Csövesszálló kéne, nem pláza!

2018.07.07. 08:39

Mit akar Józsefváros? Ezt próbáltuk kideríteni az időközi polgármesterválasztás előtt két nappal. Az Azonnali megkérdezte a helyieket, mi a legnagyobb gond a kerületben, és milyen ígéret alapján választanak polgármestert. A hajléktalanokon kívül a kutyaszar és a lakáshelyzet is a toplistában végzett Kocsis Máté elhagyott fellegvárában.

Budapest – még mindig hírhedt – nyolcadik kerületében azért tartanak vasárnap időközi polgármesterválasztást, mert a kerületet eddig vezető Kocsis Máté országgyűlési képviselő lett. A helyére a Fidesz eddigi alpolgármesterét, Sára Botondot indítja, a Jobbikon kívüli ellenzék pedig egy jelenleg civil, korábbi SZDSZ-es szakértőt, Győri Pétert állította jelöltként. A Jobbik pénzhiányra hivatkozva nem indít senkit a polgármesteri székért.

Sára Botond a Kocsis által megkezdett rendpárti politikát ígéri, Győri Péter pedig egy nyolcpontos programmal állt elő. Az Azonnali körbekérdezte a józsefvárosiakat – köztük a kerületben élő Böcskei Balázs politikai elemzőt –, hogy ők milyen fő problémákra várnak megoldást a leendő polgármestertől.

A II. János Pál pápa téren ücsörgő két kismamától azt is megtudtuk, hogy a fideszes önkormányzat egy további kampányfogást is bevetett: állításuk szerint

azt ígérték nekik, hogy könnyebben kapnak lakást, ha aláírnak nekik, és a fideszes jelöltre szavaznak.

Őket azonban ezzel sem sikerült meggyőzni. „Minek szavazzak rájuk? Hogy még többet lopjanak?” – tette fel egyikük a költői kérdést.

Találkoztunk olyannal is, aki nem vállalta arccal azt a véleményét, miszerint „a csöveseket el kell tüntetni a kerületből”, az önkormányzatnál pedig nagyon is tudják szerinte, hogy mik a problémák, csak meg kéne oldani ígérgetés helyett. 

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek