+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. június 27. szerda, 12:02
Nem vesz részt a Viorica Dăncilă kormánya elleni bizalmi szavazáson az RMDSZ – jelentette be Kelemen Hunor, a romániai magyar párt elnöke.

Nyolcvan képviselőt kéne megnyernie valahogy a román ellenzéknek, hogy sikeres legyen a mai bizalmi szavazás a Dăncilă-kormány ellen, de az egyébként is vékony esély elúszni látszik: a kormányt kívülről támogató RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor szerda délelőtt jelentette be, hogy

 

pártja ki fog vonulni a szavazásról.

 

„Az RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítvány szavazásán. Ma nincs meg a parlamenti többség a jelenlegi kormány leváltásához. További nyolcvan szavazatra van szüksége az ellenzéknek, hogy megdöntse a Dancilă-kabinetet. Sajnos, ezúttal az RMDSZ nem a mérleg nyelve: harminc szavazatunk tehát nem változtat a helyzeten. Ez egyszerű matematika” – közölte a politikus Facebook-oldalán.

 

Azt is elmondta, hogy azt az ellenzéket tudná kormányra lépésében támogatni az RMDSZ, amely tisztázza miniszterelnök-jelöltjének és a legfőbb tárcák vezetőinek személyét, illetve amely konkrét tervekkel, Románia fejlődését biztosító kormányprogrammal áll elő, és amely nem a magyar közösség ellen uszít, hanem tiszteletben tartja azt.

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt az után nyújtotta be bizalmatlansági indítványát, hogy a kormányzó PSD elnökét, Liviu Dragneát hivatali visszaélésre való felbujtás miatt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bróság. A történetről itt írtunk bővebben.

 

Nyitókép: Kelemen Hunor FB

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás