja.

A parlament honlapjára feltöltött indítványukban egyrészt azt szeretnék, ha az ápolási díj havi alapösszege az idei 32 600 forintról a mindenkori minimálbér szintjére nőne. A másik változás az elképzelésük szerint pedig az lenne, hogy az ápolásra fordított idő legyen elismerve munkaviszonyként.

A törvényjavaslatot egyelőre a DK-s Varju László, a jobbikos Varga-Damm Andrea, illetve a független Bősz Anett jegyzi. Persze ez nem jelenti azt, hogy később ne tudnának még más ellenzéki pártok is csatlakozni.

Az ápolási díj emelését nem először tűzi zászlajára az ellenzék. Nemrég a DK által vezetett költségvetési bizottság nyújtott volna be hasonlót, ám – a 444.hu beszámolója szerint – az már a testület kormánypárti többségén sem ment át.

MONTÁZS: Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek