+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
2018. június 27. szerda, 12:02
Nem vesz részt a Viorica Dăncilă kormánya elleni bizalmi szavazáson az RMDSZ – jelentette be Kelemen Hunor, a romániai magyar párt elnöke.

Nyolcvan képviselőt kéne megnyernie valahogy a román ellenzéknek, hogy sikeres legyen a mai bizalmi szavazás a Dăncilă-kormány ellen, de az egyébként is vékony esély elúszni látszik: a kormányt kívülről támogató RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor szerda délelőtt jelentette be, hogy

 

pártja ki fog vonulni a szavazásról.

 

„Az RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítvány szavazásán. Ma nincs meg a parlamenti többség a jelenlegi kormány leváltásához. További nyolcvan szavazatra van szüksége az ellenzéknek, hogy megdöntse a Dancilă-kabinetet. Sajnos, ezúttal az RMDSZ nem a mérleg nyelve: harminc szavazatunk tehát nem változtat a helyzeten. Ez egyszerű matematika” – közölte a politikus Facebook-oldalán.

 

Azt is elmondta, hogy azt az ellenzéket tudná kormányra lépésében támogatni az RMDSZ, amely tisztázza miniszterelnök-jelöltjének és a legfőbb tárcák vezetőinek személyét, illetve amely konkrét tervekkel, Románia fejlődését biztosító kormányprogrammal áll elő, és amely nem a magyar közösség ellen uszít, hanem tiszteletben tartja azt.

 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt az után nyújtotta be bizalmatlansági indítványát, hogy a kormányzó PSD elnökét, Liviu Dragneát hivatali visszaélésre való felbujtás miatt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a román legfelsőbb bróság. A történetről itt írtunk bővebben.

 

Nyitókép: Kelemen Hunor FB

Hírszolgáltatás

Ez aztán a pusztába kiáltott szó: beleszántották a domboldalba, hogy mit kívánnak a román kormánypártnak.

Szél Bernadett büntetése tette be a kiskaput a pártnál, szakítanak az LMP-vel: az önkormányzati és az EP-választáson is külön indulnak. A frakcióban azért bent maradnak.

Az élet meg minden podcast negyedik adásának vendége volt Belényi Dániel, aki beutazta a világot, és ebben még a death metál is segített neki.

Gumiszabállyal védené a képviselők magánéletét a Fidesz. Kérdés, mi számít szerintük zaklatásnak.

Az ezüstérmes válogatott többek között a fasiszta Thompsont kérte fel, hogy énekével köszöntse őket Zágrábban.

A hét kérdése

Lassan elfogynak a felelősségre vonható LMP-s politikusok. Merre keressen új alanyokat a párt etikai bizottsága? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor: július 16-tól 22-ig a Gombaszögi-völgyben.

Július 20-án, vendég a Csaknekedkislány.

A legendás rockzenekar július 24-én lép fel a Budapest Arénában.

Július 25. és 28. között ismét a fémzene lesz főszerepben Székesfehérváron.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali megkérdezte a budapesti utca emberét.

Milyen ígéret alapján választott polgármestert Józsefváros?

A déli szomszédnál épp megy az orbánista államfő és az EU-párti miniszterelnök küzdelme!

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás