+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Katona Mariann
2018. június 16. szombat, 08:33
Nem fogja megváltoztatni nevét a miskolci időközi önkormányzati választáson induló Erdei Sándor, vagyis Rokker Zsolti – ezt maga az érintett mesélte el az Azonnalinak. Korábban azért fontolgatta művésznevéből a Zsolt beemelését is a saját nevébe, mert miután jelölt lett, a semmiből előbukkant egy másik Erdei Sándor, aki érdekes módon szintén elindul ugyanazon voksoláson.

Már egészen biztosnak tűnik, hogy a július közepére kiírt miskolci időközi önkormányzati választáson két Erdei Sándor is szerepel majd a szavazólapon. Pusztán az fogja megkülönböztetni őket, hogy a nevek mellett egy zárójelben ott lesz a születési dátumuk.

 

A nem mindennapi helyzet azután állt elő, hogy a kétezres években Rokker Zsoltiként ismertté vált humorista, Erdei Sándor mögött felsorakozott a teljes ellenzék, a Jobbiktól kezdve egészen a Demokratikus Koalícióig. Nem sokáig kellett várni azonban, hogy kiderüljön, akad egy másik Erdei Sándor is, aki éppen ugyanabban a körzetben áll rajtvonalhoz. Utóbbiról a HVG írta meg, hogy Nyékládházán él, Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.


Habár néhány napja még bejárta a sajtót a hír, miszerint Rokker Zsolti úgy oldaná meg a helyzetet, hogy az Erdei Sándor mellé felveszi a Zsolt nevet is, a politikus az Azonnalinak most elmondta: mégsem lépi ezt meg. Ennek az az egyszerű oka, hogy egy ilyen folyamat akár hatvan napot is igénybe vehet, vagyis nem tudni, a voksolásig egyáltalán lezáródik-e az ügy.

 

Így tehát úgy fog szerepelni a szavazólapon az ellenzék jelöltje, mint Erdei Sándor (szül.: 1976).

 

Most külön szórólapokat is gyártanak, hogy a választóknak azon magyarázzák el, kit keressenek majd a fülke magányában, ha rá akarják behúzni az ikszet.


Erdei Sándornak – mint mondta – nincs bizonyítéka arra, hogy a Fidesz indította ellene névrokonát, de szerinte a józan gondolkodásúak láthatják, hogy ez az egész kinek az érdeke. „Nem hagyom, hogy a miskolciakat bolondnak nézzék” – közölte.

 


Az egykori humorista arról is beszámolt, hogy az őt támogató pártoktól és civil szervezettől mindent megkap. Pénzt, paripát, fegyvert. Sőt még baráti kapcsolatok is kialakultak szerinte a pártok képviselői között. Amiatt pedig nem aggódik, hogy Rokker Zsolti szerepe után ne vennék komolyan:

 

„Nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.”

 

Cikkünk megjelenésével egy időben az Index videóriportot közölt Erdei Sándorral, érdemes megnézni az ő anyagukat is:

 

Hírszolgáltatás

A francia jobboldali Michel Barnier is szívesen lenne az Európai Bizottság új elnöke. Ezzel a bajor Manfred Weber kihívója lesz az EPP-ben.

Nincs mit szépíteni, ismerte el Merkel a vereségét. Saját pártja, a CDU mutatott neki sárga lapot. A választók a pirosat mutatják.

Míg mindenki az Iszlám Államra figyelt a világban, a sunyi Al-Kaida ismét megerősödött.

Előkerült a Kuciak-gyilkosság lehetséges szemtanúja, aki azt állítja, fogalma sem volt arról, hogy kicsoda a meggyilkolt szlovák tényfeltáró újságíró.

A hét kérdése

Útmutatót írt a Momentum Ungár Péternek, hogyan szálljon ki az összelőrinceződött BIF-ből. Szerintetek mit csináljon Ungár?

Azért ide elnéznénk

100 éves Észtország, ennek apropóján nyolc észt és 6 magyar művész reflektál a balti és a pannon jelenre.

Hörgés, halál és hasonlók a Dürerben. Amcsik, olaszok, magyarok, szeptember 26.

A folk metálé lesz a főszerep szeptember 28-án a Barba Negrában: az orosz Arkona és a magyar Dalriada lép színpadra.

Az ellenzékiség három arca, illetve a zene és a politikai vezetés kapcsolata is szóba fog kerülni szeptember 28-án.

Hivatalos előzményregényt kapott Bram Stoker Drakulája! Bemutató szeptember 29-én.

Ezt is szerettétek

Deutsch Tamás az Azonnalinak mindent megmagyaráz!

Eddig fel sem tűnt, de most már mindenhol ezt fogod látni!

Esély a helyzet tisztázására? Nagy katyvasz? Ideológiailag motivált vádak? EP-képviselők a Sargentini-jelentésről.

Mi lenne, ha megtámadnának minket nyugatról? Az Azonnali játékelméleti kalandozása.

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás