+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Katona Mariann
2018. június 16. szombat, 08:33
Nem fogja megváltoztatni nevét a miskolci időközi önkormányzati választáson induló Erdei Sándor, vagyis Rokker Zsolti – ezt maga az érintett mesélte el az Azonnalinak. Korábban azért fontolgatta művésznevéből a Zsolt beemelését is a saját nevébe, mert miután jelölt lett, a semmiből előbukkant egy másik Erdei Sándor, aki érdekes módon szintén elindul ugyanazon voksoláson.

Már egészen biztosnak tűnik, hogy a július közepére kiírt miskolci időközi önkormányzati választáson két Erdei Sándor is szerepel majd a szavazólapon. Pusztán az fogja megkülönböztetni őket, hogy a nevek mellett egy zárójelben ott lesz a születési dátumuk.

 

A nem mindennapi helyzet azután állt elő, hogy a kétezres években Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista, Erdei Sándor mögött felsorakozott a teljes ellenzék, a Jobbiktól kezdve egészen a Demokratikus Koalícióig. Nem sokáig kellett várni azonban, hogy kiderüljön, akad egy másik Erdei Sándor is, aki éppen ugyanabban a körzetben áll rajtvonalhoz. Utóbbiról a HVG írta meg, hogy Nyékládházán él, Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.


Habár néhány napja még bejárta a sajtót a hír, miszerint Rokker Zsolti úgy oldaná meg a helyzetet, hogy az Erdei Sándor mellé felveszi a Zsolt nevet is, a politikus az Azonnalinak most elmondta: mégsem lépi ezt meg. Ennek az az egyszerű oka, hogy egy ilyen folyamat akár hatvan napot is igénybe vehet, vagyis nem tudni, a voksolásig egyáltalán lezáródik-e az ügy.

 

Így tehát úgy fog szerepelni a szavazólapon az ellenzék jelöltje, mint Erdei Sándor (szül.: 1976).

 

Most külön szórólapokat is gyártanak, hogy a választóknak azon magyarázzák el, kit keressenek majd a fülke magányában, ha rá akarják behúzni az ikszet.


Erdei Sándornak – mint mondta – nincs bizonyítéka arra, hogy a Fidesz indította ellene névrokonát, de szerinte a józan gondolkodásúak láthatják, hogy ez az egész kinek az érdeke. „Nem hagyom, hogy a miskolciakat bolondnak nézzék” – közölte.

 


Az egykori humorista arról is beszámolt, hogy az őt támogató pártoktól és civil szervezettől mindent megkap. Pénzt, paripát, fegyvert. Sőt még baráti kapcsolatok is kialakultak szerinte a pártok képviselői között. Amiatt pedig nem aggódik, hogy Rokker Zsolti szerepe után ne vennék komolyan:

 

„Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.”

 

Cikkünk megjelenésével egy időben az Index videóriportot közölt Erdei Sándorral, érdemes megnézni az ő anyagukat is:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A flamand nacionalisták kiléptek a kormányból, mert a belga parlament támogatta a migrációs csomagot. Így a miniszterelnök kisebbségi kormányzásra kényszerül.

Ha tovább növekszik a szén-dioxid koncentrációja, az hatással lehet a memóriánkra, koncentrációs-és döntéshozatali képességeinkre.

A német viccpárt leszállította a megoldást arra, hogyan gyűlölheti tovább a fideszes média, illetve az AfD az egyik kedvenc ellenségét!

Kiderült, hogy az öt éve még a Janukovics ellen tüntető, ám mostanra a forradalomban csalódott ukrán szerepét egy fehérorosz férfi játszotta el.

Tényleg megtörténik, a Lehet Más a Politika kongresszusa simán megszavazta a kritikus főpolgármesteri jelöltségét.

A hét kérdése

Szakszervezetek, diákok, pártok vonulnak utcára Budapesten szombaton a rabszolgatörvény ellen. Mi lehet ebből? Csak egy sima tünti? Sárgamellény-import? Kormányváltás?

Azért ide elnéznénk

Beszélgetés december 11-én a Nyitott Műhelyben.

Művészeti vásár megnyitó december 12-én.

Fidesz vs. LMP vs. Jobbik vs. MSZP vs. DK vita az EU-ról december 12-én.

December 17-én a főszerepben: Ady karácsonyi versei és Kosztolányi eddig nem
ismert szövegei.

Kömlődi Ferenc és Tamás Veronika vezet be a látszat-ellentétek világába december 19-én a Múzeum körúton!

Ezt is szerettétek

A szélsőjobboldali befolyás azonban töretlen a párton belül.

A zöldpolitikus Karácsony Gergely miért épp az olcsóbb autózásért tüntetők mellett állt ki a sárga mellénnyel?

Nem az a kérdés, hogy jöjjön-e a vasút privatizációja, hanem az, hogy mikor.

Twitter megosztás Google+ megosztás