Sima Fidesz-győzelem Józsefvárosban, Győri Péter jön egy gumicukorral nekünk

2018.07.08. 20:10

Sára Botond, a nyolcadik kerület fideszes alpolgármestere jó 20 százalékpontos különbséggel győzte le a baloldal által támogatott Győri Pétert a józsefvárosi időközi polgármester-választáson.

Sima Fidesz-győzelem Józsefvárosban, Győri Péter jön egy gumicukorral nekünk
Majdnem összejött a kétharmados Fidesz-támogatottság Józsefvárosban.

Meggyőző fölénnyel nyerte a Fidesz jelöltje, Sára Botond józsefvárosi alpolgármester a vasárnapi időközi polgármester-választást. A szavazatok 96,67 százalékos feldolgozottságánál 62,73 százaléknyi voksot kapott a fideszes politikus. A baloldali ellenzék által támogatott Győri Péter 36,51 százalékot szerzett ugyanennél a feldolgozottságnál. A munkáspárti kamukihívó az 1 százalékot sem érte el.

Vagyis hiába mondta azt az Azonnalinak napokkal a választás előtt Győri Péter, hogy nyerő szériában van, és úgy érzi, nyerni fog, nem jött össze neki.

Nekünk viszont összejött tőle egy csomag gumicukor: a jelölt az interjúban azt ígérte, ad egyet az Azonnalinak, amennyiben mégsem ő nyeri a választást. Ő ugyanis nem pénzben, hanem gumicukorban fogad.

Az alacsony, 20 százalék körüli részvétel betudható annak is, hogy a plakátokon és pár különösebben nem reklámozott kampányrendezvényen túl sok nyoma nem volt annak, hogy július 8-án polgármestert választ magának a kerület. Az önkormányzati lap például hírt sem adott róla, ám kiadója cserébe megszórta a kerületi postaládákat a választás hetében egy alpolgármesteri tájékoztatóval. A kerületi kampány üde színfoltja volt még az a Fidesz mellett kiálló szórólap is, amelyről a rajta szereplő civilek mit sem tudtak.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek