+++ Eltűntünk a facebookon? Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig tudj arról, amiről írunk! +++
Szerző: Katona Mariann
2018. június 16. szombat, 08:33
Nem fogja megváltoztatni nevét a miskolci időközi önkormányzati választáson induló Erdei Sándor, vagyis Rokker Zsolti – ezt maga az érintett mesélte el az Azonnalinak. Korábban azért fontolgatta művésznevéből a Zsolt beemelését is a saját nevébe, mert miután jelölt lett, a semmiből előbukkant egy másik Erdei Sándor, aki érdekes módon szintén elindul ugyanazon voksoláson.

Már egészen biztosnak tűnik, hogy a július közepére kiírt miskolci időközi önkormányzati választáson két Erdei Sándor is szerepel majd a szavazólapon. Pusztán az fogja megkülönböztetni őket, hogy a nevek mellett egy zárójelben ott lesz a születési dátumuk.

 

A nem mindennapi helyzet azután állt elő, hogy a kétezres években Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista, Erdei Sándor mögött felsorakozott a teljes ellenzék, a Jobbiktól kezdve egészen a Demokratikus Koalícióig. Nem sokáig kellett várni azonban, hogy kiderüljön, akad egy másik Erdei Sándor is, aki éppen ugyanabban a körzetben áll rajtvonalhoz. Utóbbiról a HVG írta meg, hogy Nyékládházán él, Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.


Habár néhány napja még bejárta a sajtót a hír, miszerint Rokker Zsolti úgy oldaná meg a helyzetet, hogy az Erdei Sándor mellé felveszi a Zsolt nevet is, a politikus az Azonnalinak most elmondta: mégsem lépi ezt meg. Ennek az az egyszerű oka, hogy egy ilyen folyamat akár hatvan napot is igénybe vehet, vagyis nem tudni, a voksolásig egyáltalán lezáródik-e az ügy.

 

Így tehát úgy fog szerepelni a szavazólapon az ellenzék jelöltje, mint Erdei Sándor (szül.: 1976).

 

Most külön szórólapokat is gyártanak, hogy a választóknak azon magyarázzák el, kit keressenek majd a fülke magányában, ha rá akarják behúzni az ikszet.


Erdei Sándornak – mint mondta – nincs bizonyítéka arra, hogy a Fidesz indította ellene névrokonát, de szerinte a józan gondolkodásúak láthatják, hogy ez az egész kinek az érdeke. „Nem hagyom, hogy a miskolciakat bolondnak nézzék” – közölte.

 


Az egykori humorista arról is beszámolt, hogy az őt támogató pártoktól és civil szervezettől mindent megkap. Pénzt, paripát, fegyvert. Sőt még baráti kapcsolatok is kialakultak szerinte a pártok képviselői között. Amiatt pedig nem aggódik, hogy Rokker Zsolti szerepe után ne vennék komolyan:

 

„Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.”

 

Cikkünk megjelenésével egy időben az Index videóriportot közölt Erdei Sándorral, érdemes megnézni az ő anyagukat is:

 

Hírszolgáltatás

Ez aztán a pusztába kiáltott szó: beleszántották a domboldalba, hogy mit kívánnak a román kormánypártnak.

Szél Bernadett büntetése tette be a kiskaput a pártnál, szakítanak az LMP-vel: az önkormányzati és az EP-választáson is külön indulnak. A frakcióban azért bent maradnak.

Az élet meg minden podcast negyedik adásának vendége volt Belényi Dániel, aki beutazta a világot, és ebben még a death metál is segített neki.

Gumiszabállyal védené a képviselők magánéletét a Fidesz. Kérdés, mi számít szerintük zaklatásnak.

Az ezüstérmes válogatott többek között a fasiszta Thompsont kérte fel, hogy énekével köszöntse őket Zágrábban.

A hét kérdése

Lassan elfogynak a felelősségre vonható LMP-s politikusok. Merre keressen új alanyokat a párt etikai bizottsága? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor: július 16-tól 22-ig a Gombaszögi-völgyben.

Július 20-án, vendég a Csaknekedkislány.

A legendás rockzenekar július 24-én lép fel a Budapest Arénában.

Július 25. és 28. között ismét a fémzene lesz főszerepben Székesfehérváron.

Kibékülés-történetek a pannonhalmi apátság múltjából. Ősz végéig a főmonostorban.

Ezt is szerettétek

Az Azonnali megkérdezte a budapesti utca emberét.

Milyen ígéret alapján választott polgármestert Józsefváros?

A déli szomszédnál épp megy az orbánista államfő és az EU-párti miniszterelnök küzdelme!

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás