Mik azok a könyvek, amiket minden magyarnak el kéne olvasnia?

2018.06.11. 18:25

Jézus, Ivan Gyenyiszovics, Jókai Mór: ezt kéne olvasnia mindenkinek. Meg még egy csomó mást is. Avagy ellátogattunk a Könyvhétre, hogy kiderítsük: mi az az egy könyv, amit az oda kinézők szerint minden magyar embernek el kéne olvasnia.

Száz könyv, ami formálta a világot: ezzel a címmel állított össze listát nemrégiben a BBC. A brit közszolgálati médium által összeállított listához írók véleményét kérték ki, és olyan történeteket kerestek, amelyek generációkon átívelve inspirálták az emberiséget. Az Odüsszeiától a Harry Potterig terjedt az összeállítás, amivel nyilván – mint minden könyves listával – lehet vitatkozni.

Itthon is volt hasonló kezdeményezés: 2005-ben A Nagy Könyv felmérésen az ország úgy döntött, hogy a hazaiak közül Gárdonyi Géza Egri csillagok, a külföldiek közül pedig George Orwell 1984 című regénye a legfontosabb. Mi most a Könyvhéten grasszálókat kérdeztük meg arról, hogy mi az az egy könyv, amit szerintük minden magyar embernek el kéne olvasnia.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől
Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek