Ha Kanye West lesz az elnök, borzalmasan nagyot kaszálhatsz

Rozgonyi Attila

Szerző:
Rozgonyi Attila

2018.06.29. 17:52

Focira fogadni annyira unalmas, hogy már Gyurcsány Ferenc ad hozzá tippeket. Itt az ideje, hogy nekiálljunk politikai eseményekre fogadni, jó odds-okért azonban a tengerentúlra kell mennünk. Adunk tippeket!

Nagyobb sportesemények idején minden esetben felpörögnek a fogadóirodák. Nincs ez másképp a vébé kapcsán sem, ahol már az első héten rekordbevételt produkált a Tippmix:

szám szerint ötmilliárd forintot.

Mókás dolog focira fogadni, főleg, ha van egy hazai Polipunk is, a nemzet Ferije, akivel komoly tippjátékokat lehet játszani a messengeres chatbotján keresztül. A brazil-svájci meccsen meglépte a váratlant egy döntetlennel – sikeresen. Mondjuk a tegnapi tippjét übereltem, úgyhogy akár indulhatnék is a DK elnökségéért, vagy ilyesmi.

Ám hosszú távon is érdemes tippeket nézegetni, akár a sportokon kívül, a politika világában is: van itthon erre szakosodott hely, a Polfogadás, bár ott valódi pénzben nem tudunk játszani, így kaszálni sem fogunk.

Magyarországon egyébként is ritkán történnek váratlan dolgok, így a jó odds-okhoz messzebb kell mennünk, esetünkben az Egyesült Államokba. Az USA-ban amúgy is nagy hagyománya van a szerencsejátékoknak, olyannyira, hogy egy 1769-es brit lottószigorítás is az egyik lényeges mozgatórugója lett a nyolc évvel később kirobbanó függetlenségi háborúnak.

Időben a novemberi képviselőházi és szenátusi választások vannak legközelebb, illetve New York kormányzóválasztása; utóbbin a jelenlegi kormányzót, a demokrata Andrew Cuomot tartják esélyesnek a bukmékerek 1,30-as szorzóval, ami szerintem nyugodtan fogadható (tekintve, hogy a második befutó a Szex és New Yorkból ismert Cynthia Nixon). 

Ami szintén egy jó tipp lehet, és az odds is jó rá, az tényleg hosszú távú: a 2020-as amerikai előválasztásig várnunk kell vele.

Konkrétan ennek demokrata ágáról van szó, ahol a zöld fogadóiroda szerint Kamala Harris kaliforniai szenátor, illetve a volt alelnök, Joe Biden a két favorit. Előbbit nem értem teljesen, ugyanis egy tegnap készült kutatás körülbelül 2 százalékra saccolja az esélyeit, ugyanez alapján az állampolgárok elég magasan Bident tartják alkalmasnak a megmérettetésre (32 százalék). Alapvetően sokszor szerintem sem reálisak az ilyen felmérések, ám ebben lehet ráció, és 6,50-es szorzóért Bident egy elég jó ajánlatnak tartom, attól függetlenül, mennyire tartom jó politikusnak (semennyire).

Örömteli meglepetés lehet kis téttel megjátszva Kanye West megválasztása (101.0).

A republikánus előválasztáson egy újabb Trump-győzelmet gondolok valószínűnek (hacsak nem lesz addig valami csintalanság, amibe belebukik – bár eddig számos ilyen történt, és még a közelébe sem került), így 1,33-ért ez is elég papírformának tűnik. 

Az elnökválasztás végeredményét viszont még ezzel együtt is nehéz lenne eltalálni. A világpolitikai eseményeket mindenesetre megéri követni akár fogadások szempontjából is, mivel sokkal nagyobb valószínűséggel eltalálhatjuk a kimenetelt, mint a sportfogadások esetén, és sokszor a szorzók többszörösek a futballmeccsekhez képest.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek