Súlyos politikai témával is foglalkozik Ujj Mészáros Károly új thrillerje

2018.06.29. 12:06

Bár ez az előzetesből nem derül ki.

Súlyos politikai témával is foglalkozik Ujj Mészáros Károly új thrillerje

Pár napja felkerült az internetre az X – A rendszerből törölve című, novemberben debütáló magyar film előzetese. A filmet a Liza, a rókatündér alkotója, Ujj Mészáros Károly rendezte, a főbb szerepekben Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede Fazekas Szabolcs játszik majd, de már az előzetesben is feltűnik például Kulka János.

A történet leírása szerint főhősünk Éva, aki egy zseniális rendőr, és aki felfedezi, hogy az éppen káoszba fulladó Budapesten egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, aki gyilkosságait öngyilkosságnak álcázza.

Ez már önmagában is izgalmas thrillernek tűnik, főleg, hogy az előzetes alapján profinak tűnik a kivitelezés. (Úgy tűnik, hogy az Inception nyomán népszerűvé vált broom-hang végre hazánkba is elért – zárkózunk fel a Nyugathoz!)

De ennél egy még izgalmasabb vonatkozása is van a filmnek.

Az Azonnalinak azt csicseregték a madarak, hogy a film a magyar politika elmúlt harminc évének egy egészen konkrét és nagyon fontos ügyét/problémáját is a középpontba állítja a történet során.

Ennél sokkal többet mi sem tudunk, de annyi biztosnak tűnik, hogy érdemes lesz elmenteni valahová a premier dátumát.

Addig pedig nézzétek meg ti is az előzetest nálunk:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek