+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Gergely Előd Gellért & Lándori Tamás
2018. július 1. vasárnap, 12:10
Ma ünnepli 150. születésnapját a MÁV. Igen, tényleg csak ennyi, még ha a szerelvények néha öregebbnek is tűnnek. Az Azonnali ennek örömére végigutazza Magyarországot az azt szinte kompletten átszelő, Tapolcától Záhonyig közlekedő Tekergő gyorsvonattal. Kövessétek percről percre a Nagy Utazást!

Nem látod a legfrissebb posztot? Frissítsd az oldalt!

 

+ + +

 

összesen: 27 db | 20 db/oldal

1 2

Gergely Előd Gellért

A MÁV születésnapját úgy ünnepeljük, hogy vele töltjük a mai napot. Budapestről előbb Tapolcára utaztunk, hogy megtehessük a Tapolca-Záhony 519 km-es távot, majd Záhonyból visszamegyünk Budapestre, ami ha jól számolom, több mint 1000 km. Sok mindennel készültünk, az mobilnetek istene legyen velünk, hogy meg is tudjuk majd veletek az élményeket osztani. Laptopot nem tudjuk tölteni, de remélhetőleg bírják majd az aksik este tízig.

 

Nagyon tartottam a melegtől, az éjszakai 13 foknak köszönhetően a reggeli út egész kellemes volt, mostanra érkezett meg a kánikula a vonatkocsiba. A tapolcai indulás után boldog szülinapot kvántunk a kalauznak, aki hatalmas, büszke mosollyal köszönte meg. Ez a mozdony visz bennünket Székesfehérvárig. Suhanunk! 

 

Lándori Tamás

A késéses mizéria ellenére rajta vagyok a Tekergőn! Badacsonyban sikerült elkapnom.

 

Mint az Index áprilisban megírta, a MÁV járatai tavaly összesen 1 831 556 percet, azaz majdnem három és fél évet késtek. Az idei dicsőséges teljesítményből csak ma reggel 9 és fél 10 között Kelenföldön 45 percet hirdettek ki a szülinapos cég hangosbemondói, az „utazóközönség és a vonatra várakozók” megértését kérve.

 

Rögtön utána azt is bemondták, hogy a MÁV dolgozóinak bántalmazása közfeladatot ellátó személy elleni erőszaknak minősül, és büntetést von maga után. Valószínűleg azon „vonatra várakozókhoz” szóltak, akiknek megértését hiába kérték.

Bukovics Martin

A Tekergő elindult Tapolcáról
2018. július 1. 12:45

A MÁV online rendszere is így látja ezt. Menetrend szerint, 12.38-kor startolt el. A vonat 12.51-kor ér majd Badacsonyba, a késő Lándori Tamás ott száll fel rá.

Gergely Előd Gellért

Pár perc az indulásig
2018. július 1. 12:31

Tapolca várja a Tekergő gyorsvonat indulását.

 

Lándori Tamás

Én lekésem a járatindulást
2018. július 1. 12:25

Na, hát a MÁV magához méltó módon ünnepli a saját születésnapját: a Budapestről Tapolcára tartó vonatom már a Déli pályaudvarról több mint 30 perces késéssel rajtolt, szóval nem érem el a Tekergő sebesvonat indulását. Szerencsére Előd egy órával korábbi járattal ment, így ő az indulási állomástól, Tapolcától rajta lesz a Tekergőn. Várhatóan Badacsonyban tudok hozzá csatlakozni. A jegye amúgy nálam van.

 

Ja, viszont spóroltam egy gyorsvonati pótjegyet a cégnek, mert az online jegyrendszer valamiért nem adott, holott alapból kellett volna neki. A kalauz azt kérte, vegyek utólag Székesfehérvártól, azt viszont már nem lehetett, mert az eredeti menetrend szerint a vonat addigra rég elhagyta Fehérvárt, és ilyenkor már nem enged jegyet venni. Ez persze logikus lenne, csak hát késünk, amivel a rendszer nem számol. A vasúttársaságot egyébként nem éri kár, mert a harminc percet meghaladó késésért visszatérítéssel tartoznának, amit viszont nem fogok tudni érvényesíteni, nem lesz rá időm.

Bukovics Martin

Hírügynökségi stílusban
2018. július 1. 12:18

Lándori Tamás (balra) és Gergely Előd Gellért (jobbra) a Magyar Királyság vasúthálózatának átnézeti térképét böngészve egyeztet a Tapolca-Záhony közötti 2018. július 1-jei, az Azonnali online internetes webportálon közvetített utazásukról az esemény előtt pár nappal. Fénykép: Pintér Bence / Azonnali.

 

Bukovics Martin

Sihuhú
2018. július 1. 12:10

1868. július 1-jén a magyar kormány a vasút- és csatornaépítésekre felvett államkölcsön egy részéből felvásárolta a csődbe ment Magyar Északi Vasutat, amely a Pest–Salgótarján vonalat kezelte. Ezzel lényegében megszületett mindaz, amit ma MÁV-nak hívunk. A Magyar Államvasutak.

 

Nagy nap a mai, egy egész országnak kellene ünnepelnie. Ha még mindig a Kádár-rendszerben élnénk, talán még kötelező is lenne.

 

Július elseje erről fog szólni az Azonnalin. Gergely Előd Gellért és Lándori Tamás arra vállalkoztak, hogy végigutazzák a Magyarországot szinte teljesen átszelő, Tapolca-Záhony között közlekedő szakaszt. Közvetlen járat, Tekergő gyors.

 

Mindjárt elindulnak. Kiváló lesz a hangulat, gyönyörű a táj, tarts velünk!

 

összesen: 27 db | 20 db/oldal

1 2
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Kapcsolódó fájl:
   fájl letöltése

Twitter megosztás Google+ megosztás