Te mit bojkottálnál?

2018.06.21. 12:40

A Montgomery buszbojkott után következzen a budapesti metróbojkott? Vagy inkább a macis hírek idegesítenek? Ungváry Krisztián mentén bojkottvariációkon gondolkodunk. Itt a hét kérdése, szavazz!

Te mit bojkottálnál?

Létrejött az összefogás, az LMP és az MSZP legalábbis uniszónóban utasította el Ungváry Krisztián véleménycikkben kifejtett javaslatát, aki az EP-választás bojkottjára hívta fel a pártokat. A történész azzal indokolta az elképzelést, hogy egyszer és mindenkorra megüzenhetnénk az Európai Uniónak, hogy a magyar nem tolvajnép.

Ungváry elképzelése szerint egy ilyen akció után az Európai Néppártnak nem lenne más választása, mint kizárni a Fideszt a soraikból.  Továbbá – érvel a történész – az ellenzéknek jól felfogott érdeke a bojkott. Ezzel az akcióval ugyanis nem csupán az ellenzéki, hanem a Fidesszel szimpatizáló, ám a kormánypárt korrupciós ügyeit elutasító választók is azonosulni tudnának. Ezzel szerezhetne magának az ellenzék hitelességi tőkét.

Az ellenzéki pártokkal szemben az Azonnalit megihlette a belengetett akció, és elgondolkodtunk azon, hogy mit lehetne még bojkottálni. Szerintetek mit?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek