Kinek szurkol Sneider Tamás?

Szerző: Bukovics Martin
2018.06.23. 08:50

Itthon a rossz foci miatt is már lassan a szurkolókat hibáztatják, mondta az Azonnalinak a Jobbik elnöke.

Kinek szurkol Sneider Tamás?

Június közepétől kerek egy hónapon keresztül az oroszországi labdarúgó-világbajnokság tartja lázban az Azonnalit. Focis hírek nem lesznek, meccsről sem tudósítunk. Cserébe minden nap megszólítunk valakit a magyar politika alakítói közül, hogy meséljék el, kinek szurkolnak. Ma a Jobbik elnöke, Sneider Tamás válaszol kérdéseinkre.

+ + +

Melyik csapatnak szurkol az idei foci vb-n?

Tekintettel arra, hogy a magyar válogatottnak nem sikerült a kijutás, így Németország és Lengyelország csapatának szorítok.

Miért pont nekik? Kinek a mezét hordaná szívesen?

A német precizitás a labdarúgásban is megjelenik. Összhang, fegyelmezettség, csapatszellem, de sváb származásom okán is szurkolok nekik.

A lengyeleknek pedig történelmi okokból szorítok, hozzánk, magyarokhoz ugyanis ők minden más nemzetnél közelebb állnak. Divat manapság más országok címeres mezét felölteni, ezek a felsők kétségtelenül divatosak is, ugyanakkor ebben nem kívánom a divatot követni. Ha címeres mezt öltök magamra, az meggypiros lesz, rajta Magyarország címerével, azon pedig a Szent Koronával.

Milyen módon szurkol? Ugrál, ordít, vagy inkább csendes típus?

A sporteseményeknek csendes szemlélője vagyok, de nem vagyok a lelátói fanatizmus ellen. Ha egyszerre „ugrálnak” a szurkolók, lengetik a zászlókat, pörgetik a sálakat, hangosan és sportszerűen buzdítják a csapatukat, az véleményem szerint rendben van, nekem kimondottan tetszik az ilyen.

Az angol vagy az orosz focihuligánok-e a nagyobb mesterek?

Emlékszem, a két válogatott szurkolói összecsaptak már Franciaországban is.

Ellene vagyok a szurkolók kollektív megbélyegzésének, itthon már az az érzésem, hogy bűnbakképzés folyik, a rossz foci miatt is már lassan a szurkolókat hibáztatják.

Ugyanakkor – és ezt is el kell mondani – a drukkerek közötti összecsapások megengedhetetlenek, méltatlanok egy sporteseményhez. Őszintén remélem, hogy a világbajnokság rendbontás nélkül ér véget! Nem megkerülve a kérdést: a lengyel focihuligánokat tartom a legerősebbeknek, ugyanakkor bízom benne, hogy ezúttal ők is kizárólag csapatuk buzdításával lesznek elfoglalva.

Kilátogat Oroszországba, vagy inkább a tévé előtt követi a meccseket?

Ha időm engedi, egy-két meccset a televízió előtt biztosan megnézek. A világbajnokság ideje alatt szeretnék a családommal több időt tölteni, nekem ők az elsők.

Milyen sört, és hány litert iszik hozzá?

Ritkán fogyasztok alkoholt, nálam a labdarúgás és a sör között nincs összefüggés, nem követi az egyik a másikat.

Jó-e, hogy liberális demokráciák csapatait is engedi játszani a FIFA és Oroszország?

Ezt gondolom, viccnek szánta. Az a jó, hogy a világról másként gondolkodó nemzetek sportolói a mérkőzés végén kezet fognak, sok sikert kívánnak egymásnak, a vesztes pedig gratulál a győztesnek.

Mi lesz előbb, magyar rendezésű foci vb, vagy magyar szereplés a vb-n?

Azt hiszem egyszerre lesz a kettő, de erre még nagyon sokat kell várni. Ha a sportág kiszabadul a politika szorításából, a politikusokat pedig sportszerető szakemberek váltják a klubok élén, akkor utánaeredhetünk a világ élmezőnyének.

Itt lehet végignézni, hogy más politikusok kinek szurkolnak.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek