+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
Szerző: Gergely Előd Gellért & Lándori Tamás
2018. július 1. vasárnap, 12:10
Ma ünnepli 150. születésnapját a MÁV. Igen, tényleg csak ennyi, még ha a szerelvények néha öregebbnek is tűnnek. Az Azonnali ennek örömére végigutazza Magyarországot az azt szinte kompletten átszelő, Tapolcától Záhonyig közlekedő Tekergő gyorsvonattal. Kövessétek percről percre a Nagy Utazást!

Nem látod a legfrissebb posztot? Frissítsd az oldalt!

 

+ + +

 

összesen: 27 db | 20 db/oldal

1 2

Gergely Előd Gellért

A MÁV születésnapját úgy ünnepeljük, hogy vele töltjük a mai napot. Budapestről előbb Tapolcára utaztunk, hogy megtehessük a Tapolca-Záhony 519 km-es távot, majd Záhonyból visszamegyünk Budapestre, ami ha jól számolom, több mint 1000 km. Sok mindennel készültünk, az mobilnetek istene legyen velünk, hogy meg is tudjuk majd veletek az élményeket osztani. Laptopot nem tudjuk tölteni, de remélhetőleg bírják majd az aksik este tízig.

 

Nagyon tartottam a melegtől, az éjszakai 13 foknak köszönhetően a reggeli út egész kellemes volt, mostanra érkezett meg a kánikula a vonatkocsiba. A tapolcai indulás után boldog szülinapot kvántunk a kalauznak, aki hatalmas, büszke mosollyal köszönte meg. Ez a mozdony visz bennünket Székesfehérvárig. Suhanunk! 

 

Lándori Tamás

A késéses mizéria ellenére rajta vagyok a Tekergőn! Badacsonyban sikerült elkapnom.

 

Mint az Index áprilisban megírta, a MÁV járatai tavaly összesen 1 831 556 percet, azaz majdnem három és fél évet késtek. Az idei dicsőséges teljesítményből csak ma reggel 9 és fél 10 között Kelenföldön 45 percet hirdettek ki a szülinapos cég hangosbemondói, az „utazóközönség és a vonatra várakozók” megértését kérve.

 

Rögtön utána azt is bemondták, hogy a MÁV dolgozóinak bántalmazása közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, és büntetést von maga után. Valószínűleg azon „vonatra várakozókhoz” szóltak, akiknek megértését hiába kérték.

Bukovics Martin

A Tekergő elindult Tapolcáról
2018. július 1. 12:45

A MÁV online rendszere is így látja ezt. Menetrend szerint, 12.38-kor startolt el. A vonat 12.51-kor ér majd Badacsonyba, a késő Lándori Tamás ott száll fel rá.

Gergely Előd Gellért

Pár perc az indulásig
2018. július 1. 12:31

Tapolca várja a Tekergő gyorsvonat indulását.

 

Lándori Tamás

Én lekésem a járatindulást
2018. július 1. 12:25

Na, hát a MÁV magához méltó módon ünnepli a saját születésnapját: a Budapestről Tapolcára tartó vonatom már a Déli pályaudvarról több mint 30 perces késéssel rajtolt, szóval nem érem el a Tekergő sebesvonat indulását. Szerencsére Előd egy órával korábbi járattal ment, így ő az indulási állomástól, Tapolcától rajta lesz a Tekergőn. Várhatóan Badacsonyban tudok hozzá csatlakozni. A jegye amúgy nálam van.

 

Ja, viszont spóroltam egy gyorsvonati pótjegyet a cégnek, mert az online jegyrendszer valamiért nem adott, holott alapból kellett volna neki. A kalauz azt kérte, vegyek utólag Székesfehérvártól, azt viszont már nem lehetett, mert az eredeti menetrend szerint a vonat addigra rég elhagyta Fehérvárt, és ilyenkor már nem enged jegyet venni. Ez persze logikus lenne, csak hát késünk, amivel a rendszer nem számol. A vasúttársaságot egyébként nem éri kár, mert a harminc percet meghaladó késésért visszatérítéssel tartoznának, amit viszont nem fogok tudni érvényesíteni, nem lesz rá időm.

Bukovics Martin

Hírügynökségi stílusban
2018. július 1. 12:18

Lándori Tamás (balra) és Gergely Előd Gellért (jobbra) a Magyar Királyság vasúthálózatának átnézeti térképét böngészve egyeztet a Tapolca-Záhony közötti 2018. július 1-jei, az Azonnali online internetes webportálon közvetített utazásukról az esemény előtt pár nappal. Fénykép: Pintér Bence / Azonnali.

 

Bukovics Martin

Sihuhú
2018. július 1. 12:10

1868. július 1-jén a magyar kormány a vasút- és csatornaépítésekre felvett államkölcsön egy részéből felvásárolta a csődbe ment Magyar Északi Vasutat, amely a Pest–Salgótarján vonalat kezelte. Ezzel lényegében megszületett mindaz, amit ma MÁV-nak hívunk. A Magyar Államvasutak.

 

Nagy nap a mai, egy egész országnak kellene ünnepelnie. Ha még mindig a Kádár-rendszerben élnénk, talán még kötelező is lenne.

 

Július elseje erről fog szólni az Azonnalin. Gergely Előd Gellért és Lándori Tamás arra vállalkoztak, hogy végigutazzák a Magyarországot szinte teljesen átszelő, Tapolca-Záhony között közlekedő szakaszt. Közvetlen járat, Tekergő gyors.

 

Mindjárt elindulnak. Kiváló lesz a hangulat, gyönyörű a táj, tarts velünk!

 

összesen: 27 db | 20 db/oldal

1 2
Hírszolgáltatás

Ez aztán a pusztába kiáltott szó: beleszántották a domboldalba, hogy mit kívánnak a román kormánypártnak.

Szél Bernadett büntetése tette be a kiskaput a pártnál, szakítanak az LMP-vel: az önkormányzati és az EP-választáson is külön indulnak. A frakcióban azért bent maradnak.

Az élet meg minden podcast negyedik adásának vendége volt Belényi Dániel, aki beutazta a világot, és ebben még a death metál is segített neki.

Gumiszabállyal védené a képviselők magánéletét a Fidesz. Kérdés, mi számít szerintük zaklatásnak.

Az ezüstérmes válogatott többek között a fasiszta Thompsont kérte fel, hogy énekével köszöntse őket Zágrábban.

A hét kérdése

Lassan elfogynak a felelősségre vonható LMP-s politikusok. Merre keressen új alanyokat a párt etikai bizottsága? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor: július 16-tól 22-ig a Gombaszögi-völgyben.

Július 20-án, vendég a Csaknekedkislány.

A legendás rockzenekar július 24-én lép fel a Budapest Arénában.

Július 25. és 28. között ismét a fémzene lesz főszerepben Székesfehérváron.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali megkérdezte a budapesti utca emberét.

Milyen ígéret alapján választott polgármestert Józsefváros?

A déli szomszédnál épp megy az orbánista államfő és az EU-párti miniszterelnök küzdelme!

Kapcsolódó fájl:
   fájl letöltése

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás