Hadházy: Az LMP lépett ki belőlem

Szerző: Pintér Bence
2018.06.21. 13:13

Hadházy Ákos szerint a parlamenti munka kiüresedett, az ország problémáira pedig a parlamenten kívül van a válasz, de azért pártból történő kilépése után is megtartja az LMP listájáról szerzett mandátumát. Szerinte dolgozott annyit, hogy megérdemli ezt a mandátumot, ráadásul így foglalkoztathatja például Horváth András korábbi NAV-dolgozót. Interjú.

Hadházy: Az LMP lépett ki belőlem

Mi vezetett a döntéséhez, hogy kilép az LMP-ből?

Szerdán lett volna egy ellenem folytatott fegyelmi tárgyalás, ami eléggé vicces és bizarr történet. Ugyanis azt ugyanaz az etikai bizottság folytatta volna le, ami súlyosbításért fellebbezett a fegyelmi bizottság korábbi döntés ellen.  Az akkori döntés értelmében két évre eltiltottak engem a párt vezetésétől.

Annyira komolytalan és komikus, hogy ugyanaz a bizottság folytatatja le az eljárást, ami fellebbezett, hogy azt nem lehet szó nélkül hagyni. Komoly harcot vívok a korrupcióval szemben, mégis sokan mondták, hogy én csak hülyeségeket beszélek.

Ha egy ilyen eljárást szó nélkül hagynék, azt lehetne mondani, hogy tényleg hülye vagyok.

Miért döntött úgy, hogy nem adja vissza a mandátumát az LMP-nek? Elvégre az LMP listáján jutott be a parlamentbe.

Inkább az LMP lépett ki belőlem, mint én az LMP-ből.

Meglehetősen szomorú dolog ez, nem is túl logikus. Nagyon remélem azért, hogy az elmúlt évek együttműködése mindegyik fél számára hasznos volt. Különösen a hazánk számára. Azt is remélem, hogy azzal a munkával, amit végeztem, legalább egy mandátumot hoztam a pártnak.

A képviselői mandátum sok mindenre nem jó, de mégis valamekkora előnyt jelent a politikai munkában. Nem rejtem véka alá azt sem, hogy ha nem is sok, de valamennyi védelmet jelent ez a mandátum egy ellenzéki képviselő számára.

És valamennyivel több lehetőséget is: tudom például foglalkoztatni Horváth András korábbi NAV-dolgozót,

akit nagyon sokra becsülök a korábbi és az azóta nekem végzett munkája miatt is. Sajnos az is kérdéses volt, hogy az LMP frakciója akarja-e őt a továbbiakban foglalkoztatni. Ha ők nem is akarják, én képviselőként ezt meg tudom tenni.

Azt én magam sem tagadom, hogy mára a parlamenti munka önmagában kiüresedett, és azokra a rendkívül súlyos problémákra, amelyek a magyar közéletet jellemzik, nem a parlamentben, nem az LMP-ben vagy bármelyik másik ellenzéki pártban van a kulcs, hanem a parlamenten kívül.

A szabályok szerint most fél évig függetlenként kell politizálnia. Utána hova ülne be szívesebben: a Párbeszéd vagy a Fidesz frakciójába?

Egyikbe se.

Más frakcióba sem tervez beülni?

Nem.

Nyitókép: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek