Melyik Triannonnál elveszített területet csatolnád vissza először? Szavazás!

2018.06.04. 11:50

A hegyeinket adják előbb vissza, vagy a tengerpartunkat? Két év múlva állítólag lejár Trianon, ha pedig mégsem, a magyar emberek véleményét akkor sem lehet elhallgatni. Szavazz!

Melyik Triannonnál elveszített területet csatolnád vissza először? Szavazás!

Több is veszett Mohácsnál, mondják azok, akik még nem hallottak Trianonról. Kilencvennyolc évvel ezelőtt ezen a napon írta alá Magyarország az első világháborút lezáró békeszerződés-sorozat rá eső részét, melynek következtében az ezer éve fennálló országot kegyetlenül megcsonkították, területének kétharmadát, lakosságának felét elveszítette. Bár a megmaradt Magyarország etnikailag nagyjából homogén nemzetállam lett, 3,3 millió magyar az új határokon kívül rekedt.

Két év múlva itt a centenárium, és bár páran úgy terveznek, hogy ezen a napon varázsütésre visszakapjuk az elcsatolt területeket, valójában igen csak nehézkes lenne hirtelen megoldani a dolgot logisztikailag, hogy a geopolitikai, katonai vonatkozásokról ne is beszéljünk. A magyar emberek véleményét azonban tiszteletben kell tartania Európának, a brüsszeli bürokratáknak és Soros Györgynek, ezért most itt a lehetőség, hogy elmondjátok:

Melyik Trianonnál elveszített területet csatolnátok vissza először?

A nyitóképen Tóth Dávid Trianon-emlékműve látható.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek