+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. június 8. péntek, 09:54
Izgalmas meccsen 4-2-re verte Kárpátalja válogatottja az előzőleg esélyesebbnek tartott Székelyföldet. A döntőben Észak-Ciprussal játszanak.

Ahogy arról csütörtökön lapunk is beszámolt, magyar-magyar párbajt hozott az el nem ismert országok fociszövetségeit tömörítő ConIFA világbajnokságának elődöntője: Székelyföld mérkőzött meg Kárpátaljával Londonban. Olvasóinkat is megkérdeztük arról, kinek szurkolnak: 17 százalék Kárpátalja, 38 százalék Székelyföld mellett tette le a voksát, de egy másik 38 százalék úgy vallott, hogy mindegy, hiszen mindkét csapat magyar.

 

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a csütörtök este végül izgalmas mérkőzést hozott, ami az előzetesen esélytelenebbnek tartott Kárpátalja győzelmével zárult: 4-2 lett a végeredmény. A székely csapat több ziccert is kihagyott, a kárpátajaiak viszont jobban kihasználták a helyzeteket. A félidőnél 1-0 volt az állás az utóbbi csapat javára, a 73. percben pedig már 3-0 volt az állás, innen jött vissza a Székelyföld 3-2-re, hogy végül Peres Csaba góljával megszülessen a végeredmény

 

Kárpátalja egyébként a mérkőzés előtt végigmenetelt a csoporton és a negyeddöntőn, Észak-Ciprus ellen 1-1-es döntetlent játszottak, de után legyőzték a címvédő Abháziát, ötöt vágtak Tibetnek, a döntőben pedig lelépték Kaszkádia válogatottját. A döntőben ismét Észak-Ciprussal mérkőzhetnek majd, akik Padániát győzték le az elődöntőben – ők lesznek majd Székelyföld ellenfelei a bronzmeccsen.

 

A lap beszámolója szerint csodás pillanat volt egyébként, mikor a mérkőzés előtt a megjelenő magyar szurkolótábor mindkét csapat himnuszát – a székelyt és a magyart is – büszkén, teli torokból énekelte.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egykori olasz kormányfő a szardíniai választási kampányban nemi életével is szórakoztatta a főleg idős hölgyekből álló hallgatóságát.

Bencsik Jánostól azt is megkérdeztük, hogy beáll-e a Jobbik Puzsér Róbert mögé, és hány kerületet nyer a párt az önkormányzati választáson.

Simicska Lajos Mészáros Lőrinccé vénült tíz év alatt, Jennifer Aniston meg Iggy Poppá. A román elnök száját meg pont elhagyta egy köszönés.

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Két nagy nemzetközi sporteseményt is rendeznek az országban hamarosan, így a nagy boltok inkább korlátozták magukat a külföldi látogatók nyugalma érdekében.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás