Keresse meg a BTC és az FTC címere közötti különbségeket!

Szerző: Kiss Brigi
2018.07.03. 16:05

A 2018-ban alakult kis nógrádi fociegyesületnél jó ötletnek gondolták, hogy a legpatinásabb magyar sportklub címeréhez kísértetiesen hasonlót csináljanak maguknak.

Keresse meg a BTC és az FTC címere közötti különbségeket!

A közelmúltban új fociegyesület alakult egy Nógrád megyei kisvárosban, Bátonyterenyén. Ez önmagában maximum a helyiek számára lehet érdekes információ. Ha viszont megnézzük az új klub címerét, akkor jó eséllyel akár százezreknek is lehet az az érzése, mintha ezt már látták volna valahol. 

És hát láthatták is. Ugyanis a Bátonyterenyei Torna Club amellett, hogy a nevében is a Ferencvárosi Torna Clubot utánozza,

gyakorlatilag lemásolta a Fradi címerét. Íme:

Nyugodt szívvel lehetne játszani a két klub címerével „keresse meg az öt különbséget”-játékot is. 

A dolog annyira nem a véletlen műve, hogy amikor a nogradifutball.hu felvetette a hasonlóságot a klub elnökének, és megkérdezte, hogy ez mégis minek köszönhető, a klubvezető így magyarázta:

„A polgármester úr és én is fradisták vagyunk, U9-es és U11-es csapatunk pedig havi rendszerességgel játszik barátságos mérkőzést a Fradi fiataljaival, de például az Újpest és a Honvéd fiataljaival is!”

Az interjúból az nem derült ki, hogy a Fradi tud-e arról, hogy lett egy címertestvére, így az Azonnali megkereste az ügyben az FTC-t. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek