+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Katona Mariann
2018. június 16. szombat, 08:33
Nem fogja megváltoztatni nevét a miskolci időközi önkormányzati választáson induló Erdei Sándor, vagyis Rokker Zsolti – ezt maga az érintett mesélte el az Azonnalinak. Korábban azért fontolgatta művésznevéből a Zsolt beemelését is a saját nevébe, mert miután jelölt lett, a semmiből előbukkant egy másik Erdei Sándor, aki érdekes módon szintén elindul ugyanazon voksoláson.

Már egészen biztosnak tűnik, hogy a július közepére kiírt miskolci időközi önkormányzati választáson két Erdei Sándor is szerepel majd a szavazólapon. Pusztán az fogja megkülönböztetni őket, hogy a nevek mellett egy zárójelben ott lesz a születési dátumuk.

 

A nem mindennapi helyzet azután állt elő, hogy a kétezres években Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista, Erdei Sándor mögött felsorakozott a teljes ellenzék, a Jobbiktól kezdve egészen a Demokratikus Koalícióig. Nem sokáig kellett várni azonban, hogy kiderüljön, akad egy másik Erdei Sándor is, aki éppen ugyanabban a körzetben áll rajtvonalhoz. Utóbbiról a HVG írta meg, hogy Nyékládházán él, Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.


Habár néhány napja még bejárta a sajtót a hír, miszerint Rokker Zsolti úgy oldaná meg a helyzetet, hogy az Erdei Sándor mellé felveszi a Zsolt nevet is, a politikus az Azonnalinak most elmondta: mégsem lépi ezt meg. Ennek az az egyszerű oka, hogy egy ilyen folyamat akár hatvan napot is igénybe vehet, vagyis nem tudni, a voksolásig egyáltalán lezáródik-e az ügy.

 

Így tehát úgy fog szerepelni a szavazólapon az ellenzék jelöltje, mint Erdei Sándor (szül.: 1976).

 

Most külön szórólapokat is gyártanak, hogy a választóknak azon magyarázzák el, kit keressenek majd a fülke magányában, ha rá akarják behúzni az ikszet.


Erdei Sándornak – mint mondta – nincs bizonyítéka arra, hogy a Fidesz indította ellene névrokonát, de szerinte a józan gondolkodásúak láthatják, hogy ez az egész kinek az érdeke. „Nem hagyom, hogy a miskolciakat bolondnak nézzék” – közölte.

 


Az egykori humorista arról is beszámolt, hogy az őt támogató pártoktól és civil szervezettől mindent megkap. Pénzt, paripát, fegyvert. Sőt még baráti kapcsolatok is kialakultak szerinte a pártok képviselői között. Amiatt pedig nem aggódik, hogy Rokker Zsolti szerepe után ne vennék komolyan:

 

„Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.”

 

Cikkünk megjelenésével egy időben az Index videóriportot közölt Erdei Sándorral, érdemes megnézni az ő anyagukat is:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az oxfordi születésű, majd 2014-ben az Iszlám Államhoz csatlakozó férfinak szülein kívül a pástétomok, a Doctor Who-epizódok és a brit élet kényelme hiányoznak a legjobban.

Vlagyimir Putyinnak főleg a rap műfajával van problémája, ami felett szerinte – ha megállítani lehetetlen – akkor át kell
venni az irányítást.

Közös nyilatkozatot írtak a határon túli vezetőkkel: közösen lépnek fel a magyarságért. A vajdasági és a kárpátaljai magyarok már szavazhatnak az idei EP-választáson.

Képviselőik a lelkiismeretük szerint szavaznak Kövesiről, mert szerintük ez nem politikai kérdés, mondta Kelemen Hunor az Azonnalinak.

Az elit tagjai Oroszországban is előszeretettel törnek babérokra sportvezetőként, gazdasági vagy épp politikai karrierjük mellett.

A hét kérdése

Minden mentességet és segítséget megkap Budapesten az egykori KGST-bank, a Nemzetközi Beruházási Bank. Mit adjanak cserébe ezért?

Azért ide elnéznénk

Ki dönti el, hogy mi a tudás? Erről is szó lesz február 22-én.

Milyen a furmint, ha balaton-felvidéki? Kóstold végig őket a február 22-23-i hétvégén!

Készült egy film az 1989-2018 közötti Magyarországról. Bemutató február 27-én!

Kóstold végig a legjobb badacsonyi borokat Budapesten, március 9-én, szombaton!

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

Lassan egy éve, hogy a független Márki-Zay Péter vezeti polgármesterként a várost, Lázár János hátországát. Körülnéztünk ott. Videó!

Arra kértük az MTA mellett tüntető tudósokat, hogy foglalják össze: ugyan mire jó az embereknek a bölcselkedés?

Miért kormányoz együtt az EU-párti Öt Csillag Mozgalom Olaszországban az unió gyengítésén munkálkodó Matteo Salvinivel? Interjú az EP-ből!

Milyen lesz a kontinens, amikor százéves lesz a világ legsikeresebb utópisztikus projektje? Mondjátok el ti az Azonnali novellapályázatán!

Twitter megosztás Google+ megosztás