Félig elkészült útnak állított emlékművet egy román falu

2018.07.05. 14:40

A Románia olténiai részén található Dolj megyéje Vela településén emlékművet állítottak – egy aszfaltútnak. A pénz ráadásul elfogyott a munka közben, ezért az út éppen az emlékműnél ér véget.

Félig elkészült útnak állított emlékművet egy román falu

Ha a Google Maps segítségével hajtunk be az olténiai Vela nagyjából két és félezer lelket számláló községébe, poros földutakat találunk. A Google felvételei azonban 2012-esek, így elavultak: nemrégiben aszfaltút épült a Craiovától majd' 40 kilométerre nyugatra található Velában.

A fejleményre büszke helyiek pedig emlékművet is állítottak a nagy esemény emlékére: a világháborús emlékművekre hasonlító alkotáson azonban nem csatában elesett katonák, hanem a községi út leaszfaltozásában dicsőséget szerzett személyek emlékét örökítik meg – írja a Főtér.

A román Digi TV alant beágyazott tudósítása szerint azonban sokan elégedetlenek: a márványtáblán ugyanis csak az elöljárók és a közgyűlés tagjainak nevét tüntették fel, a konkrét munkában részt vevő közmunkásokat nem.

Van egy másik szépséghiba is: a dicső útépítésnek emléket állító alkotás előtt vége szakad az aszfaltútnak, és a poros földút húzódik tovább. Az építkezés közben ugyanis elfogyott a pénz.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek