Schmuck Andor teleplakátoltatta magával a belvárost

2018.06.05. 18:00

Választás V. an az V. kerületben!

Schmuck Andor teleplakátoltatta magával a belvárost

Július 8-a nem csak Józsefvárosban lesz nagy esemény. A budapesti belvárosban a Fidesz–KDNP színeiben a parlamentbe bejutó Fidelitas-elnök, Böröcz László helyére választanak új önkormányzati képviselőt. A Fidesz Balla Valériát, az ellenzék Nagy Bélát támogatja, de elindul még Schmuck Andor is, aki mindezt nyomatékosítva teleplakátolta arcképével a Szervita és a Vörösmarty terek környékét.

Schmuck szerepfelfogása szerint házmesternek kell majd lenni, nem klasszikus önkormányzati képviselőnek, vagy a kerületi mutyikat feltáró Juhász Péternek. Nem ez az első eset, hogy a Tisztelet Társaságának vezetője megméretteti magát az V. kerület valamely választásán, 2014-ben polgármester akart lenni. Sőt, egyszer elindult a budapesti főpolgármesterségért is.

Hogy Schmuck indulása gyengíti-e az ellenzéket, július 8-án ki fog derülni. Egy biztos: Schmuck már a 2016-os kvótanépszavazáson is a Fideszt erősítve szólalt meg, az ellenzék szerint értelmetlen referendumon való részvétel mellett kampányolva. A politikus hétfő este az ATV-n pedig arról is beszélt, hogy „kulcsoljuk össze a kezünket, hogy volt annyi Fidesz-szavazó”, amennyi elejét tudta venni annak, hogy a szerinte borzalmas állapotban lévő ellenzék kerüljön kormányra. 

FOTÓK: Kiss Brigi / Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek