Ne engedjük, hogy a kormány kitelepítse Ritter Imrét!

Techet Péter

Szerző:
Techet Péter

2018.06.25. 08:16

Vajon Ritter Imre nemzetiségi képviselő szerint a németek betelepítése is helytelen volt? Mert nemet mondott a betelepítésekre.

Nemrég a magyar Országgyűlés elsöprő többséggel elfogadta azt az alkotmánymódosítást, amely megtiltja idegen népesség betelepítését Magyarországra.

A módosításra többek között Ritter Imre, a német nemzetiség parlamenti képviselője is igent nyomott, holott ő maga, családja és az általa képviselt nemzetiség pont a betelepítéseknek köszönheti közép-európai létét.

Magyarországon ugyanis azért élnek németek, mert egykoron a Habsburgok nagyon helyesen betelepítették őket. Amint a történelem bizonyította, az akkori betelepítés – hasonlóan a 19. század végi zsidó betelepülésekhez – Magyarország javára szolgált: ezt az országot ugyanis nem elsősorban a magyarok, hanem a németek és a zsidók tették valamelyest polgárosult, európai országgá a 19. század végére, a 20. század elejére. A magyar állam „hálája“ a 20. század folyamán több mint félmillió zsidót küldött halálba, majd több mint negyedmillió németet telepített ki.

A mostani alkotmánymódosítás szellemisége ugyanaz, amely a zsidótörvények vagy a németek kitelepítések mögött is meghúzódott: az etnikailag homogén Magyarországé. Ha ezt magyar fajvédők, mint a jelenlegi szélsőjobboldali Fidesz-KDNP-kormány, képviselik, akkor az persze szomorú, de érthető. Mivel Magyarország 2014 augusztusa óta hivatalosan is nem liberális állam már, arra se lehet nagyon hivatkozni, hogy egy liberális államban a többség, mégha fajvédő is, nem veheti el a kisebbségek jogait.

De elveheti – amint azt a történelem és a jelen jól mutatja. Az azonban nem csak szomorú, de teljességgel váratlan és érthetetlen, amikor valaki, aki éppen egy kisebbség képviseletében ül a magyar parlamentben, a fajvédő többséggel szavaz.

Vajon Ritter Imre nemzetiségi képviselő szerint a németek betelepítése is helytelen volt?
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől
Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek